Zelenski ar vrea să lovească Rusia. Ce reproşează occidentalilor

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reproşat vineri Occidentului că interzice Ucrainei să folosească armele furnizate de Europa şi Statele Unite pentru a lovi teritoriul rus, într-un interviu exclusiv acordat AFP.

„Ei ne pot lovi de pe teritoriul lor, acesta este cel mai mare avantaj pe care îl are Rusia, iar noi nu putem face nimic sistemelor lor (de armament) situate pe teritoriul rus cu armele occidentale.

Nu avem dreptul să facem acest lucru”, a spus el, subliniind că i s-a plâns din nou săptămâna aceasta secretarului de stat american, Antony Blinken.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

18 Comentarii

 1. Baiatul asta nu este in stare sa opreasca inaintarea trupelor rusesti pe teritoriul lui si vrea sa loveasca interiorul Rusiei. In mod sigur citeste dupa instrunctiunile englezului. Este dovada ca ocrotitorilor sai prea putin le pasa de soarta Ucrainei. Ei au treaba strict cu Rusia.

 2. Ieri au lovit cu 100 drone pe rusi. Dar degeaba. Soldatii ucrainieni au trecut de partea rusilor. Dupa alegerile din America se termina razboiul. Romania a cazut din nou de proasta satului. Adica si cu banii dati si nimic castigat…si dujmani imprejur. Slava lu Joianis.

 3. Romania va fi dezmembrata – Asta este destinul ” Proastei ” si a sclavilor si tradatorilor de Tara – Johanis & Company celor 35 de ani de furt si distrugere a Ro.
  In timp ce Polonia , Slovacia , Ungaria si Rusia isi vor lua teritoriile din Ukraina detinute in Istoria statelor mentionate – Ro. va pierde din Teritoriile actuale , si nici nu va fi vreo discutie in Cancelariile Occidentale +USA.
  despre dreptul asupra Bucovinei de Nord, MM. sau a Bugeacului de catre Sluga si Tradatoarea Romanie – vanduta Strainilor . Toti strainii vomita, si au greata pe Lacheii mioritici ,

 4. Msi Zelensky, construiti-va singuri rachete hipersonice sau de long distance daca sunteti voi ucrainenii atat de avansati si pro-occidentali si pecurma trageti cat vreti si unde vreti chiar si in Moscova. Deocamdata sunteti in secolul al 19-lea si traiti din pomana. Asa ca ciocul mic si du-te inapoi in pestera.

 5. La pace te gîndepști,.ticălosule ?? Sau asta te-ar costa personal prea mult,.. Că acu costă pe ukran,..te doare-n bască..

 6. fostul propagandist comunist, generalul Grumaz, (acum – propagandist nato), vestea asta…

 7. A tot lovit civilii din Dontesk !
  Si a pierdut Bahmut, Marinka, Avdeevka !
  Apoi a început să lovească blocurile și satele din Belgorod.
  A urmat ofensiva Rușiilor din zona Harkov !
  Dă-i înainte, măR🤣g…
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 8. Actorașul de șușaneale de doi lei,marioneta lui Soroș,vrea cu orice preț să implice restul lumii într-un război mondial!Oare chiar nu e nimeni pe acest pământ să-i tragă un șut în cur să plece dreaq la strămoșii lui ovrei???Pentru că de când e lumea și pământul ovreii n-au căutat decât conflicte !!

 9. sunt sigur, ca Putin putea sa-l elimine de multe ori pe putzoiul asta , dar n-a vrut sa faca din el , un ” erou martir ”!!eu m-as risca si l-as face asa ceva , si s-ar termina razboiul urgent , si as salva niste vieti, basca eroul de rigoare ptr ” popor !!

 10. Stie ce implica asta?
  E simplu:
  1. Rusia e in stare sa renunte la protejarea populatiei civile din Ucraina si sa rada de pe fata pamantului toata Ucraina de vest, transformand-o intr-o zona tampon radioactiva fata de occidentul decadent, criminal si terorist.
  2. Conflict armat mondial(al treilea razboi mondial in care, 1000%, se vor folosi arme nucleare si va pierde toata omenirea.

 11. Pacea era alături.Dar a venit clovnul, fratele de breaslă Johnson,și ia șoptit la ureche prostii..
  Așa-i când trăiești din mintea altora..Rușii din Novorosia tot una trăgeau spre Siberia..
  Citesc regulat Cotidianul de vreo doisprezece ani și țin minte bine că compania electorală a lui Zelenschyi in ziar nu era reflectată ca prorusă.In realitate,Zelenschyi atrăgea multă atenție legăturilor cu rușii făcând promisiuni în păstrarea limbii ruse în regiunile de-acolo..Prin asta a și a câștigat căci Ucraina avea economia 40% legata de rusi..Realitatea sa început când naționaliștii l-au preîntâmpinat că el va termina rău dacă nu-i va asculta..Gărzile naționaliste,instruite de M16,au alte scopuri..Sa vezi și să nu crezi.In Ucraina acum nu ajung recruți iar o mulțime de gărzi naționaliste,sponsorizate direct de la ambasade, mișună prin Ucraina mimând o „activitate furtunoasa” pe la talk-show-urile de la antenele lor…Aceste grupări paramilitare refuza sa se supună statului major și în caz de presinune amenință cu asasinări..Ucraina deja e apreciata chear și de SUA că cea mai coruptă tara din Europa.. Aceasta minoritate agresiva ține acum in tonus toată elita politică de-acolo..Dat fiind,că între Sîrschii și Budanov,numit de ucraineni – „prăjitura mamei”,este un conflict ascuns,aceste grupări se supun numai lui iar el fiind controlat de M16! Banii confiscați de la Burisma au fost aduși în saci in incinta lui Budaniv,de unde au fost finanțați și teroriștii care au ucis-o pe Dughiană s.a..
  Acum in Ucraina situație este cam așa: Zelenschyi joaca la toba albionului iar Porosenco e ” acompaniat” de banjo yankeilor..Colomoyschii șede la răcoare pe viață!!..Războiul continuă…!Astazi a intrat în vigoare legea nouă de recrutăre care va adăuga culori noi în viața politică a Ucrainei iar pe 21 mai Zelenschii e un simplu cetățean.

 12. târăște lumea-n razboi, ci ăia de peste balta care-și simt sfârșitul aproape si incearca disperati, marea cu degetul. Amaratul e doar o scula, iar ucrainenii, victime principale in faza asta.
  Sfarsitul lumii occidentale, asa cum o stim azi se va incheia in curand.

 13. Dacă armamentul e in ukraina, înseamnă că e in proprietatea statului ukrainean și poate folosi in orice scop fie și atacuri departe de granita până în inima rusicai. Zelensky cere aprobare pentru a nu pierde ajutoarele și susținerea, dar un nebun, ar putea acționa cu sau fara discernământ pentru a muta războiul în tara invadatorului care funcționează doar pe război! Premisa: vrei război, de ce in altă țară și nu în țara ta, de ce sa ucizi oameni nevinovați și de ce sa distrugi tot ce ah construit cetățenii acelei tari?! Nu cumva e mai avantajos si bine ca horodinca militară să fie in țara ta?!

 14. SUA fac crime contra umanității de la invadarea, jefuirea, cotropirea, exterminarea indigenilor din America și a reînviat nazismul.

 15. Te-ai demascat, trol hohol mic ce esti!
  Horodinca = dans popular kocainean

 16. Cand teritoriul a devenit mai important decât viața și bunăstarea cetățenilor care îl locuiesc!Au trecut mii de ani și unicul progres este că am schimbat hainele și sculele ,mai nou unii isi afidă viața unor algoritmi artificiali.

 17. Stârpiţi şobolanul de la Kiev! Stârpiţi şobolanca de la Sectorul 1 şi şobolanul securist de la Primăria Capitalei.

 18. Au lovit deja în Crimeea un aeroport, distrugând cu atacams câteva avioane, o baterie s400 și un depozit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.