Zece avioane chineze au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat joi că în ultimele 24 de ore zece avioane militare chineze au traversat linia mediană sensibilă a Strâmtorii Taiwan, informează Reuters.

Ministerul taiwanez a raportat în noaptea de miercuri reluarea activităţii militare în strâmtoare de către China, cu avioane şi nave de război care efectuează „patrule comune de pregătire pentru luptă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

10 Comentarii

 1. Pentru Xi este ceva firesc cata vreme China considera insula ca fiind o parte inalienabila a ei. Cu cateva exceptii, tarile lumii refuza sa recunoasca prosteala cu doua Chine.

 2. —NO DA ”TATUL” DEMOCRAȚIILOR ȘI STRĂBUNNICU ALBION -ÎNCĂ NU LE-A PRINS DE COADĂ? CĂ TOT APĂ ȘI STRÂMTOARE E ȘI ACOLO (CA-N RED SEA)

 3. Mult succes economic si militar Chinei tara cu cea mai puternica economie din lume si o armata de aproape 100 000 000 de militari ,Taiwanul este al Chinei ce spun drogatii homalaii si criminalii amerlocci nu i baga nimeni in seama ,

 4. Pai daca astia stiu sa numere numai pana la 10… poate au
  Vazut si altele, poate nu au văzut…

 5. „23 ianurie”
  … urmeaza ceva ?

  PS. cum se mai simte „GENERALUL” … LLOYD AUSTIN
  a iesti public sau decocamdata doar stiri din gura altora ß

  L-a vazut cineva miscand la propriu sau doar … comunicari pantagoniene ?
  [mishteaux mi-e deseori straniu prin „ghicelile” cu „talc” facute minim-informational pe aici !]
  🙂

  de unde se stria din „1 ianuarie” de internarea generalului ci ce „dovedeste” asta informativ la
  eficienta „paianjenilor din retea” a i misteriosului LEGIUNE (misteaux) ?

  MDA … exista o barriera de comunicare intre un geniu si-un cotidian … ~30 de puncte IQ (se zvoneste)
  putini cei care-l inteleg DIN TIMP UTIL pe mishteaux ! ❤️❤️❤️
  [una e sigur: are un TALENT DECISSIV din aface din vorbe, din doar „vorbe” … mintile „desteptilor” ce-l urmaresc ! Nici nu ma gandesc ce-ar fi daca si-ar porni international motoarele la 1000/1000 nu doar 1/1000 cum distrat si unic le face pe-a aici ! Poate nu e enervat destul ! 😐 Plictiseala e mai buna decat … ura sau razbunarea ❤️ care-s bune doar TACTIC insa nu STRATEGIC ! ]

 6. … cei care vor sa lase ceva dupa ei ? 😮 🙂

  [desi pe termen indeajuns de lung : „totul e o desarta goana dupa vant”! 😐 ]

  MAGA ! ❤️❤️❤️

 7. China ar trebuii sa isi arate adevarata forta si sa nu se mai lase calcata in picioare de miticii americani care o tot ameninta .

 8. Ei, si?! China si Taiwanul sunt O SINGURA TARA. Doua sisteme sociale diferite într-o SINGURA tara. Situatia fiind recunoscuta international.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.