Zeci de percheziții la contrabandiştii de țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, efectuează, joi dimineaţă, 33 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Hunedoara, Maramureş, Teleorman, Dolj şi Timiş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă transmis de ITFP.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării erau specializaţi în contrabandă, ţigările fiind introduse în România cu ajutorul unor ucraineni.

„La finele anului 2022, pe teritoriul României s-a constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acţiune şi componenţă internaţională, format din cetăţeni ucraineni şi români, specializat în activităţi de comercializare şi transport a unor cantităţi importante de produse accizabile, atât pe teritoriul României cât şi pe cel al Uniunii Europene. Ţigările achiziţionate din Ucraina şi Republica Moldova, au fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetăţeni ucraineni), fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (bomboane, dulciuri etc.), iar după introducerea în România, transportate către depozite intermediare (deţinute de membrii grupării care se ocupau de comercializarea ţigaretelor), descărcate, reîncărcate în alte vehicule şi transportate către alţi clienţi”, se arată în comunicatul ITPF.

Ţigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din judeţele Suceava şi Tulcea, fie cu titlu de import, sub paravanul altor mărfuri legal transportate destinate unor societăţi din România, fie în regim de tranzit către ţări din afara spaţiului comunitar.

„Segmentul intern al grupului infracţional format din cetăţeni români, a avut ca principale atribuţii identificarea şi punerea la dispoziţie a unor spaţii necesare pentru transbordarea ţigărilor din automarfare şi depozitarea lor temporară în condiţii de maximă securitate, precum şi identificarea unor clienţi cu posibilităţi de distribuţie semnificativă”, au mai precizat poliţiştii de frontieră.

În cursul investigaţiilor au fost confiscate aproximativ zece milioane de ţigarete provenite din contrabandă.

Audierile urmează să se desfăşoare la sediul DIICOT – Structura Centrală..

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. Politia a furat tigarile oamenilor pentru ca nu au platit taxa de protectie (acciza) catre mafie (stat).

 2. daDA,DA! DA UCRAINII NU TREBUIAU SĂ FIE PE FRONT PENTRU A LUPTA PENTRU „BIDEN -JELENSKI??? Ș-APOI ĂSTA NU-I PRILEJ DE A LE ARĂTA UCRAINENILOR LUPTACI CUR-CUBEUL ȘI A NE VEDEA DE TREABĂ!…DA NOI LA OPINCI NU PURTĂM PINTENI PE CÂND POLONEJII ÎI POARTĂ ȘI PE PICIOARELE GOALE!—ȘI ÎNCĂ CEVA:NU CUMVA UCRAINII CONTRABANDIȘTII PRIMEAU „ALOCAȚII” DE LA PROTECTORATUL DEVESELU(FOSTĂ ROMÂNIA)???

 3. Cu drona era mai usor. Dar nu duce multe tigari. Slava !

 4. La naiba sa ii ia de hututui ce sunt, cred ca pot manipula cetatenii cu diferite subiecte ca sa acopere porcariile facute in programul psdnl zilele astea! Bai mincinosilor escroci, sub nicioforma! De fiecare data cand executati drepturile cetatenilor din Romania, bagati altceva pe micile ecrane! La fel s-a intamplat cu mortii din spitale bagati in saci de astic, criminalilor imprastiati peste tot in orice domeniu, apoi ati bagat scandalul pe spatele usr cu miliardele date pe vaxxin= chiar realitate, pentru ca sa sarim la gatul usr dar ati omis ca si pnl Orban si Citu au fost geniile care au indatorat masiv tara, Citu si Vladut Voiculescu-usr punand capac la bugetul statului golit, apoi, mazgosul libidinos usr care in complicitate cu toti politicienii ati amanetat sursa de trai pentru 50 ani a cetatenilor romani! Intre timp a aparutproblema azilelor cu firea pe tablou principal, ati bagat alt subiect si firea e acoperita de alte subiecte, apoi violurile politistilor, porcororului si ale politicienilor, care acopera soseaua galati braila, dupa care, hop si explozia cu arsii din crevedia, la fel, acoperita ceateva zile pe tv cu drogurile care acopera escrocheria cu ce pana prostilor din poitica faceti acum, a aparut drogageala din iasi si culmea, traficul de tigari! De mai bine de 2,5 aninu am mai auzit de trafic de tigari, la fel si confiscarea drogurilor, la fel, prelungeste timpul pentru acoperire psdnl cu proiectele financiare sa uite cetateanul de voi, talambitilor mincinosi. Oare cata nesimtire, furaciuni, escrocherii si minciuni aruncat in programele tv zilnic pana la sfarsitul anului 2023, anul celor mai oribile minciuni, manipulari, escrocherii si furaciuni din Romania? Toate se vad si simt de la zeci de mii km distanta, de pe luna, bai jegurilor mincinoase din politica romaneasca.

 5. @parere: Fratica ! Nu aici. Aici e cu tigari. Fa copy-paste si muta-l la editorialul lui nea Cornel. Aoleuuuu ….

 6. Sunt țigări sau tone de droguri? De traficul de droguri prin portul Constanța se aude ceva?

 7. @FENTA HROOOZ … 🙂

  Ai vazut „CE conta are PAREREA ?

  Ai facut pe Talica de FRIIIIIICAAAA … 🙂

  „IE” amuzant Babacuu’ … 🙂

  Inversunarea REMARCABILA cu care POSTEAZA .. 🙂 DE TOATE … donta o Pensie MIIICA, precum o BOUTZA de Phournika … 🙂

  IART-l ca il dau Astia AFARA de la JOB si daca NU mai are destui Bani, il pascOamenii de Bine cu Azilurile PREGATITE si Máina sa ii ia si Bruma de Avere … 🙂 …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.