Zelenska și Navalnaia se evită

Prima doamnă a Ucrainei refuză invitația lui Biden din cauza unor încurcături în program, dar Washington Post susține că de vină ar fi, de fapt, Yulia Navalnaia.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, nu va participa joi la discursul președintelui american Joe Biden privind starea Uniunii la Congresul SUA, deși a fost invitată de Casa Albă.

„Din cauza evenimentelor planificate în program, inclusiv vizita copiilor dintr-un orfelinat la Kiev, care a fost planificată în avans, din păcate, prima doamnă nu va putea participa la eveniment”, a declarat biroul lui Zelenska pentru POLITICO.

Cu toate acestea, Washington Post a raportat marți seara că au existat și alte motive în spatele refuzului Zelenskăi.

Potrivit sursei citate, Zelenska ar fi trebuit să stea lângă prima doamnă a SUA Jill Biden, dar și lângă  Yulia Navalnaya, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalny.

Situația a cauzat disconfort pentru conducerea de vârf a Ucrainei, deoarece mulți ucraineni nu o văd pe Navalnaya sau alte figuri ale opoziției ruse drept aliați în lupta împotriva președintelui Vladimir Putin. Acest lucru este cauzat de remarcile anterioare ale lui Navalnîi despre Crimeea. Dizidentul afirmase la un moment dat că Crimeea „nu este un sandviș de dat înainte și înapoi”, multă lume considerând că Navalnîi susținea anexarea.

Navalny a susținut public mai târziu restabilirea de către Ucraina a granițelor sale din 1991, în timp ce s-a opus atacului rus asupra Ucrainei.

Întreaga sagă a declanșat o oarecare indignare la Kiev chiar dacă și Navalnaya a refuzat invitația Casei Albe.

„Lumea vrea cu încăpățânare să pună ucrainenii și rușii unul lângă altul, ceea ce înseamnă, spun ei, că ambii suferă de autoritarismul lui Putin. Victima și agresorul nu sunt egali”, a declarat Iryna Gerashchenko, deputată ucraineană din partidul politic de opoziție Solidaritatea Europeană, într-o postare pe Facebook.

„Tragedia familiei Navalny nu este egală cu genocidul poporului ucrainean”, a adăugat ea. „Toți rușii sunt responsabili pentru acest război teribil”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

25 de Comentarii

 1. „„Tragedia familiei Navalny nu este egală cu genocidul poporului ucrainean”, a adăugat ea. „Toți rușii sunt responsabili pentru acest război teribil”.”

  Inclusiv voi, caci sunteti primii rusi… 🙂

  Bolnav mintal, omu’. :)))

 2. Asa, patachinelor, asa ! Da’ sa stiti ca nu faceti nimic daca nu va luati si la paruiala, sa va smulgeti bigudiurile si sa va dati cu vuitoanele la mir, ca doua badante care se ocupa de batrinelul senil Joe si au pus ochii pe economiile de miliarde ale lu’ mosulica !

 3. Ha,ha,ha,ha.Dupa modelul- Razboiul celor doua roze=amerlocii,in inconstienta si dobitocia lor descopera si -Razboiul celor doua curve-.Ce dracu sa caute parasutele astea doua in Congresul american…E de rasul guatanamalezilor USA.

 4. 1. Discursul e despre starea națiunii nu a uniunii
  2. Washington Post a scris nu a raportat cum spui matale. E ziar nu organ de control sau UM.
  3. Da, Navalnîi a susținut oarecum anexarea Crimeei fără să se gândească la consecințe . Ucrainenii au dreptate: rușii ori tac ori luptă în Ucraina deci sunt vinovați toți.

 5. Nu ma duc la invitatia lui Biden pentru ca ma intalnesc cu primarul din Bulboaca!Biden le baga prea mult in seama pe aceste nulitati absolute.Cam asta e si nivelul lui strategic.Cand te bagi in tarate te mananca porcii!

 6. Ucrainienii sunt schizoizi…Daca renuntau la NATO, nu erau atacati de Rusia….In schimb, daca Ucraina intra in NATO, soarta Rusiei ar fi fost tragica….Rusia ar fi fost distrusa de Ucraina aliata cu Occidentul.

 7. Prima doamna a Ucraunei e vita ca să se întâlnească cu Naval niia, dar și Navalniia e vita ca să se intalneasca. Ma rog, Cele doua se evita reciproc fiinda ciurdarul satului nu știe care are prioritate la sustarul laptarului.

 8. Cred ca e vorba mai degraba de razboiul celor doua tuberculoze … cum probabil ca ar fi sosit amindoua la Congres pe la 6 dimineata , ca sa fie fiecare sigura ca cealalta panarama nu-i trage de sub picioare „presul” celor citeva miliarde de dolari, congresman-ii cred ca le-ar fi confundat pe amindoua cu femeile de serviciu proaspat sosite din Honduras sau Salvador ….

 9. bolshevicii printe oameni civilizati…
  NU SE POATE…
  AU ADUS PROBLEMELE LOR IN CASELE NOASTRE

 10. Ucraineanca Olena Zelenska nu a vrut să stea lângă rusoaica Yulia Navalnaya chiar văduvă fiind. Rasismul din fire….

 11. Ce tragi-comedie cu acest senil si gasca din jurul lui. Unde au ajuns amerlocii ! Circ cu 2 fufe.

 12. UNA VADUVA, CONSOLATA CU BANI AMERLOCI, ALTA, INCA NU VADUVA, DAR CU MULTI BANI AMERLOCI!…

 13. @popa
  WP este goarna (trompeta) CIA aka Bezoss (copchiul din papadii al CIA si Mosad la o betie). Deci WP a raportat. Dar voi milogii cia din buc si de oriunde tineti coada pe sus doar doar faceti si voi o potaie bezosiana. Niet. Nu bun.

 14. Pentru idiotii utili: Navalnii avea idei ultra-nationaliste pe modelul Jirinovski. Daca ajungea ala in locul lui Putin ori era sfarsitul lumii ori rusificarea lumii.

 15. Fiecare damă vrea să fie ea vedeta şi nu acceptă să fie umbrită de cealaltă 😁.
  Două matracuci cu ifose de divă…

 16. Macar daca ar fi gasit alta motivatie ca refuza invitatia lui Biden ,dar povestea cu vizita ei la un Orfelinat din Kiev ,este chiar de rasul lumii.Sigur ca a doua varianta este cauza adevarata pt. care a refuzat printesa Ukrainei ,dar asta dovedeste cit de mincinoasa si parsiva este ea.Sint convins ca la fel minte si in alte situatii .

 17. Avem transcriptul: pe ‘X’ la Pres. Biden.
  Ele se asteptau sa fie centrul atentiei.
  Dar vai, erau doar invitate sa stea fiecare pe scaun.
  😂

 18. Si rusii care se nasc sau au decedat sunt vinovati ?
  Oare ei ii luau in baioneta pe românii din Bucovina ?

 19. Ups! Apare a treia Doamna: sotia lui Igor Girkin! 😶
  Spectacol!

 20. Vedeți unde duce lipsa? La un moment dat se urcă la cap și fandaxia e gata!

 21. Nu doar atat … canadienii au refuzat sa-l extradeze pe criminalul nazist de razboi SS-istul salutat de ZELINSKY , nevasta-sa si intreg parlamenentul lui TRUDEAU 😀

  SHAOLM !❤️
  Vazand ce fac in GAZA parac si evreii s-au NAZIFICAT odata cu yankeii …putin ! 😀

  SHALOM !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.