Zelenski, întâlnire crucială. Nu cu Biden

Preşedintele Joe Biden îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a anunțat duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.

„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Îl va convinge Zelenski pe Mike Johnson?

Volodimir Zelenski se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Rad si curcile. Cruciala ar fi daca in urma ei s-ar schimba ceva pe front.Este dezinformare prin omisiune. Din suma de peste 100 de miliarde Zelenscky si Bibi au alocat in jur de un sfert. Restul banilor sunt pentru chestiuni interne ale guvernului american.

 2. Degeaba!
  Evident ne este, pentru toată Planeta Mer🌈, Sistemul paraSolar, ba chiar și întreaga Cale a Laptelui DegreZat (1.5%):
  Urcacii INFRÂNGE !
  măRog…😜

 3. Sa speram ca termenul de „intilnire cruciala” semnifica faptul ca ajutorului acordat acestei mizerii de „tara”, din buzunarul contribuabilului american, i se va „pune cruce” ! Iar mascariciului khazar de la Kiev, cruce la cap.

 4. Telul SUA este sa trimita Rusia prin vagaune.Acolo unde le este locul. Degeaba se bucura dacii liberi hauristi cum ca daca ar castiga Trump ,i-ar lasa pe rusi sa-si faca de cap. Trump este doar un mascarici la fel ca Vadim.Un trompetist .

 5. la investitura lui Milei au fost prezenti Zelenski si …cu cu…Orban:))asta pentru prostimea din media care vede dublu doar cand interesele ei pecuniare o cer. Romania e out din Marele Joc

 6. Exista doi super milogi pe lumea asta. Jelensky cu armele si noi cu Schengenul. Doar ca Jelensky e un milog agresiv care a obtinut multe pomeni iar noi suntem milogi pasivi care nu obtinem nimic dar repetam aceiasi rugaminte la nesfarsit fara niciun rezultat.

 7. Războiul e scump fraților. Trebuie foarte mulți bani ca să-l poți duce, bani care se duc pe apa sâmbetei căci toate distrugerile în care sunt „investiți” cer repede alți bani. Din buzunarele cui oare? Nu cumva tot ale celor care nu-i au şi trebuie să se împrumute mereu ca să-i poată „reinvesti”? Unde mai pui că un astfel de „mediu de afaceri” trebuie la rândul lui întreținut. Aşa se fac banii şi marile averi în ziua de azi, nu cu plugul şi sapa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.