Zi de foc. Ce răspuns le-a pregătit Ciolacu transportatorilor și fermierilor

Guvernul urmează să aprobe, joi, un set de măsuri convenite ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, miercuri, la finalul consultărilor pe care le-a avut la Palatul Victoria cu reprezentanţii confederaţiilor din sectorul transporturilor.

„Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor şi instituţiilor publice am preluat şi analizat solicitările transportatorilor, iar mâine, în şedinţa de Guvern, vom aproba deja un set din măsurile convenite atât cu Ministerul Transporturilor, cât şi cu Ministerul Agriculturii. Vom rămâne în continuare la masa discuţiilor pentru a rezolva toate probleme legitime semnalate”, a afirmat Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului, pentru şedinţa de Guvern programată joi sunt pregătite mai multe proiecte de acte normative care transpun soluţii convenite între transportatori şi Ministerul Transporturilor şi care au în vedere mai multe aspecte.

Astfel, urmează să fi aprobate modificări cu privire la modalităţi de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierei.

„Sunt recunoscute rezultatele măsurărilor prin cântărire obţinute cu ajutorul mijloacelor de măsurare aparţinând autorităţilor competente din statelor membre ale Uniunii Europene cu care România are deschise puncte de trecere a frontierei, în baza Acordurilor bilaterale încheiate între părţi, atât pentru emiterea autorizaţiilor speciale de transport, cât şi pentru aplicarea sancţiunilor contravenţionale”, se arată în comunicat.

Alte modificări vizează stabilirea unor limite, în conformitate cu legislaţia europeană şi din alte state membre ale UE, privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor.

„Se acordă intervale de depăşire a masei maxime total admise şi pe axe până la care nu se aplică sancţiuni contravenţionale şi nu se impune autorizarea circulaţiei acestor vehicule. Se clarifică unele aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale. Se clarifică şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă”, precizează sursa citată.

În plus, la întrevederea de miercuri s-a discutat despre decontarea transportului elevilor, dialogul pe această temă urmând să fie continuat pentru găsirea unei soluţii.

Un alt subiect rămas în analiză vizează restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburant.

Consultările între transportatori şi Guvern vor continua cu întâlniri de lucru la nivelul Ministerelor Transporturilor şi Finanţelor.

La întâlnirea miercuri, alături de premier, din partea Guvernului au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

La dialog au participat: Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Premierul României Ciolacu considerat până acum câteva zile deosebit de abil,informat și eficient in luarea deciziilor bune a intrat în conservare,blocat de protestele fermierilor și al transportatorilor.O parte din vina o au serviciile din instituțiile de importanta deosebită pentru siguranța națională care din comoditate,dezinterez,prea multa oboseala acumulata in timpul sărbătorilor de iarnă și a consumului excesiv de alcool,evita,amână,morți de frica, incompetenți numiți politic,care le tremura nădragii să nu-și piardă funcția ,nu doresc sa informeze pe baza probelor și al faptelor,că blocarea vămilor aduce atingere gravă siguranței naționale.Deblocarea vămilor poate fi făcută în câteva ore de la data ordinului dat de premier,și demiterea din toate funcțiile politice a lui Paul Stănescu,moșierul oltean cu peste 40.000 de ha în exploatare pune in pericol grav siguranță națională prin șantajarea premierului refuzând să-i acorde sprijin,menținând protestele și blocarea vămilor,un fapt deosebit de grav care trebuie dezbătut de urgență în CSAT,de președintele Johannis.Domnul premier Ciolacu trebuie să facă schimbări profunde,reforme care nu pot avea șanse de reușită daca nu-l aduce alaturi de domnia sa pe fostul premier Adrian Năstase.Trebuie sa ai putin curaj că sa faci asta,să-l trimita pe Ponta să-l caute pe Ghiță prin Serbia că tot e și cetatean sârb.

 2. Ciolacu e ‘în corzi’, îl așteaptă medicii de familie și cei din ambulatoriu, sindicatele din penitenciare ‘mârâie’ si ele ‘discret’. deh, 4 rânduri de alegeri !

 3. Miros rafuieli politice?
  Alarmistului de mai sus: blocarea vamilor e produsul prostiei ciolacare.

 4. va raspunde asa;
  Desfiintam 500 000 de bugetar
  Desfiintam pensiile speciale
  Revenim cu RCA urile la preturile din 2020
  Dam concursuri pentru functiile de la guvern, inclusiv pentru premier si ministrii
  Anulam diplomele de la Balti, Targoviste, B Herculane, etc.
  Sii, mai vorbim.

 5. …pentru primul postac: tu nu ai aflat nici pana acum faptul ca astia cu care se lauda slinosul ca a negociat nu participa la proteste, nici ai lui si nici afiliatii?…

 6. Acest bulibas de Buzau un analfabet ,impostor si tradator de neam un zero barat in politica trebuie bagat la puscarie pe viata pentru infractiunile care le a comis

 7. Covrigaru cu diplome cumpărate incă nu pricepe faptul că el și guvernul lui sunt in SLUJBA POPORULUI,. Nu pricepe care sunt obligațiile, datoriile unei persoane publice față de solicitările unora din popor. Are nerușinarea de a acuza, are tupeul de a minți că de fapt probleme nu ar fi.. Are un cor de imbecili, care-i țin ifosele și critică pe protestatari.. Deși știu de cîte firme mici au dat deja faliment, cu mile, incă nu pricepe ce are de făcut ci stoarce ultima picătură de dragul salariilor și pensiilor nerușinate a celora care-i țin fotoliul..

 8. Ciolacu miorlaiai in trecut si acum ai tonul asta de fricos!
  Cu toate atacurile astea : greve, stiri false sau de scandal LEUL s-a dus in bot tare!
  Macar treci la euro sa se amortizeze scandalurile voastre in euro ,nu in leu!!!
  Daca o sa castige astia 100 lei in plus nu va conta(tot saracii, pomanagii,boschetari functionali vor ramane) ptr ca cu tot scandalul asta 100 lei de acum in 1 saptamana valoreaza 80 de acum .. si tot asa!
  Can mai pui gaurile date de fugari … tot ce strangi de la curea ,cu economia artificiala,va fi fara nici un rost(trebuie sa construiesti industrie ,FUNCTIONALA ZIUA,IN JURUL ENERGIEI DE LA SOARE,OBTINUTA DE STAT SI DOAR PTR STAT=FERME ALE STATULUI,INTREPRINDERI ALE STATULUI,IN CORECTA POLITICA ECONOMICA CU PRIVATII=SA FACI EXPORTURI,SA MERITE)

 9. La matale , la Ciucă , la Dulap , la Neacșu , la Bălălău care e *toleranța la cântar? V-ați luat RCA pt. depășire de tonaj? Dacă nu , trimiteți la negocieri ministresele de ^linie : Turcana , Gorghiu , Deca etc.

 10. Marea Crapelnita dinaintea Alegerilor…..Noii mosieri si – au cumparat tractoare anericane si vor sa le plateasca Guvernul ratele si RCA. Medicii de familie cer salarii de Chirurgie pe creier….altii mai saraci cer subventionatra cizonacului si mielului de Pasti….Cea mai buna solutie e ca Guvernul sa ii minta..mLa minciuni se raspunde cu minciuni…NU exista concurenta la PSD – PNL….Din Opozitie doar Sosoaca merita votul…

 11. Absolut clar este ca guvernul e un partener corect de dialog dupa 8 zile de intarzieri si devieri de la problemele protestatarilor.

 12. @axon:
  Crapi de ciuda, ciordacule? Crapi ca altii lucreaza, tu faci …ba pe ziar?

 13. axoane… Si tu platesti maica acelas RCA sau ai masina de la stat, vreo Volga ai?

 14. Aceasta nulitate de Buzau ,cocotat intimplator in functia de premier al Romaniei ,da incontinuare dovada ca este incompetent si are impresia ca mai poate sa minta si sa pacaleasca pe romani ,asa cum a facuto pana acum. Speram ca romanii toti s-au trezit din somnul cel de moarte si acum toti vor actiona ,ca sa schimbe ceva in tara asta .Prima schimbare trebue facuta cu aceaste gasti de politicieni care trebuiesc inlocuiti cit se poate de rapid, cu adevaratii romani care isi iubesc tara si poporul .Romanii nu isi mai doresc rotirea politicienilor intre ei ,asa cum sa procedat pana acum si vor scoaterea lor definitiva inafara politicii.Sa li se interzica de a mai face politica pt. ca am vazut cam ce au facut cu tara asta si cu poporul roman dupa 1989 si pana in acest moment !

 15. tractoristul meu soțior/hai acasă că mi-e dor/de tine și de tractor//ș-am primit ș-un telefon/dela un cu.vă de domn/cum că ați cam dat-o-n pom// cică ce-o dat îi destul/și că-și bate capul sur/să ne deie și mai mult// da ce cerem și tot cerem/nu mai este și de „pierem”// hai acasă cu tractorul/să tragi brazde pe ogorul/că l-o cotrpit mohorul/și mie să-mi stâmperi dorul//”!–ȘI CA MINE SUNT MAI MULTE./…………..//

 16. Le-am numărat pe ale domnului profesor și a fost cea mai mare onoare sa fiu la datorie,vrei sa le număr și pe ale tale? Da- mi adresa și vin.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.