
În data de 13 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Radioului. Acesta fiind cel mai accesibil mod de informare, educație și divertisment, utilizat de peste un secol. Această sărbătoare subliniază rolul vital al radioului în promovarea libertății de exprimare, a diversității culturale și a accesului la informație. Radioul este un instrumentul comunicare gândit să ajungă la comunități diverse din întreaga lume, chiar și în regiuni lipsite de acces la tehnologii avansate.
Celebrăm astăzi radioul, pentru că radioul a influențat, în decursul timpului, mai mulţi oameni decât televiziunea sau internetul. În această eră a noilor mijloace de comunicare, radioul rămâne cel care poate transmite orice mesaj, către oricine, în orice moment. Radioul reprezintă o voce pentru cei care şi-au pierdut-o și nu doar.
Radioul este un mijloc de comunicare cu costuri reduse, care ajunge la comunități îndepărtate și la persoane vulnerabile, oferind o platformă de dezbatere publică, indiferent de nivelul de educație al oamenilor oferind, prin diversitatea emisiunilor, educație, divertisment și discurs public. Posturile radio acoperă o gamă largă de subiecte de la știri la muzică, sport și programe educaționale și altele satisfăcând interese diverse și promovând un sentiment de comunitate. De asemenea, acesta joacă un rol crucial în comunicarea în situații de urgență și în caz de dezastre.
Cine este inventatorul radioului?
Nu vor exista nume specifice ale inventatorilor de radio, dar tehnologia de comunicații fără fir contribuită de următorii oameni de știință este încă benefică: Mahlon Loomis; James Clerk Maxwell; Nikola Tesla; Heinrich Rudolf Hertz; Reginald Fessenden; William Dubilier; Edwin Howard Armstrong; Guglielmo Marconi.
Marconi este considerat adevăratul tată al radioului, el a fost prima persoană care a aplicat cu succes teoriile tehnologiei wireless. Iar Edwin Howard Armstrong este considerat de mulți inventatorul FM (Modulare de frecvență), precum și tatăl radioului modern.
Invențiile inginerului Edwin Howard Armstrong au fost importante pentru comunicarea fără fir, inclusiv radio sau televiziune. Este important ca aproape fiecare set wireless să utilizeze una sau mai multe dintre evoluțiile sale. De aceea, Edwin Howard Armstrong este numit „inventatorul FM (Modulare de frecvență)”, precum și „tatăl radioului modern”.
În România, postul național de radio a fost inaugurat la 1 noiembrie 1928, la ora 17:00 cu apelul „Alo, Alo aici Radio București, România”, cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei românești.
Un gând bun, emisiuni cu multă audiență și toate cele bune distinși oameni din spatele microfoanelor!
radioul?
-nimic despre „undele hertziene”
despre ervul lui Hertz?
A Fishing Line Encircles Manhattan, Protecting Sanctity Of Sabbath
13 mai 2019 · This fishing line, barely visible between Manhattan buildings, is an eruv, used by observant Jews to create a symbolic domestic perimeter for the Sabbath.
-eruvul este „firul roshu călăuzitor” pe care-l respecta ovreeii:
VRAJI DE SUBJUGARE!
efectiv Hertz ne-a dat plasa…..
Radio-ul a fost un salt cultural in timp,nu poate fi inlocuit cu nimic.Comunicare ce vine dupä un ev mediu intunecat.Performanta ii apartine,restu sunt simple descoperiri.Si vor mai veni multe,dar golul ocupat de FUNK,nu poATE FI EGALAT:
Marconi a furat de la Tesla și Oliver Lodge. Sau, după unii, a cumpărat. De altfel Marconi nu avea nici o treabă cu undele și tehnica. I-a fost de-ajuns să fie fiu de milionari ca să i se pună în cîrcă ceea ce nu a fost a lui.
Eu Ascultam Radio Europa Libera si Vocea Americii înainte de 1989 !
Radio România Cultural și Muzical merită dublarea finanțării, având de îndeplinit sarcini foarte grele.
În ultimii cam 15 ani radioul din țară a ajuns de neascultat.
Radio Cultural nu mai are nimic cultural, este wokereală și leghebeteală. Radio Trinitas mai avea emisiuni cu muzică românească, cea adevărată nu de felul etno, și muzică clasică dar nu mai e ce-a fost.
Radiourile private, comerciale, sînt gunoia de gunoaie. RFI propagandă la pătrat.
Știrile…te apucă rîsul plînsu cînd auzi vocea de femeie bărbătoasă, interviuri regizate și propagandă cît cuprinde.
De citit versurile melodiei Radio Gaga a formației Queen.
Numai asculta nimeni radioul. Ma mir ca mai exista.
Am trecut acest text printr-o aplicatie ce verifica daca a fost creat folosind un LLMS si a intors ca 80% din text ar fi generat de unul.