Zelenski, ”preşedintele legitim”

Potrivit unui sondaj publicat luni de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev, 70% dintre cei 2.011 de intervievaţi consideră că Zelenski trebuie să rămână în funcţie până la sfârşitul războiului. Doar 22% s-au declarat împotrivă.

Rezultatele acestei anchete contrazic afirmaţia Moscovei potrivit căreia mandatul lui Zelenski a expirat de mult timp şi că acesta nu mai este preşedintele legitim al ţării.

Mandatul lui Volodimir Zelenski s-ar fi încheiat oficial la 20 mai 2024. Cu toate acestea, aproape o cincime din teritoriul Ucrainei este ocupat de trupele ruse, ceea ce face imposibilă organizarea de alegeri. Legea marţială, impusă după invazie, împiedică, de asemenea, organizarea unor noi alegeri.

Potrivit sondajului, 56% dintre ucraineni s-au declarat mulţumiţi de prestaţia lui Zelenski în calitate de preşedinte, iar procentul celor nemulţumiţi de performanţele sale este 37%. Într-un sondaj realizat în septembrie anul trecut, prestaţia lui Zelenski era aprobată de 77% din ucraineni.

Un total de 58% dintre persoanele intervievate s-au pronunţat pentru absenţa compromisurilor în negocierile cu Rusia, iar 30% au votat împotrivă.

În acelaşi timp, 65% dintre cei intervievaţi au fost de părere că obiectivele oricăror negocieri cu Rusia ar trebui să fie supuse unui referendum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

26 de Comentarii

 1. Securistii lor de la institutul de sociologie mint la fel de bine ca ai nostri, poate mai bine. Este interesant sa vedem cum se trag cu totii din aceeasi tulpina oligarhica. Ei din a micului dictator de la. Kiev, ai nostri din cea toxica basista.

 2. Constitutia Ucrainei spune cu totul altceva… Indiferent de sondaje, Zele nu mai are legitimitate, doar Rada Suprema sau cum se numeste Parlamentul ucrainian. Asa scrie in constitutia lor!

 3. Daca majoritatea U-Krainienilor il aproba asta NU il face pe Zelensky legitim conform constitutziei U-Krainei. Constitutzia spune clar: Pe 20 Mai 2024 Zelensky trebuia inlocuit cu un alt preshedinte democratic ales care putea fi shi Zelensky daca ar fi cashtigate alegerile. Tot constitutzia spune clar ca in caz ca un preshedinte democratic ales nu exista mandatul preshedintelui nu se prelungeshte ci se transmite preshedintelui parlamentului care devine preshedinte interimar pana la organizarea alegerilor shi alegerea noului preshedinte. Cum razboiul va dura cel putzin inca 100 de ani Este absurd sa se prelungeasca mandatul Pana atunci.

 4. Dacă 70% dintre cei 2.011 de intervievaţi consideră că Zelenski trebuie să rămână în funcţie până la sfârşitul războiului, atunci să se ducă pe front ….. hahaha, beiiiii ăştia de la institut, ne lăsaţi cu sondajele astea? Că suntem sătui de pielenii şi dâncii noştri. În loc să faceţi sondaje, mergeţi pe front maidanezilor!

 5. ahhahahahhaha… daca Maduro ar comanda un „sondaj de opinie” la un ONG cu un titlu care sa contina „Internationa” si ar castiga cu 90%, oare „Vestul Civilizat” l-ar recunoaste? legitimitatea unui ales politic e data de legi, de alegeri libere, nu de sondaje de opinie si de alti teroristi care-l invita la dineuri

 6. Ce parodie! Intr-o tara in care presedintele a decretat legea martiala si detine puterea in mod ilegal si se face un sondaj se opinie despre presedinte! Ia ghiciti ce rezultate are sondajul? Dar sa presupunem prin absurd ca sondajul e corect. De cand un sondaj pe 2000 de cetateni tine loc de alegeri si de respectarea legii?? In aceiasi logica ridicola propun ca in Romania sa se faca un sondaj sa vedem cati romani il aproba pe Iohannis si daca iese 60% sa nu mai pierdem vremea cu alegeri il tinem tot pe el mai ales ca avem razboi la granita doar nu vrem unul fara experienta!!!

 7. Daca Zelensky e sustinut de Oligarhia militaro – industriala iudeo-amerloca e legitim, e ca si votat cu 100 la suta, pentru 12 mandate ….Este omul ideal care poate cel mai bine sa ajute Occidentul la distrugerea Rusiei.

 8. Zice ca e gata de pace si maine daca Rusia se retrage.
  Asta inseamna ca mai arunca pe cativa sub autobuz in complicitate cu Moldova.
  Caci asa vrea sa se scoata Ucraina: controland alegerile in Romania.
  Noroc cu PSD-ul care fraudand ii trimite in derizoriu cu tot cu incercarile lor! :))

 9. Asta e viitorul democratiei din „lumea libera”: dictatura sondajelor vs alegeri universale !
  Slava Z !

 10. 🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂 ăștia publică rezultatele unor așa-zise „sondaje de opinie” în încercarea de a legitima o anumită persoană, în loc să aplice Constituția

 11. Sa fugi de mobilizare si sa mori in apele tisei asta da sustinere pentru jelenski. Mai usor cu minciuna ca nici ucrainenii nu sunt fraieri. Sondaje avem si noi cu nicusor „campion”. Doar din pixul sts.

 12. Presedinte valabil sau nu, Putin nu va negocia nimic cu el. Deci legitimitatea i-o da Putin.

 13. dacă făceau sondajul pe Ceata lu’ Pițigoi, măR🤣g …
  ■} pitiKK- răskrăkănat – pitiKK {■

 14. Chiar ati lipsit la lectiile de LOGICA? Ce are sondajul ce prevederile legii? Ca, ziceti: „Rezultatele acestei anchete contrazic afirmaţia Moscovei potrivit căreia mandatul lui Zelenski a expirat de mult timp şi că acesta nu mai este preşedintele legitim al ţării.”

 15. Cel mai nasol e ca linia frontului la ucrani va avea, de miine, cu 11 soldati in plus … cei care au pierdut ieri cu Romania … iar portarul probabil ca va fi chiar „in fata”, trimis in avangarda, la deminari …

 16. Gloată perversă:pe timp de război nu pot fi organizate alegeri.Legitimitatea actualului președinte nu poate fi pusă la îndoiala decât de cei plouați in gat.Va roade,bag seamă altceva,că acest președinte nu a dat bir cu fugiții in februarie 2022, înfruntând un stat terorist, Rusia,cu fumuri anacronice imperialiste.Ii va ieși pe nas! Și tie, gloată,îți va ieși pe nas tot veninul din căpățâna voastră.

 17. “Mandatul lui Volodimir Zelenski s-ar fi încheiat oficial la 20 mai 2024.” Nu “s-ar fi” ci legal și constituțional s-a încheiat. Volodimir Zelensky este un cetățean de rând ca orice ucrainean, sigur cu beneficiile de fost președinte. Toții șefii de stat care vorbesc cu el și negociază ce el sunt niște stupizi Zelensky ne mai vând din data de 20 mai 2024 drept de reprezentare și semnătură , potrivit Constituției în vigoare, toate atribuțiile revenind Președintelui Parlamentului. Este de neînțeles pentru cei ce promovează democrația cum acceptă devieri ilegale și dictatorilale când au interes material.

 18. Orice ar spune sondajele, Ucraina va trebui să semneze capitularea cu Rusia, iar Putin nu va accepta semnătura unui simplu cetățean pe actul de capitulare, pentru că așa spun 2 mii de cetățeni.

 19. Să fim serioși,sondajele de opinie ( multe trucate ) nu conferă legitimitate,numai alegerile pot face asta .

 20. SONDAJELE astea sunt cum era PCR-ul romanesc si alegerile perpetue cu 99.99% al le lui CEASKA sef de tara !
  pe urma desi straniu 4 milioane comunsitii cu carnet de membru si cotizatia platita personal la zi
  au disparaut fara urma membriide-partid
  de ne intrebam noi asta mai harshiti daca intradevar PCR-ul ca partid a existat si chiar avea membri de partid ?

 21. 🤫LGBTQ+🤫
  in timp ce nu se puteau organia alegeri prezidentiale ?
  La KIEW ! 😛

 22. marshul LGBTQ+ a fot tinut desi razboi !
  iti spune despre prioritatiule „lor” asta, ceva ?

 23. Potrivit “democratiei westice”un presedinte Devine legitim in urma unui sondaj de opinie.F the elections.Pina si Stalin si secretarii de partid faceau alegeri.Doar unu cu mustata scurta mai proceda la fel.Zicea un filozof francez ca somnul ratiunii zamisleste monstrii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.