Zelenski, recunoscător. Sprijinul SUA, „vital”

Președintele Volodmir Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru Camera Reprezentanților SUA după aprobarea unui nou pachet de asistență militară de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după luni de întârzieri. El a spus că ajutorul ar putea salva mii de vieți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris sprijinul SUA drept „vital”

Pentru Ucraina, așteptarea de șase luni pentru acest pachet militar a fost pe cât de costisitoare, pe atât de frustrantă.
Pachetul de ajutor militar va include probabil sisteme de apărare aeriană, rachete cu rază medie și lungă de acțiune și obuze de artilerie.

Lipsa recentă a acestora din armamentul Ucrainei a făcut ca forțele ruse să înainteze cu încă câteva sute de kilometri pătrați de teritoriu.
Când va ajunge ajutorul, teoretic, Ucraina va putea să încetinească avansarea trupelor.

Pentru Vitaliy, un soldat cu care a vorbit BBC în centrul Kievului, este important ca oamenii să se concentreze asupra aspectelor pozitive. „Fiecare cent contează”, spune el. „Este foarte necesar. Avem nevoie de tot. Fiecare cartuş, fiecare cent, fiecare gând pozitiv. Avem nevoie de toate.”

Consensul de la Kiev și Washington este că fără acest ajutor american, Ucraina ar pierde războiul.
În ceea ce privește un obiectiv realist în acest an pentru Kiev, tolată lumea speră că acest ajutor american va ajuta la stabilizarea primelor linii.

Ucraina are deja propriile probleme cu mobilizarea suficienților oameni pentru efortul său de război. Tocmai a fost adoptată o lege controversată a recrutării, după luni de dezbateri și amendamente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. Speră că va incetini avansul Rușilor și că va stabiliZa frontul.
  Da’ nu mai speră că va ELIBERA Donbasul, că-i va goni pe Ruși din Crimeea și că va ajunge la Kremlin, măR🤣g
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 2. „MACRON A PREGĂTIT „PACHETUL CU COCOȘI GALICI” PENTRU A ÎNGHEȚA ÎN STEPE DUPĂ MODELUL DE ACUM 214 ANI??”

 3. Ajutorul suplimentar are darul sa opreasca inaintarea rusilor in teritoriu deja golit (oameni stramutati ) si sa mentina linia frontului.Cu acest ajutor americanii spera ca ukranii sa mai reziste cateva luni (cu pierderile omenesti de ambele parti) iar EI, AMERICANII , sa nu-si piarda REPUTATIA !!!Nici rusii nu vor sa- si piarda reputatia ,asa ca, vara asta va fi „fierbinte”.Americanii vor renunta cu timpul sa mai ajute pe ukrani pt. ca acestia nu vor mai avea luptatori.Reputatia americana …….ca-n Afganistan.!!!!Pacea ,parca ar fi mai buna decat suferinta.

 4. In 2022 cand a inceput Operatiunea Speciala rusa in Urcacania, armata urcacana era instruita si dotata cu armament Nato in valoare de 200 miliarde dolari. Acum dupa 2 ani urcacanii au pierdut 500.000 de soldati pamant agricol si 700.000 care au fost raniti. Urcacanii au pierdut si majoritatea tehnicii de lupta din dotare. Cum cred imbecilii care conduc Occidentul c-acest ajutor de 60 miliarde dolari ii va ajuta pe urcacani sa poata sa-i bata pe rusi cand nu au putut sa-i bata cu armamentul aflat in dotare in 2022 si cand armata urcacana era intreaga si nedecimata?

 5. Cersetorul asta va da socoteala la toamna, cind a cheltuit toti banii( unii zic ca sunt gata cheltuiti) si Russia nu este batuta, din contra..

 6. Vraja marii! Poate sa va dea gratis americanii 1.000 de miliarde de dolari daca nu va dau oameni să moară pe front nu o sa câștigați în veci războiul! Nu vedeți că sunteți folosiți de americani pentru slăbirea Rusiei? O sa rămâneți o zona tampon pentru 2.000 de ani dintre vest si est!

 7. Nu poți avea o industrie a armelor de 90 de miliarde de dolari fără război;
  Nu poți avea cerere de energie verde fără o criză climatică;
  Nu poți vinde un vaccin fără o pandemie.

  Și pentru că toate acestea trebuie să aibă un nume, i s-a spus: ‘BlackRock’.

 8. Putin a trecut la nivelul urmator: trimite pe front si detinutele condamnate pentru crime sau talharii din inchisorile rusesti,face si o economie ,cum a facut cu detinutii

 9. Putin a trecut la nivelul urmator: trimite pe front si detinutele condamnate pentru crime sau talharii din inchisorile rusesti,face si o economie ,cum a facut cu detinutii
  Egalitatea femeii cu barbatul e sfanta in Rusia

 10. Ce mor Rumanii de grija Ukrainei – Ei cu Zderensky in frunte – se uita la sklavetii rumani – lacheii unchiului Sam – ca la niste viermi mioritici . Cand Rusii vor fi vecini cu noi – in scurt timp – sa vezi pe Rumani cum vor se vor suci – ca la 23 August 1944- dar nu va mai tine vrajeala . Rusii stiu prea bine cu cine au de-a face – Trdatori in Gene .

 11. Ce mor Rumanii de grija Ukrainei – Ei cu Zderensky in frunte – se uita la sklavetii rumani – lacheii unchiului Sam – ca la niste viermi mioritici . Cand Rusii vor fi vecini cu noi – in scurt timp – sa vezi pe Rumani cum vor se vor suci – ca la 23 August 1944- dar nu va mai tine vrajeala . Rusii stiu prea bine cu cine au de-a face – Trdatori in Gene .

 12. Ajutorul nu va salva vieti, ci va ingropa vieti, intru slava criminalilor neonazisti de la Kiev si din occident !
  Slava Z !

 13. cu ajutorul si din cauza acestui ” ajutor”,numarul ” imigrantilor” ukrani va lua un avant crescator pe coasta de azur, si in alte paradisuri ..SLAVA USA..!

 14. Bufonul nazist turbat e rupt de realitate și se pare că nimeni de anturajul său nu are curajul să-i dea o pereche de palme,.. inspre trezire,. căci la zid oricum ajunge, treaz..

 15. Mă bucur că le-au dat banii ăştia, să-i mai ajute cu încă vreo 2 tranşe la fel şi scăpăm de ucrainieni, că au fost cei mai nenorociți vecini. Iar după 89 rețelele de crimă organizată şi rakeții lor făceau prăpăd prin Europa.
  Iar după ce se termină războiul mă duc să trăiesc în Ucraina, că va fi plin de femei frumoase singure.
  Mulțumim Blackrock, Rotschild, Rockefeller, SIA!

 16. Bună!
  Ce rost are continuarea RĂZBOIULUI?
  Slăbirea Rusiei? Nu prea merge!
  Recupersrea unor teritorii? EXCLUS!
  DISTRUGEREA ȘI MAI MARE A UCRAINEI?
  ASTA DA! E O CERTITUDINE.
  SI ATUNCI ASTA VREA ZELE?
  E CEVA PUTRED SI DE NEÎNȚELES!
  PS. Europa suferă, țările din UE suferă! E de acceptat războiul?
  Cine vrea războiul si de ce ?

 17. Sărmanii troli prorusi,striga la luna!Aproape toți comentatorii de mai sus își exiba prostia cronica.Ei nu înțeleg că Ucraina face bine pentru toată Europa,pentru civilizația pe care este fondată societatea noastră,occidentală,îndeobște spus.Care se află în mare pericol acum.Trebuie ajutată Ucraina,oameni de doi bani ..vai ce v-as arde cu vina de bou!!!Ne ajutăm pe noi.Voi ,saltimbanci ai prostiei,nu realizați că până și Trump,o parte însemnată a trumpistilor, și-a dat acordul pentru ajutor.Va rog nu mai lătrați la luna,e spre nefericirea voastră.Si mai aveți încă de trăit.Si mâine e o zi pentru cei care nu ați crăpat astăzi! Vreau sa va vina mintea la cap.Voi avea în voi alți prieteni dragi.

 18. @andrei ionescu: de ce război? Pentru bani! E simplu! Industria militară de sub pălăria Blackrock şi a altor fonduri financiare câştigă enorm de pe urma unui război. Banii contribuabililor din SUA şi Europa intră în buzunarele lor, via bugetele de stat ale țărilor respective.
  Aceste industrii s-au obişnuit deja cu mulți bani, şi vor şi mai mulți.
  Pe timp de pace, cheltuielile militare ale SUA sunt de aproape 1000 miliarde USD. Cam mult pentru o armată cu scop declarat defensiv, nu-i aşa? Nu seamănă asta mai degrabă a pregătire de război?
  Fiindcă în război ies cu adevărat bani. Prin vânzare de armament, muniție şi jefuirea ulterioară a țării respective. Ce dacă mor nişte fraieri? Când eşti la manşa unui F16 e chiar plăcut să apeşi pe trăgaci, îți dă o senzație de putere, te simți Dumnezeu. Aşa gândeşte soldatul american.
  Ți se pare cinic?

 19. Acest(editat) v a avea un sfirsit tragic ,Rusia a cistigat razboiul,nu conteaza cite trilioane trimi statele unite ale drogatilor si criminalilor ,

 20. Cu bani de la tiparnița FED se va scrie o nouă pagină dezastroasă din istoria a ceea ce a mai rămas (deocamdată) din Ukraina. Din păcate viețile omenești nu se pot cumpăra cu USD sau EURO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.