Xavi, reviriment după o săptămână neagră pentru Barcelona

Antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi Hernandez, „va rămâne” în cele din urmă pe banca tehnică a clubului catalanilor, după ce în luna ianuarie anunţase că va părăsi formaţia blaugrana la finalul sezonului, relatează AFP.

Aşa cum se vehicula în presa spaniolă din ultimele zile, tehnicianul catalan, care îşi prelungise toamna trecută contractul până în 2025, a acceptat să-şi onoreze contractul, la capătul unei întrevederi cu conducerea clubului, preşedintele Joan Laporta şi directorul sportiv Deco.

Fostul mijlocaş anunţase că va părăsi clubul pe data de 30 iunie, ca urmare a unei serii de slabe rezultate consemnate în luna ianuarie, culminând cu înfrângerea umilitoare pe teren propriu în faţa lui Villareal (3-5), afirmând atunci că „visul său” de a antrena clubul său formator a devenit o experienţă „crudă şi dezagreabilă”.

De la ziua acelui anunţ, preşedintele Joan Laporta şi-a exprimat dorinţa de a-l vedea pe căpitanul emblematic al echipei blaugrana schimbându-şi opinia, în timp ce Barca rămâne în continuare pe „roşu” financiar, părând incapabilă să-şi ofere un nou antrenor de calibru internaţional.

Un timp a fost evocată pista fostului fundaş mexican Rafael Marquez, aflat la cârma echipei B, aceasta nu a convins conducerea clubului, iar zvonurile referitoare la Hansi Flick sau Roberto De Zerbi s-au calmat rapid.

Acest reviriment intervine, paradoxal, după o săptămână neagră pentru Barcelona, eliminată din sferturile de finală ale Ligii Campionilor de către Paris Saint-Germain (1-4) şi învinsă pe Santiago Bernabeu în „El Clasico” cu Real Madrid (2-3).

Cu 11 puncte mai puţin decât marea sa rivală, campioana en titre a Spaniei se îndreaptă spre un sezon fără trofeu.

Xavi Hernandez a preluat banca tehnică în 2021, în unul din cele mai dificile momente din istoria Barcelonei, aflată într-o situaţie economică şi sportivă catastrofală după plecarea lui Lionel Messi.

El a reuşit, de la primul său sezon, să redreseze situaţia, câştigând titlul în La Liga şi Supercupa Spaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.