Zaporojie: Rusia susține că a dejucat un atac ucrainean cu gaz toxic

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a prevenit un atac terorist la Zaporozhye folosind un analog al unei substanțe toxice din SUA, scrie Ria Novosti.

 

 Trei ucraineni au fost reținuți în regiunea Zaporojie pentru pregătirea unui atac terorist folosind un agent de război chimic, a raportat Centrul de Relații Publice FSB .
„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a oprit o încercare a serviciilor speciale ucrainene de a comite un act terorist în regiunea Zaporojie folosind un analog al unui agent de război chimic conform clasificării NATO BZ”, se arată în comunicat.
FSB a explicat că drogurile confiscate au fost dezvoltate în Statele Unite și sunt folosite pentru a crea arme chimice de distrugere în masă.
Un videoclip al operațiunii publicat de FSB arată două pachete găsite într-o casă privată. Acestea conțin mai multe sticle cu inscripția „Biosporin” în ucraineană.
În timpul unei alte arestări, a fost afișată o pungă de plastic despre care se crede că ar conține un exploziv. Întrebat de agenții FSB de ce a fost ținut în casă, deținutul a răspuns: „Mi-au cerut să-l îngroapă acasă”.
A fost inițiat un dosar penal pentru „Dezvoltarea, producerea, acumularea, achiziționarea sau vânzarea de arme de distrugere în masă” și „Act terorist”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Ucraina este bucsata cu Centre de comanda CIA….Ucraina l-a asasinat pe Prigojin. Ucraina l – a asasinat pe Navaknay….Teroristii ucrainieni sunt pregatiti de CIA de 25 de ani…Cele mai mari reusite in Razboi ale Ucrainei sunt opera Serviciilor SBU dirijate de CIA.

  2. Da da, bine. Până acum spuneați că în Ucraina se fac arme chimice. Acum numai să fie din SUA.

  3. Speciile de bacil, inclusiv B. subtilis, sunt organisme gazdă preferate pentru producția de proteine ​​recombinate și clasificate ca GRAS (în general considerate sigure). Sunt disponibile cunoștințe vaste despre genetica și fiziologia B. subtilis, FIIND de mare importanță pentru un program de succes de inginerie genetică. Există peste 200 de specii de Bacillus; majoritatea nu provoacă boli. Alături de Escherichia coli, Bacillus subtilis este cel mai studiat și cel mai bine ,,înțeles” organism care servește și ca model pentru mulți agenți patogeni importanți. Formele nepatogene sunt adesea folosite în sectorul biotehnologiei.

  4. Ha, ha, di la amicii li🌈icanilor, dicăt vești “bune”! Or hii răușit ăi’ di la Pfaizăr să gazeifice nou’ bustăr și-o vrut să experimenteză pi ruș’ intâiaș dat’…

  5. După Avdeevka, numele DISPERĂRII este Urcaca, măR😜g…
    {● ChimiZdu’ cu 2 perfectionări la CEPEcaca ●}

  6. Bai Leano, nu cred ca exista vre-un articol legat de rusi sau ucrainieni ,in care sa nu iti versi tu balele .Cred ca stai las pinda si daca nu e nimic in Cotidianul faci atac de panica si iei antidepresante.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.