Zelenski a mers pe urmele ofensivei

Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi că a vizitat zona Sumî, la graniţa cu regiunea Kursk din Rusia, scena unei ofensive pe scară largă a forţelor Kievului din 6 august.

Trupele ucrainene revendică ocuparea a zeci de localităţi şi sute de kilometri pătraţi din regiunea Kursk, unde au lansat cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rusesc de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„M-am dus în zona de frontieră a regiunii Sumî şi m-am întâlnit cu comandantul suprem (Oleksandr) Sîrski şi cu şeful administraţiei militare din regiunea Sumî”, a scris Zelenski pe Facebook.

Potrivit acestuia, armata ucraineană a cucerit „o localitate suplimentară” în regiunea Kursk, ceea ce ar aduce totalul revendicat la 94, şi a luat noi prizonieri în rândul soldaţilor ruşi.

În ciuda acestei ofensive, trupele ruse continuă să avanseze pe frontul de est şi se află la aproximativ zece kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic în acest sector.

În acest context, Zelenski a subliniat că a discutat joi despre „măsurile luate pentru a întări apărarea” Pokrovskului, precum şi pe cea a oraşului Torestk, o altă localitate din estul Ucrainei ameninţată de a fi cucerită de armata rusă.

O sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean (SBU) a declarat joi pentru AFP că Ucraina a lovit o bază aeriană rusă din Marinovka, în regiunea Volgograd, la mai mult de 300 km de graniţă.

„SBU, în cooperare cu Forţele Armate ale Ucrainei, a atacat depozite de bombe aeriene ghidate şi de combustibil pe aerodromul Marinovka”, care este folosit pentru a „bombarda linia frontului din Ucraina”, a spus sursa citată.

Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrei Bocearov, a declarat joi că resturile unei drone ucrainene doborâte au declanşat un incendiu „la o instalaţie a Ministerului Apărării”, fără a oferi detalii.

Ofensiva ucraineană din regiunea Kursk s-a soldat cu cel puţin 31 de morţi civili şi 143 de răniţi, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

  1. „NOI NU NE DUCEM LA RAZBOI”.
    Deși, ca Roman STIUTOR de CE NE au făcut UCRAINIENII și Rusii în WW2, NU ar trebui sa îmi para Rau ca SE OMOARA reciproc,
    MIE IMI PARE RAU!
    TIE NU ITI PARE RAU.
    BA, ASTA.
    ZELENSKI.

  2. S-o fi dus „pe urmele ofensivei” ucrainiene, individul, însa problema-i ca n-a gasit-o. Operatie de intoxicare, pura si simpla, de relatii „publice”: regimul de la Kiev, între care Jale-nski, a primit arme si sute de miliarde de $, si armele, si $, disparuti, si ei/ele, la fel „ofensivei”.

  3. Explozia din Marinovka a fost mâna rusnacului extras rapid așa cum s-au înțeles părțile, pe sloganul ‘vreau să trăiesc, nu vreau sa mor pentru putin’ și nu a armatei ukrainei! Nu e prost sa recunoască acțiunea dar sunt înregistrări video pe YouTube.

  4. Daca tot sunt in ofensiva,ucrainenii din Romania ar trebui sa se întoarcă acasă!

  5. Planul strategic a lui Biden pentru Ucraina încă nu-i gata. Îl anunțase doar prin iunie-iulie.. Nemții anunță limitarea ajutorului militar pentru Ze..
    De ce Macron tace? Până nu demult era ca pus în priză. Activ ca titirezul..
    Se răsuflă blitzkriegul??!

  6. Un erou adevarat acest Zelenski, a salvat Ucraina de sub ocupatia rusa

  7. Pt omul simplu Să-l importăm poate ne eliberează și pe noi de actualii ocupanți

  8. Ha, ha! “Vitejii” adivaraț’ în spatele frontul’i s-arată…

  9. Zelensky sa dea inapoi romanilor Sudul Basarabiei chiar daca generalii tradatori romani nu cer.

  10. @Klaus etc : nu puteti fi obiectivi in redactie?:)))

  11. Și CEVA DEOSEBIT DE MARE ȘI GRAS a mângâiat drăgăstoZ UZina Chimică din Sumy (Sumykhimprom), măR🤣g …
    ● mElena PoMpa 1 – BoMba ●

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.