Zelenski îl felicită pe Aurescu. ”ONU a început să se curețe”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat, joi seara, pe fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, pentru postul de judecător la Curtea Internațională de Justiție, obținut în fața contracandidatului său rus

„ONU a început să se curețe de influența malițioasă a Rusiei. Pentru prima dată în istoria ONU, statele sale membre au refuzat Rusiei dreptul de a administra justiția în numele lor la Curtea Internațională de Justiție. Lumea vede cine distruge dreptul internațional în loc să îl protejeze. Felicitări reprezentanților Australiei, Mexicului, României, Africii de Sud și Statelor Unite pentru că au obținut voturi pentru CIJ atât în cadrul CSONU, cât și în cadrul AGONU”, este mesajul postat de Zelenski pe platforma X.

Fostul ministru de externe și actual consilier prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu a câștigat un post de judecător la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, în fața judecătorului rus Kirill Gevorgian,

România a obținut 117 voturi în Adunarea Generală, iar Rusia doar 77 de voturi. În Consiliul de Securitate, Aurescu a obținut 9 voturi, fiindu-i necesare 8.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

19 Comentarii

 1. Oare … 2 evrei (emotiv-irascibili) intre ei ? :P? -> SHALOM !

 2. Cum asa ?
  De cand e „evreu” o injuratura nu o nationalitate/ethnie oarecare ?
  AUD ?
  🙁

 3. Asta dovedește încă o dată mașinăria din spatele numirii paiaței acolo.

 4. Sa vezi ce FELICITARI va primi 🥳ul de la Goldberg când Rușii vor curăța Kievul de KhaZari, măRog…😜

 5. Da , vedem prețul trădării României ? Sunt curios ce va ”căpăta” Iohaniță vodă la schimb ? Dacă românii nu sunt convinși ca ne trebuie alte partide decât cele care se vântură in parlament sau pe ecrane astăzi, ce le mai trebuie ? Anul 2024 vine cu o multitudine de alegeri , din păcate cei care iși flutura titulatura de jurnalist nu au priceput că ne trebuie această schimbare si continuă sa alimenteze actuala clasă de politruci (noi sau vechi) , vorba ceea au dânșii/dânsele experiență in a debita minciuni de ce trebuie sa alegem pe alții ?

 6. Doi trădători ai propriilor națiuni. Unul şi-a luat recompensa ticăloşiilor sale, celălalt ținteşte mai sus şi încă mai aşteaptă.
  Aşa vedem cum se fac numirile în organizațiile internaționale, pe ce calități şi merite. Ursula, Kővesi, Geoană, Aurescu etc

 7. O să vedem mult mai curând ce de „felicitări” o să ia Aurescu, cu ocazia procesului lui Bibi.

  Africa de Sud a cerut condamnarea lui Bibi de către CPI pentru crime de război și genocid. De altfel, Africa de Sud și-a retras misiunea diplomatică din Israel și a expulzat ambasadorul Israelului.

  Rusia nu se grăbește ca să elibereze Kievul. Îl lasă să se dumirească singur ce vrea să facă.

  Dar Bibi e urgență internațională care va fi rezolvată curând.

  CPI are două opțiuni:
  – îl condamnă pe Bibi și se reabilitează;
  – nu îl condamnă pe Bibi și se desființează.

  Pariez pe a doua varianta care va atrage formarea unui tribunal tip Nurnberg care va condamna inclusiv complicii lui Bibi, gen Aurescu.

 8. ONU a devenit inutil, e o organizatie total blocata de coloniile SUA. Numai la ONU poti sa te mandresti ca rromania si toate UE voteaza impotriva sau se abtine cand vine vorba de condamnarea nazismului si neonazismului, si focile din tzara aplauda ca un pupincurist rroman e uns in functie… cum s-au mandrit si ca Kurvesti a devenit sef de porcusori europeni, cu -0 realizari

 9. feLICItări!ÎNCET ,ÎNCET -CREMA,SPUMA (de…săpun de …)se mută-n ioropa de vest ! cătați bariera !și se duc cu bucurie/pice piatră, nu mai vie//! D.P.D.V. PE BIBI ÎL VOR JUDECA ARABII!-CICĂ CEI 268, AU FOST 2 PE CARE I-AU AFLAT VITEJII LUI DAVID-BINE MERSI!

 10. ..cam tot ce a felicitat Zelenski a sfarsit prost,….,..cu ajutorul actelor de felicitare,Zelenski deconspira gashca…unul si unul

 11. Si eu as fi castigat impotriva unui rus, chiar daca nu sunt jidan. Dar cu cat mai multi jidani la butoane, cu atat mai jalnica resetarea mondiala.

  As vrea sa nu mai fim ipocriti si sa clarificam ceva: termenul de „jidan” nu e peiorativ. Vine de la „iudeu”, un adept al religiei iudaice. Diferit de acest termen, „evreu” este cetateanul statului Israel, indiferent de religie, unde limbile oficiale sunt ebraica si araba. Asa ca nu mai usor cu lamentarile de antisemitism pentru ca si eu am dreptul de a vorbi limba materna.

 12. Alesii ii felicita pe alesii care au fost alesi de alti alesi.
  Democratie, nu te joci.

 13. circula un banc …
  la ONU, dupa sedintza, mai multi Inaltzi reprezentanti ai mai multor tzari s-au intilnit sa discute despre cum e vremea la Braila…

 14. Era normal sa il felicite balerinul Zelenski ,atita timp cit domnul Goldman Aurescu a spus cu gurita lui micuta si strimba ,ca Romania nu are nici-un fel de pretentii la teritoriile furate de Brejnev si lipite Ukrainei.Sper ca nu a-ti uitat declaratiile domnului Goldman Aurescu si va mai aduceti aminte ce a declarat .

 15. A dat ordin SUA sa se voteze antiRusia si a iesit Trabucel?
  Securitatea romana e mandra ce infiltrat are acolo, dar are cam tripla comanda… SRI a priori stie???

 16. Realitatea este ca Romania inca mai are un nume cu aluzii pozitive in politica externa. Daaar… asta se datoreaza lui Ceausescu , numele pe care Ceau l-a facut Romaniei in randul tarilor in curs de dezvoltare. Astia de acum nu au nici un merit. Sunt doar profitori. Vezi voturile din Consiliul de Securitate dar si din Adunarea Generala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.