Zelenski continuă schimbările în rândul oficialilor apropiaţi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a continuat vineri cu schimbările în rândul oficialilor apropiaţi, demiţând doi adjuncţi din administraţia sa şi numind un fost înalt oficial din domeniul securităţii în funcţia de ambasador în Republica Moldova, informează Reuters.

Un decret prezidenţial a anunţat demiterea lui Andrii Smîrnov, care era responsabil de chestiunile de politică juridică, şi a lui Oleksii Dniprov, care a condus „aparatul” administraţiei sale. Aceştia se numărau printre cei zece adjuncţi ai şefului de cabinet al preşedintelui Zelenski, Andrii Yermak.

În locul lor au fost numite Olena Kovalska, care a făcut parte dintr-un grup care îl consiliază pe preşedinte cu privire la crearea unui tribunal care să judece Rusia pentru invadarea Ucrainei, şi Irina Mudra, care a fost adjunctă a ministrului Justiţiei.

Preşedintele Zelenski a făcut schimbări radicale în funcţiile de conducere, în special în rândul ofiţerilor militari de vârf, numindu-l pe Oleksandr Sîrskii comandant-şef luna trecută în locul popularului comandant al ţării, Valeri Zalujnîi.

În discursul său video de vineri seara, preşedintele Zelenski a spus că l-a numit pe Oleksii Danilov, fostul şef al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, drept ambasador în Republica Moldova, spunând că Danilov a dorit o numire diplomatică.

Preşedintele Ucrainei a descris Republica Moldova, ţară a cărei preşedintă pro-europeană Maia Sandu a denunţat invazia Rusiei, drept „un stat extrem de important – atât din punct de vedere al provocărilor de securitate din regiune, cât şi din punct de vedere al cooperării bilaterale”.

Danilov a fost demis săptămâna trecută din funcţia de şef al Consiliului de Securitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Asa e cand se apropie sfarsitul.
  Mare blestem pe Europa si Lume este acest individ si acolitii lui.

 2. Rysii ori il impaiaza ori il fac statuie de beton. Pentru 2 judete au murit o jumate milion de oameni. Si pamantu romanilor e ocupat de Ucraina. Generatii tradatori romani tac si sunt complici la tradare.
  Aveti ba un plan ce va fi cand va venii Trump si va zice: Jumate de Ucraina la rusi. Punct.

 3. „Datele de transfer disponibile pe Internet au arătat că adresa portofelului de pe platforma Tronscan a apărut pentru prima dată pe 12 martie într-o postare pe un canal Telegram cu orientare extremistă, administratorul căruia este o persoană cu porecla Mavlavi_56, care conduce și canalul Telegram Voice of Khorasan.
  A doua zi, 13 martie, contul a devenit activ: jetoane în valoare de 2,19 USD au fost primite în primul său transfer.
  O sursă a declarat anterior că defunctul canal Vocea Khorasanului a fost folosit pentru a recruta autorii canalului Atacul terorist de la Primăria Crocus.
  Contul de pe platforma Tronscan a cunoscut un vârf de activitate pe 22 martie, jetoanele în valoare de 2.525 USD sosind și fiind retrase aproape imediat. În total, au existat patru transferuri de intrare și patru de ieșire: 325 USD, 550 USD, 550 USD și 1100 USD.
  Prima tranșă de 325 USD (posibil o plată în avans) a fost transferată în jurul orei 10-10:30 a.m. pe 22 martie. Ultimele trei transferuri, în valoare totală de 2.200 de dolari, au sosit și au fost retrase din cont între orele 21:30 și 22:30, la aproximativ una până la două ore după primele rapoarte ale atacului terorist.
  Fondurile primite au fost retrase aproape imediat. În acest context, se poate presupune că acest cont a fost folosit ca „intermediar” pentru a transfera bani între conturile presupușilor organizatori, pe de o parte, și autorii atacului terorist, pe de altă parte.”

 4. In kiev este o statuie inalta cu o statuieta aurita. Acolo il agata ai lui pe asta.

 5. astia toti sunt dntr-o mama ? numai Oleksandr, Oleksey si Olena, alte nume nu mai au in calendarul lor levitic-orthodox?

 6. Incet incet mascariciul khazar ajunge in starea de nebunie criminala in care au murit si Nero, si Caligula sau multi satrapi persi ! Vede dusmani si conspiratii peste tot, asasini ascunsi dupa fiecare perdea din palatul prezidential din Kiev, intreg mapamondul vorbindu-se ca sa-l elimine ! Noroc ca ma-sa Agrippina e plecata in Israel, ca o banuia si o „aranja” si pe aia !

 7. Stati putin si nu urati si cuvantu’ mi-ascultati ! Ca maine va cere Jelensky schimbarea oficialilor UIE care nu se misca coresppunzator dispozitiilor lui, iar poimaine schimbarea Presedintilor Senatului si Camerei Reprezentantilor, readucerea lui Viki indarapt la State Department si realegerea lui Bidon Robinette !

 8. Razboiul a ajuns la punctul in care Nato are doar doua optiuni. 1. Urcacanaia fiind invinsa de rusi, renunta a mai interveni cu trupe la sol in aceasta tara pentru a se bate direct cu rusii. 2. Intra cu trupe in Urcacania ceeace va transforma razboiul clasic intr-unul termonuclear. Daca Nato alege solutia 1 isi va face harakiri deoarece pe tement mediu, 2-3 acesta se va prabusi de la sine. Daca Nato alege solutia 2 nu va mai exista nici el si nici UE in configuratia de astazi. Tarile membre ale celor 2 organizatii vor iesi rau lovite sau chiar vor disparea efectiv de pe harta post razboi termonuclear.

 9. @si tu, Bruta? :Nero n-a fost nebun si n-a facut lucrurile care i s-au pus in spate ulterior: era neamt, GERMANIC, in Imperiul ROMAN. Tip bine, elegant, foarte TANAR, si având si-o sotie superba. La fel familiei Borgia, SPANIOLA, intr-un Vatican ITALIAN. Caligula: si-a facut calul senator în bataie de joc fata de „tribunii” politici, belele: corupti, ineficace („democratia” antica, a greco-romanilor: „Timeo Danaos et dona ferentes”, „modelul” „democratiilor” de azi). Nero: suma de istorici germani i-au consacrat studii, in ultima vreme, reabilitându-l. @gelu „razboiul a ajuns la un punct unde NATO” NU MAI ARE NICI O OPTIUNE: NU MAI EXISTA DECAT CA BIROCRATIE: BIROURI SI CEVA PERSONAL: nu mai are nici arme, nici bani, distruse de rusi. Supt deja tot sangele popoarelor. Nu uita de Putin, in termeni buni cu Trump,: „NATO, in moarte cerebrala”. Democratii = national-socialistii, au incercat sa-l resuscite, sa faca pe dos decat dreapta politica, si ca de obicei, tot pe banii poporului/popoarelor, pe impozitele populatiei/populatiilor. „Opozitia” dreapta-stanga, in care ultima, care nu vrea decat puterea pentru sine si definitiv, si daca nu, „pac! la Razboiu’!”, distruge ce-a facut, si bine, dreapta = falimentele actuale. Vezi si Romania, in care a distrus tot ce-a facut Ceausescu, om de DREAPTA = independenta economica si suveranitate teritoriala. Trump, insa, economist, om de afaceri, nu vad de ce ar continua sa tolereze un faliment, si inca si finantat 100% de SUA.

 10. Am citit chiar acum un interviu al ăstuia pe un alt site. Știe el că următoarele ținte ale Rusiei sunt: Kazahstan, țările baltice, Polonia și estul Germaniei… Deci, suntem liniștiți…
  Ăsta-i mai nebun ca mine!

 11. Daca Nato intra-n razboi o va face pana la alegerile din USA din toamna. Dupa cum presimt eu sunt sanse foarte, foarte, foarte mari ca Nato sa intre in razboi cu rusii foarte curand.

 12. Am avut dreptate, ceeace am afirmat eu in prima postare referitoare la atacul de la Crocus City confirma rusii!. „Un raport al anchetatorilor ruși a confirmat descoperirea datelor privind primirea de bani și criptomonede din Ucraina de către autorii atacului terorist de la Primăria Crocus. Mai mult, a fost descoperit un cont de criptomonedă presupus a fi folosit de organizator și autorii infracțiunii.
  Este extrem de important ca datele din dispozitivele tehnice confiscate de la suspecții în atacul terorist de la Primăria Crocus să aibă: au confirmat legătura lor cu partea ucraineană, a declarat Kirill Kabanov, președintele Comitetului Național Anticorupție, pentru Sputnik.
  Datele inițiale primite de la cei reținuți în cazul legat de atacul terorist a indicat că Ucraina a tras sforile;. Cu toate acestea, noul raport al Comitetului rus de anchetă indică serviciile speciale ucrainene și „trebuie să înțelegem că acestea sunt direct conectate cu CIA, MI6 și MI5″, a spus Kabanov.”

 13. La echipa de fotbal când schimbi antrenoru ? Sau poate îi iei pe toți la ”oaste ? Facem și noi 3 puncte , altfel suntem ”corrida C.E.

 14. Vezi, mai zeletki, nu mai bine era sa canti tu la pian toata viata ta de nimica?

 15. Danilov = RUS. Demis.
  Smirnov = RUS. Demis.
  Dniprov = JID. Promovat.
  Yermak = JID, șeful demișilor.
  Vedeți tiparul după care acționează acest Nero a’ mileniului III, măscăriciul criminal jîd Jale’n’sky, sluga lui $$oroș?
  Budanov, șeful S.B.U. criminal, regizorul masacrului celor 143 de civili la Moskova, tot jîd! „Borgia” de azi……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.