Ziua Europei – Muzica Europei, Ediția a IV-a Online

Casa Artelor Dinu Lipatti sărbătorește „Ziua Europei – Muzica Europei Ediția a IV-a Online”, transmițând Selecțiuni din Înregistrările Casei Lipatti în interpretarea unor artiști importanți din toate generațiile, sâmbătă, 8 mai 2021, la orele 19:00, în Premieră Online pe pagina de Facebook.

„Casa Artelor Dinu Lipatti este Centrul Cultural al Capitalei dedicat Artelor clasice, iar evenimentul „Ziua Europei – Muzica Europei” este un minunat prilej pentru a reaminti că frumusețea și puterea Muzicii ne aduc împreună, celebrând valorile culturale care au stat la baza formării Uniunii Europene. Vă invităm, așadar, să sărbătorim frumusețea și diversitatea muzicală europeană urmărind online Selecțiuni din Recitalurile Extraordinare care au fost organizate în aer liber, în Curtea Casei Lipatti“, arată instituția într-un comunicat.

„Așadar, sâmbătă, de la orele 19:00, puteți urmări pe pagina de Facebook a Casei Lipatti Recitalul Extraordinar cu Selecțiuni din Înregistrările de colecție ale Casei Lipatti în interpretarea invitaților noștri: bursierii Fundației Regale Margareta a României din programul „Tinere Talente” – pianistul Cătălin Răducanu, violonistul Mircea Dumitrescu, violoncelistul Corneliu Zirbo, pianistul Ionuț Diaconu – sorprana Irina Iordăchescu, baritonul Ionuț Pascu și pianista Verona Maier, Symphactory Orchestra sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare împreună cu soliștii Iulia Isaev – soprană și Alin Stoica – tenor.

În program au fost incluse lucrări de George Enescu, Dinu Lipatti, Grigoraș Dinicu, Constantin Dimitrescu, Ciprian Porumbescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Leo Delibes, Eduardo di Capua, Ernesto De Curtis.

Evenimentele au avut loc în anii 2018 și 2020 în Curtea cu balansoare a Casei Lipatti, iar acum aveți ocazia să revedeți aceste Recitaluri în Premieră online pe pagina noastră de Facebook.
Fondată în anul 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, de-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Programul „Tinere Talente” are ca obiectiv crearea de oportunități egale, prin sprijinirea și promovarea tinerilor artiști talentați, care provin din familii cu venituri mici și care nu își pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare.

Symphactory Orchestra, cunoscută inițial sub denumirea de Silvestri Orchestra, a fost încă de la concertul inaugural sub atenta formare umuzicală a maeștrilor Tiberiu Soare și Gabriel Bebeșelea. De-a lungul timpului, a fost invitată să susțină concerte în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, Bucharest Music Film Festival, B-Fit in the Street. A realizat primul proiect privat de operă în concert la Sala Radio, în aprilie 2013 cu „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti.

Conceptul evenimentului „Ziua Europei – Muzica Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti, Ediția a IV-a Online”, aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.