Zelenski mulţumeşte Senatului american


Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri Senatului Statelor Unite pentru aprobarea ajutoarelor militare şi economice de 61 de miliarde de dolari pentru ţara sa, notează AFP.

„Le mulţumesc şefului majorităţii, Chuck Schumer, şi liderului republican Mitch McConnell pentru leadershipul lor puternic în promovarea acestei legislaţii bipartizane, precum şi tuturor senatorilor americani din ambele partide care au votat în favoarea acesteia”, a scris el pe reţelele sociale la scurt timp adoptarea uriaşului pachet de asistenţă.

Statele Unite au fost principalul sprijin militar al Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei, dar noul pachet de ajutor, care include provizii militare esenţiale, a fost blocat de luni de zile în Congres.

„De asemenea, apreciez sprijinul preşedintelui Biden şi sper că proiectul de lege va fi semnat în curând şi că următorul pachet de ajutor militar se va ridica la nivelul hotărârii pe care am văzut-o întotdeauna în negocierile noastre”, a adăugat Zelenski.

Potrivit acestuia, „capacităţile cu rază lungă de acţiune, artileria şi apărarea aeriană a Ucrainei sunt instrumente esenţiale pentru a restabili mai rapid o pace dreaptă”.

Armata ucraineană se confruntă cu o penurie gravă de arme şi de noi recruţi, în timp ce Moscova exercită o presiune constantă dinspre est. A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Numai un articol dedicat acestor multumiri? Ar trebui sa se tina o sesiune parlamentara speciala si sa se organizeze si niste manifestatii, la care sa se cante SLAVA UKRAINA. Se gasesc versurile pe peretii scolii din fata primariei sectorului 3 al capitalei Romaniei, fosta tara independenta, care a fost si sovietizata la un moment dat, chiar cu contributia masiva a tovarasilor ucraineni.

 2. Acest razboi pe fata intre Nato si Rusia se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosul. Alta cale logica de inchidere a acestui conflict nu exista.

 3. E asa da, a primit „cascavalul” si a aruncat tricoul de la inceputul razboiului si are costum si cravata

 4. Uraaaaa, au primit bani pentru arme! Atunci să se ducă pe front! poate adună şi namilele cu cefe te taur care s-au refugiat p-aci prin România! Să-i adune pe toţi şi să-i ducă pe front!

 5. un penibil! acest actor de revista e un frontman al papusarilor bogati si fara scrupule sa distruga popoare, sa omoare zeci de mii de soldati si sa aduca in final un popor anume pe meleagurile ucrainene.
  daca mai vezi cate un nebun si prost care crede in vinovatia atacatorului rus, te intrebi oare cati tampiti mai exista care legitimeaza suprematia americana in lume si care nu si dau seama ca sunt furati de resurse si ca toate se scumpesc.
  din pacate aceste razboaie se vor extinde, in final vom fi cu totii pagubiti.

 6. După alegerile din UE cred că clovnul va dispărea de pe arena..
  In luna mai el devine nelegitim și fiecare hotărârea a lui nu va avea credibilitatea cuvenită..

 7. Hopaaa!” Pace dreaptă „. Semnalul o fi pt Putin sau ( sau matematic) pt coreligionarii de la Washbraintong?

 8. # songur: am vazut si eu școala; are in steag de toata gr3@ta pe ea.
  .@ Pif si Hercule…pai poporul acela a mai fost pe acolo si pe la Caspica.In scrierile lor secrete si invataturile orale si mai secrete, precum religia pe care au copiat o de la originalii aleși, posibil sa fie adevaratul Pământ al Fagaduintei. Ca e foarte bogat in resursele vechi si noi.Pamanturile si oamenii.

 9. TRICOUL … unde e tricoul (verde) ? 😮

  🤣🤣🤣

 10. A trecut pe … HALAT !

  cat costa HALATUL ? ( miliarde tiparite din aer-cald de-un stat c-o datorie de 34 000 de miliarde ! )

  Ce valoare au banc-noteloe emise de-o banca nationala a unui stat pe care apasa falimentar o colossal datorie de 34 000 de miliarde = 34 trilioane americane de dollari ? ZERO ?

  De ce creste pretul AURULUI ? „NINGE PE FED!” … se tiparesc bani care prin concurenta de marfa fiat-money-ceasca fac concurenta banilor din economiile in dollar ?
  NASOL ! -> 🙁 YELLEN a fost rejectata de chinezi recent = soarta dollarului e pecetluita
  ca prim stadiu macroeconomic in RIDICAREA BRICS ca hegemon nou ! 😐

  🙂
  [poate spune CINEVA de ce creste accelerat PRETUL AURULUI daca aurul nu se poate manca ? oare pentru ca scade REAL puterea de cumparare … a EURO-DOLLARULUI dupa „investitiile” absurd pierdute in Urkania invinsa de rusi ? ]

  Nu uitati … rusii TREBUIE sa preia ODESSA ! cat timp n-o vor avea va fi mereu „samanta de scandal” in Urkania !
  Exact ce vro evreii cu palestinienii din GAZA … cat timp nu-i extremina intr-o „SOLUTIE FINALA” vor face mereu scandal in ISRAEL ! ( n-o spun eu ci Byby si guvernul luide tehnocrati militari 🙂 PUP !)

  IQ=?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.