Zelenski și-a concediat prietenul

 Zelenski se ceartă cu toți cei din jur. Cel puțin asta este concluzia care s-ar putea trage din ultimele decizii luate de președintele ucrainean.

După demiterea șefului forțelor armate, Valeri Zalujni, la începutul lunii februarie, și marți a secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksii Danilov, vineri, președintele a revocat din funcţie trei consilieri și doi colaboratori importanți. Au existat schimbări în conducerea serviciilor de informații și în posturi cheie din armată. Iar acum a sosit rândul prietenului său de o viață, Serhiy Shefir.

Serhiy Shefir, mâna sa dreaptă din 2019, a fost primită cu surprindere. În 2021, Shefir a suferit un atac, care a rămas învăluit în mister: întorcându-se la Kiev dintr-o călătorie de afaceri, mașina sa blindată a fost lovită de zece gloanțe. El a scăpat cu viaţă, șoferul în schimb, nu.

Intrebările legate de această demitere sunt cu atât mai apăsătoare cu cât Shefir este un vechi prieten de-al lui Zelenski și partener de afaceri încă de pe vremea Kvartal 95, compania de producție fondată în 2002 de președinte, când era actor. Cei doi au lucrat împreună la serialul TV care l-a făcut celebru pe Zelenski, Servant of the People, difuzat din 2015 până în 2019. Shefir era scenarist, producător și regizor. În 2019, înainte de a candida la președinţie, Zelenski i-a transferat acțiunile companiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

22 de Comentarii

 1. Păi, mandatul lui bufonul nazist turbat era pînă ieri.. Azi e expirat,.Ar trebui să-și ia valizele cu bani și să dispară..

 2. Ar fi trebuit concediat si criminalul Zelenski prin vot, dar de frica a anulat in mod „democratic” alegerile din acest an…
  Slava Z !

 3. Cei care au fost “concediați” de Zelenski au primit funcții de ambasadori, la Londra, la Chișinău și cine msi știe unde! Așteptați sa vedem unde va fi trimis cel la care faceti referință!

 4. Shafir Shehir Kabir Emir Khazar. Se impusca intre ei guzganii. Vom afla mai tarziu ce si cum, dar cel mai plauzibil unu il santaja pe alalat. Valorile occidentale se apara cu focde kalasnikov ! Slava Z!

 5. Într-o epocă ce este sau pare condusă de actori și scenariști, Pământul se transformă în platou de filmare, armele în obiecte de recuzită iar lumea și oamenii, în „figuranți” care își pierd în mod real viața pentru a trezi noile generații la realitate.

 6. Coane CeDe Me, deosebirea dintre Zelenski si Rasputin este ca NU-SI ASASINEAZA COLABORATORII!!! Situatia STATULUI SUVERAN Ucraina este DRAMATICA in circumstantele strategiei rasputinoide a „macelului bolsevic de pozitii” in care ILEGALII COLHOZNICI SEFI trimit doar VORBE goale si NU ARMAMENT GREU si MUNITII!!! Nu-i asa ca te unge pe sufletul…pustiu? Ai citit „Suflete moarte” de Gogol? Un UCRAINEAN celebru din prima jumatate a secolului XIX…

 7. ,,Pe 1 Aprilie comemorăm masacrul de la Fântâna Albă, unde jidovii nazisti au comis atrocități împotriva Românilor. Pe 26 iunie 1940, în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, Basarabia şi nordul Bucovinei au fost cedate Uniunii Sovietice. Astfel că peste noapte, aproximativ 3 milioane de români s-au trezit pe un teritoriu străin în care originile, tradiţia, cultura şi religia lor nu erau acceptate… Conform estimărilor ucrainene, în primul an de ocupaţie sovietică peste 7.000 de români au căutat refugiu în România…Pe 19 noiembrie 1940, 40 de familii din localitatea Suceveni (aflată acum în Ucraina) au încercat să treacă graniţa, dintre aceştia 3 persoane au fost ucise, iar alte 5 au reuşit să ajungă în Rădăuţi. Ca urmare a încercării de evadare, sovieticii au ordonat arestarea tuturor rudelor celor 40 de familii şi trimiterea lor în Siberia…Astfel că pe 1 aprilie 1941, într-o zi de Paşti, un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului s-au îndreptat către graniţa sovieto-română purtând un steag alb şi însemne religioase (icoane şi cruci din cetină). Atunci când au ajuns la trei kilometri de graniţă în locul numit Poiana Varniţa, peste 3.000 de oameni au fost suprinşi de soldaţii sovietici ascunşi în pădure. La scurt timp, cea mai mare parte dintre ei au fost seceraţi de gloanţe, iar cei care au scăpat au fost spintecaţi de cavalerie…Martorii locali, puţinii supravieţuitori ai masacrului, afirmă că peste 3.000 de români bucovineni au murit atunci. După masacru, în noaptea de 12 spre 13 iunie acelaşi an, 13.000 de români au fost deportaţi în Siberia şi Kazahstan.’’ „A fost un adevărat masacru, un genocid” https://youtu.be/r3Azzv5DtNY

 8. America și occidentul au luat in brațe un nazist agresor , de dragul căruia sunt in stare să intre și in război mondial de distrugere a planetei..Buffonul e un criminal lichea, un renegat de pe acum al nației sale,. sau posibil nu e nația lui, e un dezbrăcat travestit, care de intră in club lgbtq, nu cred că interesează pe nimeni..Occidentali au sfeclit-o rău. Rusul va cîștiga ..și toată gașca asta care făcea pelerinaj la kiew are de pus cenușe in cap și să dispară.. Ceea ce va schimbă radical politicul european, dispar cei care nu realizează cum că și imigrația este o cauză de siguranță națională..

 9. Marea DEMOCRATIE OCCIDENTALA FORTATA in TOAMNA-IARNA lui 1989, urmata de PRIMAVARA ARABA , a intrat in PUTREFACTIE !!! SI PUTE PE TOATA PLANETA !!!

 10. Lui Mihai,10:44..
  Și ce zice acum Voice of America despre pământurile românești luate cu japca de comuniștii sovetici?
  Tace?! Acum nu discuta nimeni căci se tem. Atunci însă,ce „bocet”mai era! Mamă dragă. Zi și noapte despre chinurile românilor în lagărul comunist! Acum nimic nimic..Acum alții vreau să pună lăbuță pe-acolo..Burisma nu-i departe? Mobila de Sibiu tot tace! Numai Domnul Marga a încercat să zică ceva dar l-au fluierat trădătorii..

 11. Putinantropul krakanat si-a concediat chiar nevasta si a trait cu mai multe pitzipoance de parca ar fi Suliman Magnificul si n-a mai crapat nici el, nici Kremlinul……[Rumburak](Cainele moare de drum lung iar prostul de grija lui Rumburak)

 12. Cititnd comentariile vezi nivelul de
  cazuti la TESTUL PISA al romanilor … sub-sriind la COTI 🙁

  LOZINICI, SHABLOAMEN, nimicuri … prostii !

  (Le [mai] citeste careava ? 😐 nivel gretos de sub-mediocru, fara nimic NOU atrgand curiozitatea, in ele … sub-platitudini ! Exact ca mintea plata a aceluia care le pseudo-gandeste talamb si mecanic ! MDA ! Unde-i libertatea de expresie ca motor invingand STATUS QUO-ul ? Cine nu evolueaza, nu se adapteaza, moare … odata cu cititiori carunti ai SCANTEIA 😐 de-fazati si uitati ca mecanisme uman-cerebrale non-functionale IN TIMP ! )
  🙁

  GREATZA !

 13. Credeti ca … IOHANNIS „niste evrei”
  va ajunge la NATO
  pentru ca un GENIU … ca real-prophetul MISHTEAUX i-a straniu preziso intr-un
  timp cand doar cu direct acces la TOP-SECRETE yankeie era posibil asta ?

  LEAK.ul PENTAGON-ului ?
  Ce stie, poate sti straniu mishteuax si nu stiu´m noi = (RECENT -> 8 martie + 2-oua saptamni = BOOOM ! 🙁 USA trebeuia sa s-i tina gura ” PROVOCASRE directia a rusilor nu va duce la ce si-au dorit PROVOCAND cu „NU a fost UKRAINA!” … dimpotriva
  asa au grabit … preluarea OBLASTULUI ODESSA de rusi cu 3 luni ! Nu ma credeti insa surprinsi ca mereu veti retrospectiv vedea ! … )

  SHALOM !

 14. Se sfâșie-ntre ei șobolanii de la Kiev.
  Că pe front, Rușii au ajuns la Chasov Yar, măR🎯g !
  (●RumburKaK- Cititoru’ de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. Nopți în șir ! WOW ! -RumburKaK●)

 15. Cit timp va mai trece pina cind isi va aresta mama ? Ca despre tac-su oricum nu se prea mai stie nimic … dementa precoce avanseaza cu pasi mari spre paranoia si putina schizofrenie …

 16. Mascariciul khazar a ajuns ca Rapidu’, „singur impotriva tuturor” ! Mai are putin si declara razboi amerlocilor ! …

 17. esti GRANDE prin strania
  PUNCTUALITATE a celor prezise ultimul deceniu !

  😀
  (imi fac griji de viitor daca restul prophetiiloe sublim subliminale-n textele tale puerile se vor intmpla in acelasi straniu PARA-STATISTIC uluitor procentaj ! Si mai straniu mi-e ca COTIDIANUL te publica !)

 18. Clowunsky a fost idiotul util al Satanei Mondiale crezând că va cânta la pian in Piața Roșie !!! Acu’ a ajuns din nou cu …izmenele in vine și vrea să pună și condiții Rusiei să…capituleze !!! Sociopatul ăsta & Co nu au nici o remușcare că au distrus milioane de vieți !!! Posibil să aibă soarta lui ” Il Duce ” economidindu-le rușilor un … cartuș ( și-așa drogații viseaza că Russia nu mai are muniție și nici rachete ) !!! Totuși vechea Ordine Mondială este zdruncinată și va fi o altă lume ( poate ceva mai bună) !!

 19. …îl va concedia și pe Bideu , iar pe Macrou îl va numi Șef de Stat Major pt. că cocoșelul se crede un Napoolionică !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.