Zelenski îngrijorat de retorica lui Trump: „Foarte periculoasă”

Pentru prima dată, liderul ucrainean Volodymyr Zelensky și-a exprimat în mod public și fără echivoc îngrijorarea față de sugestia lui Donald Trump că ar putea pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina într-o singură zi, dacă se va întoarce la Casa Albă.

Într-un interviu acordat postului britanic Channel Four News, președintele ucrainean a descris lăudăroșenia candidatului republican drept „foarte periculoasă” – pe motiv că Trump nu a spus cum ar arăta scenariul său postbelic.

Zelensky a recunoscut că este posibil ca afirmația lui Trump să fie doar electorală sau ceea ce el a numit un „mesaj politic”.

Dar el a spus că ideea că Trump, în calitate de președinte, ar putea lua în mod unilateral decizii care nu sunt în avantajul Ucrainei sau al poporului său și că ar putea încerca să le impună indiferent de situație, îl „stresează foarte tare”.

Oferindu-i-se șansa, în interviul de la Channel Four News, de a-l invita pe Trump în Ucraina, Zelensky nu a ezitat.

Întorcându-se spre camera de filmat, el a spus: „Te rog, Donald Trump, te invit în Ucraina, la Kiev. Dacă puteți opri războiul timp de 24 de ore, cred că va fi un motiv suficient pentru a veni”.

„Poate că Donald Trump chiar are o idee, o idee reală, și poate să mi-o împărtășească”, a adăugat Zelensky.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

66 de Comentarii

 1. O retorica de iresponsabil, gata sa-i faca pe plac lui Putina. Mai poti avea dubii ca rusii nu l-au ajutat la primul mandat?
  Trump=Victor Orban…….[Rumburak]

 2. Păi da, pentru că Tramp ar renunţa la orgoliul nemăsurat al SUA de a supune Rusia. SUA şi Ţările Occidentale nu sunt interesate de Ucraina, că nu sunt căsătorite cu ea, n-au nicio afecţiunea pentru ucraineni, care sunt tot un fel de ruşi, doar că au găsit o portiţă ca să atace Rusia. Altfel, ce ar avea americanul cu ucraineanul, nu sunt legaţi prin obârşie, prin sânge, prin frăţie, prin tradiţii comune, nu au nimic care să-i unească, decât dorinţa nemăsurată a politicului de a supune Rusia.

 3. Da, Trump va declara că nu-i mai da niciun dolar gaurit nazistului Zele! Europa fiind în genunchi,nu va da nici ea și atunci Zele va accepta condițiile de pace stabilite de Putin! Simplu și eficient!

 4. SOLUȚIA ESTE SIMPLĂ:RUSIA RĂMÂNE CU CE A CUCERIT ȘI UCRAINA SĂ-ȘIVADĂ DE UCRAINENI EI,( CĂ DE ROMÂNI AȚI VĂZUT CÂT DE MULT SE ÎNGRIJEȘTE!!

 5. Legatura ucrainenilor prin obasie cu rusii, poti s-o vezi din istorie:
  -Stalin i-a decimat pe ucraineni prin foamete
  -Ucrainenii i-au primit pe germanii lui Hitler cu flori, ca pe niste eliberatori
  -Ucrainenii s-au inrolat in trupele germane SS ca sa lupte impotriva rusilor.
  -Azi ucrainenii lupta impotriva invadatorilor rusi
  Asa-i ca-i unesc niste interse foarte comune?
  (Nu mai debita prostii. Si austriecii sunt tot germani, dar nu vor sa faca parte din Germania. Si elvetienii sunt tot italieni, francezi si germani si nu vor sa faca parte din Italia, Franta sau Germania).
  Mai documeantaza-te……[Rumburak]

 6. Aici, în cazul Trump, este extremism perfect. De ce? Pentru că ușa a profitat de cretinii escroci din conducerea oricărei țări îngenuncheate și, după ce și-au atins scopul, ușa îi lasă baltă după mentalitatea lui Trump.

 7. Domnule Tramp, cereți secretarei să solicite o programare la domnul Zelensky la împărtăși idei, dar nu orice idei, numai idei reale altfel nu-și pierde vremea de sală și ședințe foto cu un ex.

 8. Ce mai asteapta jeglenski? De ce nu declara razboi americanilor, ca sa fie sigur ca nu-l vor alege pe Trump?!?

 9. Problema majora pentru Zelensky nu e Trump. Ci faptul ca aproape jumatate dintre cetatenii ucraineni vor oprirea razboiului. La fel, unele elite ucrainene se pare ca l-au ,,re-evaluat” pe Zelensky. De asemenea, sustinerea europeana pentru razboi se diminueaza.

  Daca Trump ar fi fost ajutat de rusi in 2016, guzganul portocaliu ar fi recunoscut rapid anexarea Crimeei din 2014. N-a facut-o. In plus, Trump a triplat fondurile Ministerului Apararii pentru European Deterrence Initiative, un program militar demarat de tovarasul Obama pentru descurajarea agresiunii rusesti dupa anexarea Crimeei. Programul era complementar NATO. Deci treaba asta cu presupusa legatura dintre Trump si Putin e o poveste de adormit copiii sau de speriat votantii indecisi din State. Trump n-a miscat in fata comunitatii de politica externa din SUA – asa-numitul the Blob -, care l-a razgandit rapid dupa instalarea la Casa Alba in legatura cu anumite actiuni strategice de tipul MAGA. In Biroul Oval, presedintele nu face ,,ce vrea muschii lui”. In plus, cum bine observa cineva pe forum, daca tovarasa Haley castiga prezidentialele razboiul va mai continua inca patru ani, inainte ca Washingtonul sa mai reseteze o data agenda globala. C-asa-i cand esti hegemon. Stabilesti mizele internationale!

 10. SOLUȚIA ESTE SIMPLĂ:RUSIA RĂMÂNE CU CE A CUCERIT ȘI UCRAINA SĂ-ȘI VADĂ DE UCRAINENII EI,( CĂ DE ROMÂNI AȚI VĂZUT CÂT DE MULT SE ÎNGRIJEȘTE!!)

 11. # Scott, să nu cante la nicio masă doar să i se închidă gura …cu pământ la -2 m !

 12. Clovnul zelenski e ingrijorat și pe bună dreptate, pentru el și miliardarii care dețin fabricile de armament înseamnă GAME OVER

 13. Americanii pot face orice in Ucraina, se pot si sterge la fund cu Zelensky…..Zelensky uita ca fara America el fugea demult din Ucraina??…Zelensky uita ca fara America NU ar fi existat niciun razboi in Ucraina? ….Fara America Ucraina isi vedea lungul nasului, nu cerea mai mult decat trebuie, iar ucrainienii si rusii nu mai mureau azi de gloante….Vrei sa te separi de Rusia doar ca sa intri la alt Stapan? Asta e imoral si se plateste…Curvasaria se plateste.

 14. Orice American întreg la MANSARDĂ știe că Urcaca e pușculița DemonRats-ilor Belicoși (veZi Sam Bancherul Prăjit).
  Și că Hunter a căZut ca un 🦜 în plasa SBU (Secu’ Urcac), momit cu „prafuri” și „fetitZe”.
  UNA FIIND CHIAR DECORATĂ de 🥳, pentru SERVICII PATRIOTICE, măRog…🤣
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !
  [°°°RomBorKaK-UrKaK BuimaK-RomBorKaK°°°]

 15. Atunci sa continue razboiul, ca nu-i mai da bani cineva. Ukrani lui ii vor spanzura de picioare in piata centrala. Rusii vor retroceda provinciile furate de URSS vecinilor. Deci, UE va fi destabilizata in unitatea falsa si ukranii vor ramane cu regiunea kieviana, doar. Asa patesti cand vrei sa satisfaci orgoliul babelor batrane (Clinton, Nuland).

 16. Cantecul lebedei.
  Ucraina e terminata.se stie,sa stiut dinainte de a incepe conflictul.
  Jeglenski va sfarsi rau.propriul lui popor il va termina..bine,ce a mai ramas din acest popor,rus.

 17. @ SUhoi 13:34
  Tovarășa RINOceriță Nicki Halley de-abia a ieșit pe locul 3 în Iowa.
  Speranțe deșarte pentr mafalde, esopi, j-uri, s-uri, lili-tZe, gicu-tZi etc.
  măRog…🤣

 18. Pentru Rumburak: Eşti un prost! Ce-are a face Stalin cu Rusia? Stalin a fost georgian iar asta s-a întâmplat pe timpul imperialismului sovietic. Atunci, în ’29, chiar că singura soluţie de a supune hoardele naziste ucrinene era foametea. Rusi nu sunt Stalin, nici Hrusciov, şi nici vreun dictator comunist, Rusia a fost şi a rămas a Romanovilor şi a lui Rasputin. Au fost câteva bande care i-au primit pe hitlerişti cu flori, marea majoritate a populaţiei a avut de suferit. Vezi, citeşite, cine a finalizat pogromurile împotriva evreilor în Odeasa şi-n Transnistria. Românii i-au prins şi i-au deportat în lagărele de la Bogdanovca şi Domanivca, dar de căsăpirea lor s-au ocupat miliţiile uncrainene, în cârdăşie cu SS German. Cine au ucis la Fântâna Albă peste 3000 de români, care voiau să treacă în România în 1940, după Ulimatumul Sovetic, nu Tarist, Sovetic au fost ucrainenii.

 19. Oamenii inteligenti invata din greselile altora, aia destepti din propriile greseli iar prostii nu invata deloc. Deci, continuati!

 20. (O odaie de mahala. Ușă în fund dând în sala de intrare; de ambile părțile ușii din fund, câte o fereastră. Mobile de lemn și paie.
  SCENA I
  Jupân Titircă INIMĂ REA , în haine de căpitan de gardă fără sabie,
  (urmând o vorbă începută): Iaca, niște papugii… ’Ne știm noi! Mănâncăm pe datorie, bem pe veresie, tragem lumea pe sfoară cu pișicherlicuri…… Dar ști că bate departe stimabilu, adică ce zice Ciocoiul , cum că nu mai poa să ne mai dea , umblă cu comedii d-astea ….

 21. Ce Trump ? Mult mai grav decât atât. Oamenii de știință britanici au descoperit că traiectoria sistemului solar prin galaxie nu favorizează Ucraina. Mai mult au și determinat cum ar trebui modificata pentru a a fi de folos luptei pentru democrație și integrare euroatlantică a Ucrainei dar Soarele nu modifică traiectoria conform calculelor cercetătorilor britanici .

 22. Sfarsitul razboiului dement e in capul criminalului dement Putin. Nici dementul Putin nu stie ce e in capul lui. Razboiul se va termina in 24 de ore, cum se lauda camdidatul, daca el, laudarusul Trump, se va vopsi brunet in 24 de ore. Deocamdata, 24 de ore din 24, mor rusii ca muștele.

 23. Buffonul turbat nazist incă mai speră intr-un război mondial.. Mai are incurajări de la cîte un general drogat american, sau altu buffon, englez,.. in funcție doar pentru abilități lgbtq..Deși la ora asta ar fi cazul să-și ia valza și elicopterul..Nu cred că e conștient, sau poate nu a fost niciodată..

 24. Îți ofer eu câteva variante:
  1 Cere armistițiu total şi încheierea ostilităților pe front.
  2 Rezoluție ONU privind situația teritoriilor ocupate, urmată eventual de desfăşurarea unor trupe de menținere a păcii între părțile combatante.
  3 Negocieri privind viitorul statut al țării în noul context zonal şi internațional.
  4 Rechemarea cetățenilor în țară.
  5 Organizarea de alegeri libere şi democratice interne fără implicarea oricăror forțe externe. etc.

 25. Intr-un final nu va fi nevoie sa vina Donald Trump ca presedinte al Americii ,pt. ca Zelenski va accepta pana la urma ,conditiile de pace propuse de Putin .Americanii si-au gasit alte teatre de interventii militare si le va da cu flit ukrainienilor ,maim ales ca au vazut ca acolo nu pot face nimic .Banii si tot ce au trimis americanii nu au ajutat cu nimic ,asa ca inutil sa mai continue.Asa ca balerinul Zelenski fara ajutoare ,nu va mai putea face altceva ,de cit sa cada la pace cu Putin.

 26. Bună ziua!
  Pe Zele il îngrijorează faptul că
  Trump ar pune capat razboiului.AR face un bine Ucrainei !
  Pai măi Zele, dar continuarea razboiului va macina complet Ucraina
  care acum este aproape praf. Tu, Zele chiar crezi că armata RUSIEI POATE
  FI ÎMPINSĂ peste granițele dinainte de 2014? Americanii stiu sigur ca RUSIA NU POATE FI ÎNVINSĂ DE UCRAINA CU TOT SPRIJINUL ACORDAT!
  NATO POATE INVINGE RUSIA DAR E PERICULOS CACI RUSIA AR APELA LA FORTA NUCLEARA. SI ATUNCI… SA FIE PACE!
  Zele ce sanse are Ucraina daca continua razboiul? ZERO SANSE !
  Stai singur undeva si cugeta adanc vreo doua zile! Bea numai apa ca sa ai mintea limpede! Apoi ia o decizie!
  Dumnezeu sa te lumineze pe calea cea bună!

 27. deci Trump mai are la dispozitie fix 365 de zile……poate se razgandeste!

 28. Hai siktir cu propaganda pro-Trump a drogatului! Trump e marioneta lui Bibi care-i marioneta lui Rothschild.

 29. Hai siktir cu diversiunea drogatului mascata sub propaganda anti-Trump! Trump e marioneta lui Bibi care-i marioneta lui Rothschild ca si Zelensky.

  E disperare mare ca d-aia se chinuie sa resusciteze cadavrul politic Trump prin diversiuni oligofrene (ca nu-l lasa dracu’ sa candideze, ca i-a facut dosar lacu’ etc.) marca Mossad si MI6.

 30. @Aparator din oficiu
  Teritoriile ocupate fac parte din Federatia Rusa, conform referendumului organizat de Moscova. Precum Malvinele care tot prin referendum fac parte din UK, conform referendumului organizat de Londra (ca sa folosim aceeasi oca). Rezultatele „negocierilor” vor fi conforme cu cerintele invingatorilor. Sau ww3 daca pe Licurici il mananca undeva. 4 si 5 sunt genul „cercetatorii britanici au descoperit…”.
  PS ONU e irelevanta, conform istoriei recente si contemporane.

 31. @ RASKOLNICOV ETRANGERUL. De români nu se îngrijește președintele și guvernul României, cum să ai pretenții să se îngrijească acest ins, îmbibat cu mentalități naziste.

 32. Criminalul împotriva umanitatii (Jale-nski) împotriva unui om de pace (Trump). „Explicatii”, @Cotidianul? când e vorba de palavre de lada de gunoi?

 33. @ Sandu. Să mori tu dacă nu-i adevărat?, ești cumva la fața locului și numeri „muștele” ?. Cu ce să omori atâtea „muște”, cu 20 proiectile pe zi/tun, care și ele sunt în mare scădere ?. Cu sutele de mii de militari ucrainieni lipsă la încorporare, că de patrioți ce sunt, au fugit care pe unde au apucat, iar cei rămași sunt prinși cu arcanul, la propriu, ca să fie duși „abatorul” di est ?. Apropo. Despre oastea lui Jeglenschi nu ne spui nimic, mor sau și aceștia ca „muștele”, sau ei mor eroic, dar în număr și mai mare pentru „apărarea patriei”, adică a proprietăților marilor investitori străini, mai ales americani.

 34. @Anonim . ”Tii, ce de postaci prorusi. Parca e Vocea Rusiei sau Sputnik.md”. Din totdeauna cei care au spus adevărul au fost blamați, mai ales de cei în cauză. Apropo. Numărul mare a ” postacilor prouși” nu te pune pe gânduri, dacă ai instrumentul de gândit ?.

 35. @ Anonim.. Tu la care film te uiți bre ?? Sau degeaba te uiți ??

 36. Teritoriile ocupate nu fac parte din F.R., cel puțin la nivel internațional. Cel mult ar putea primi un statut neutru dacă F.R doreşte cu adevărat pacea iar eu cred că ar cam fi cazul dacă sunt cât de cât responsabili de gândirea şi acțiunile lor. Ce benefii le mai poate oferi atitudinea contrară de până acum?

 37. Procuparea lui Adolf Zelenski nu e nimica fata de procuparea francezilor, a englezilor si a americanelor care vind arme la Zelensk.
  Zelenski e ingrijorat pentru ca, daca se termina razboiul, ucrainienii o sa-l bage in puscarie pe viata.

 38. Deja, Rușii au intrat în Avdeevka.
  Încet da’ sigur, s-a mai deschis un tocător de Urcaci, pe model Bahmut.
  Hai mai repede cu mobilizarea celor 500.000 de femei și boșorogi Urcaci !
  Până la ULTIMUL Urcac, măRog…😜
  [●●● RomBorKaK – trolak UrKaK RomBorKaK-Urkak Buimak ●●●]

 39. GHIa, cate milioane de muscali au dat bir cu fugitii? Si de ce oare paria cel criminal Putin racoleaza tot soiul de asiatici, africani etc?

 40. „Zelenski va accepta pana la urma ,conditiile de pace propuse de Putin”

  La razboi, invingatorul ia totul fara sa-l intrebe pe invins. De fiecare data s-a intamplat asa. La voi la USR si AUR va puteti imagina ce vreti, voturile vor veni ca protestatarii la Shosho in piata.

 41. @GHIA:

  Da, da de gindit cum de sint lasati liber sa sburde tot trolacii prorusi, transformind forumurile acestei publicatii in canalul neoficial al propagandei ruse, a celei antiromanesti in general, daca e sa vedem productiile Marelui Urs, qwe, etc. Libertatea de opinie se termina acolo unde incepe propaganda de razboi.

  @Marele Urs (de fapt, un mare magar mincinos):

  Cei care spera la razboi sinteti voi, sovinii unguri. Dupa ce ati lins ciubotle austriecilor si germanilor, le lingeti si pe ale rusilor. Credeti ca ei va vor da ceea ce tot jinduiti voi?

 42. Adevarul e ca Trump e mai speriat de saracia in care ii baga China decat de pierderea unei batalii cu natia care i-a ingenuncheat pe Hitler si Napoleon.

 43. @@cib
  Depinde ce intelegi prin international. Americanii nu inseamna international.

 44. Sutele de miliarde de dolari și de euro care cică au intrat în Ucraina pentru a-i ajuta în lupta lor de a respinge trupele rusești, au fost în realitate sistemului bancar american și european pentru a evita un faliment bancar , iar o parte a intrtat în buzunarele actorilor principali și dacă ovreiașul cel viteaz nu este ajutat cu orice preț , amenință că dă pe goarnă toată tărășenia !
  Adică nu doar afacerile familiei Biden, Nuland, sau Blinken, ci și a celorlalți implicați în această escrocherie internațională ce s-a soldat vu câștiguri fabuloase pentru ei și cu pierderi umane, materiale și financiare uriașe pentru restul Lumii !
  Restul sunt povești ! 😎

 45. Dar cum ai vrea Zdrelensky? Sa se prabuseasca economia mondiala din cauza ca esti idiot ?
  Unde va este patriotismul, de ce nu ceri occidentului sa-i repatrieze pe toti ucranienii apti de mobilizare si sa va aparati tara?
  De ce nu dai inapoi teritoriile ocupate si anexate prin forta de Stalin, tarilor victime ale regimului stalinist: Romania, Ungaria, Polonia, Moldova?

 46. Pt Q „De ce nu dați înapoi teritorile…” Primul motiv: nu le cere nimeni înapoi

 47. Ehei ! Senilul Biden care nu poate conduce nici macar o bicicleta shi deci l-a lasat pe Zelensky sa conduca SUA e de neinlocuit pentru nazishtii pushi de CIA la Kiev.

 48. Asa au facut si sasii hitleristi si maghiarii horthysti in Romania.Ti-ar place romane ,sustinator de ucrani,un stat sasesc ca vad oarecari maraieli un HAR-COV independent.Rumane,sustii Ucraina ca fiind independenta nerusa susti si independenta HAR-COV.

 49. Vezi sa nu ti se-mplineasca dorinta, micule mascarici!
  Daca vine Marele Blond la tine si te contrazice, ce faci? Il arestezi? Ca numai asa bietul senil Robinet (de la) Bideu mai are vreo sansa!
  MAGA mai poate reusi doar daca limiteaza cheltuielile militare, ca s-a vazut ce brava e armata Unchiului Sam(uel) dupa retragerile (desigur, victorioase) din Siria, Irak sau Afganistan.
  Trump a realizat de la-nceput ca dusmanul nu era rusul, ci ala cu ochii mijiti. Acum, dupa geniala politica a bietului senil si a deep-state-ului nulandier, s-a ales cu doua fronturi la care Uncle Sam va trebui sa faca fata. Si, tare mi-e teama ca n-o sa faca, ceea ce-i rau si pentru noi!

 50. @lili:

  Natia care l-a ingenunchiat pe Hitler a fost cea americana. Nu rusii livrau alimente, imbracaminte, incaltaminte, arme, munitii, combustibili, avioane, tancuri, nave, camioane, aparate de telecomunicatii, material rulant, etc., etc. Americii ci invers. Nu rusii au spart codurile germane si japoneze ci americanii si britanicii. Nu rusii au redus Germania si Japonia la ruine prin bombardamente zi si noapte ci americanii si britanicii. Nu rusii au debarcat in Africa, Italia, Franta ci americanii si britanicii. Nu neaga nimeni importanta frontului de est, care macina 75% din resursele germane, dar factorul decisiv a fost potentialul economic al SUA, practic intangibil pentru fortele Axei.

 51. Zelensky a spus că nu vede încă necesitatea mobilizării a 500 de mii de oameni în Forțele Armate ale Ucrainei.

  „Nu spun asta ca să mulțumesc nimănui. Până în prezent, nu am văzut încă detalii clare pentru a spune că o jumătate de milion trebuie mobilizat”, a spus Zelensky.

  De asemenea, potrivit acestuia, se pune întrebarea dacă sunt bani în buget pentru a finanța o astfel de creștere a armatei.

  Să ne amintim că Zelensky a spus mai devreme că comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei cere mobilizarea a jumătate de milion de oameni în armată. Dar mai târziu, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Zalujni, a negat că ar fi cerut să cheme un astfel de număr de oameni.

 52. Ceea ce mă miră este defetismul românilor. Fac gălăgie ca într-un birt dar nu apare nici-o mișcare că ar avea cumva de gând să se autodetermine. Nimic! Nimic nu mișcă la ei de beți ce sunt! Unii de aroganță.
  Măcar să spună, vrem în Rusia, suntem cu Putin! No, nici măcar de asta nu sunt în stare. Ii tot dau înainte cu povestea cu teritoriile.
  Am să-i scriu lui Zele să nu se obosească să între în România să o elibereze pentru că aici nu trăiește nimeni. Sunt toți deja in Ucraina si plâng cu lacrimi Bollywood-iene după ai lor din Ucraina pe care rușii nu ii vad si nu ii omoară odată cu ceilalți pentru ca Putin are o exactitate formidabila.

 53. Pentru toti trumpistii si putinistii de aici,am o veste pentru voi: cretinii ,nemernicii,dictatorii sau frustratii pierd mereu.Putin pierde,Trump pierde. Inteligenta dainuie mereu. Oricat de multi si prosti sunteti,pierdeti pe prostia voastra.

 54. @ Anonim 19:17
  Anglo-americanii au debarcat FIINDCĂ altfel Rușii AJUNGEAU LA ATLANTIC !
  Și vezi că Rușii n-au luptat nici cu puști, nici cu tancuri, nici cu avioane, nici cu artilerie (REACTIVĂ !) de la Americani.
  Clar ?
  măRog…🤣

 55. mai prosti ca voi,rar spune:
  21 IAN. 2024 LA 20:08
  „Natia care l-a ingenunchiat pe Hitler a fost cea americana. Nu rusii livrau alimente, imbracaminte, incaltaminte, arme, munitii, combustibili, avioane, tancuri, nave, camioane, aparate de telecomunicatii, material rulant, etc., etc. Americii ci invers. Nu rusii au spart codurile germane si japoneze ci americanii si britanicii. Nu rusii au redus Germania si Japonia la ruine prin bombardamente zi si noapte ci americanii si britanicii. Nu rusii au debarcat in Africa, Italia, Franta ci americanii si britanicii. Nu neaga nimeni importanta frontului de est, care macina 75% din resursele germane, dar factorul decisiv a fost potentialul economic al SUA, practic intangibil pentru fortele Axei.”- Anonim spune:
  21 IAN. 2024 LA 19:17
  @lili:

  Natia care l-a ingenunchiat pe Hitler a fost cea americana. Nu rusii livrau alimente, imbracaminte, incaltaminte, arme, munitii, combustibili, avioane, tancuri, nave, camioane, aparate de telecomunicatii, material rulant, etc., etc. Americii ci invers. Nu rusii au spart codurile germane si japoneze ci americanii si britanicii. Nu rusii au redus Germania si Japonia la ruine prin bombardamente zi si noapte ci americanii si britanicii. Nu rusii au debarcat in Africa, Italia, Franta ci americanii si britanicii. Nu neaga nimeni importanta frontului de est, care macina 75% din resursele germane, dar factorul decisiv a fost potentialul economic al SUA, practic intangibil pentru fortele Axei.

  RĂSPUNDE-același doct(orand de lins șliț amerloc) -aceleași postări (lipsă de imaginație , trompetă amerlocă) , vor și ei să pară mai mulți, aceleași minciuni, mai are să spună că japo cu nucleare au fost bombardați de ruși? SLAVĂ PĂCII, trolilor, cu șliț amerloc în….

 56. Băi, ăla cu 10 nume și aceeași postare, nu te preocupă și sutele de mii de drogangii morți ANUAL prin amerloca ta? Dar despre cele 40 000 000 ( da, bă, 40 de meleoane) de amerloci care stau la coadă cu sufertașul să primească și ei o cină caldă? Dar despre cele 5 000 000 de OAMENI fără adăpost nu scrii, bă, p-acilea? Sau despre cei 50 000 de OAMENI, uciși în atacuri de masă ( considerate de la trei în sus) , și despre cele 500 000 000( traduc din nou pentru unii că ca tine, 500 de meleoane de puști de asalt, ia fă, bă, un calcul ce profit au avut fabricanții de moarte și arme? Scrie și despre cei 500 000 de copii irakieni, uciși de sponsorul tău și lasă măcăneala asta cu ce grozavi sunt unii și ce slabi sunt alții ! Tu cât de grozav ești? Ia arma și te du , ia-ți și familia , au mare nevoie de carne de tun amerlocii tăi în toată lumea, cu deosebire un fost viitor vecin ! SLAVĂ PĂCII, sponsorizaților ( in centime de lire ) !

 57. @Întreb Și EU (sau CEDO): ‘…mai are să spună că japo cu nucleare au fost bombardați de ruși?’ – a spus tanti Ursula intr-o Laudatio pentru premierul japonez Kishida la Atlantic Council Awards 2023:

  „Multe dintre rudele tale și-au pierdut viața când bomba atomică a distrus Hiroshima la pământ. Ai crescut cu poveștile supraviețuitorilor. Și ai vrut ca noi să ascultăm aceleași povești, să înfruntăm trecutul și să învățăm ceva despre viitor. A fost un început serios pentru G7 și unul pe care nu îl voi uita, mai ales într-un moment în care Rusia amenință că va folosi ÎNCĂ O DATĂ arme nucleare (when Russia threatens to use nuclear weapons once again). Este odios, este periculos – și în umbra Hiroshimei, este de neiertat.”

 58. URSS abia abia s-a descurcat cu Finlanda. Cu Germania ar fi fost cu totul alta poveste, daca nu avea de partea sa practic intreaga lume.

  In iarna lui 1941, in luptele pentru apararea Moscovei, o treime din tancurile principale de lupta erau de productie britanica. La unele capitole, cum era benzina de aviatie, livrarile aliate depaseau jumatate din ce se consuma. Germanii distrugeau tancuri Sherman livrate sovieticilor chiar si in aprilie 1945. Multe din celebrele, si supraapreciatele, lansatoare multiple de proiectile reactive (Katiusa) erau instalate pe camioane americane Studebaker. Daca erau asa de grozave, oare de ce nu s-au generalizat, ca sa inlocuie sau macar sa depaseasca alte sisteme de artilerie? Camioanele Studebaker, cu 3 punti motoare, se descurcau mai bine pe drumurile rusesti, iarna si vara, decit cele produse in URSS.

  URSS nu avea nici aviatie de bombardament strategic nici flota oceanica. URSS nu a contribuit cu nimic la razboiul din Pacific, Indochina, Burma, nici la convoiele care traversau Atlanticul, Pacificul, Oceanul Indian, Mediterana, etc., pentru a sustine toate fronturile, din Europa, Asia, Africa.

  Fara ajutorul aliat, URSS era istorie cel tirziu in 1942. Ajutorul aliat a fost acordat imediat ce Hitler a atacat URSS, desi SUA nu erau oficial in razboi. URSS a fost pur si simplu o tara asistata, ajunsa la masa mare prin prea toleranta si miopia Aliatilor. Istoria ei confirma perfect proverbul romanesc: pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

 59. Redactiei:

  Ati binevoit sa-mi publicati comentariul abia la a doua postare, nu inainte de a-l cenzura. De ce?

  Am folosit exact acelasi cuvint pe care l-a folosit si cel caruia ii era adresat. Cu ce e mai nepublicabila exprimarea mea „Aluia cu mintea la slit si celor de aceeasi teapa:” decit cuvintele sale „doct(orand de lins șliț amerloc)”?

  Favorizati, repetat si pe fata, postarile proruse, nu numai prin acceptarea tuturor enormitatilor, dar si prin dubla masura in moderarea comentariilor. prin aceasta deveniti pur si simplu coloana a 5-a a intereselor ruse.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.