Ziua Maghiarilor blochează traficul

Circulaţia rutieră va fi restricţionată vineri, pe DN 11 B şi DN 13C, pentru desfăşurarea unor manifestări comemorative, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră va fi închisă pe DN 11B, tronsonul kilometric 32 + 575 – 32 + 675 metri, între localităţile Cozmeni şi Casinu Nou, între orele 15:00 – 16:00 şi pe DN 13C, tronsonul kilometric 10 + 020 – 11 + 080 metri, în localitatea Cristuru Secuiesc, între orele 11:00 – 13:00.

Traficul autovehiculelor va fi deviat pe rute ocolitoare, mai precizează sursa citată.

15 martie este sărbătoarea revoluției maghiare și a luptei pentru independență fiind un eveniment determinant al istoriei maghiarimii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Tara noastra se numeste ROMÂNIA. Si de aceea, pe noi, cei STRAVECHI si MAJORITAR PAMANTENI (90%), NE INTERESEAZA doar ROMÂNII din ROMÂNIA.
  Si de aceea, pe noi, ROMÂNII cei STRAVECHI si PAMANTENI, NU NE INTERESEAZA NICI ungurii si NICI Ungaria. DELOC ! Alta tara si alt popor doar !

 2. Pe 15 martie 1848, maghiarii au vrut sa-si formeze propriul imperiu, separat de austrieci, prin deznationalizarea tuturor popoarelor nemaghiare, asadar si a celui roman! Numai ca, au fost facuti praf de armata austriaca trimisa sa rezolve situatia, si au rezolvat-o anihiland terorismul maghiar..Nu avem ce sarbatori noi, romanii, doar sa felicitam armata austriaca, ca ne-a scapat de huni!

 3. … acelasi lucru, acceasi informatie.Este o informatie pentru transportatori si totusi se imbulzesc ca vitele in vamile din Vest.Astia au memorie scurta sau nu stiu sa citeasca?

 4. Cadou de la plavan…van ..van! Ținutul Secuiesc contra susținere ca funcție 😂😂😂!

 5. Ocazie bună ale macaciilor dî India de Batu can aduși legați buchet în urma cailor și abandonați în Cumania (muntenia) de a insulta pe maghiarii de pretutindeni. Aplauze pentru macaci!!!

 6. După ce au fost înfrânți si decimati de mongoli în bătălia de la Kalka (1223), cumanii s-au apropiat mai mult de unguri, de la care o parte din ei au primit creștinismul catolic (1227), ceilalți rămânând păgâni. Pentru cumanii creștinați catolic, în Moldova activa episcopatul cuman, organizat abia la creștinarea cumanilor și pus în 1227 sub protectorarul Ungariei. Regele Ungariei și-a luat din 1233 și titlu de rege al Cumaniei.
  „Grigore episcopul etc., prea iubitului nostru fiu întru Hristos, regelui Bela, fiul întâiu născut al regelui Ungariei, mântuire etc. După cum am aflat, în episcopatul Cumanilor sunt niște oameni care se numesc Walati, care, deși după nume se socot creștini, îmbrățișând diferite rituri și obiceiuri într-o singură credință, săvârșesc fapte ce sunt potrivnice acestui nume. Căci, nesocotind biserica romană, primesc toate tainele bisericești, nu de la venerabilul nostrum frate… episcopul Cumanilor, care e diecezan al acelui ținut, ci de la niște pseudo-episcopi, care țin ritul Grecilor [religia crestin-ortodoxa cea de rit Bizantin Nicenian/325 AD], iar unii, atât Unguri, cât și Teutoni, împreună cu alți dreptcredincioși din regatul Ungariei, trec la dânșii ca să locuiască acolo și astfel, alcătuind un singur popor cu pomeniții Walati, nesocotindu-l pe acesta , primesc susnumitele taine spre marea indignare a dreptcredincioșilor și spre o mare abatere a credinței creștine.” (Document papal din 1234 cu privire la românii din episcopia Cumaniei).
  Deci ROMÂNII/Walati EXISTAU pe acest TARAM inainte de invazia mongola a lui Batu Han/1241.
  ASTFEL INCAT, neamul nostru cel stravechi/Walati (vorbitor de limba de substrat geto-dacic si de suprastrat ROMANIC) ERA TOTAL DIFERIT si DISTINCT/ritul Grecilor (dpv. al CREDINTELOR noastre RELIGIOASE de rit paleo-crestin/50 AD, crestin/325 AD, crestin-ortodox/1054 AD) la anul 1234 AD .

 7. Eu nu pot să înțeleg de ce ar alege un popor să sărbătorească cu atât fast o revoluție care a eșuat. Adică de ce să sărbătorești o bătălie în care rușii chemați de austrieci te-au bătut rău de tot.

 8. S-a VAZUT la 15 Martie 1990 CE aveau in Gushi
  ConCetatenii nostri UNGURI la Targu-Mures,

  cand au vrut sa puna in Opera CRIMINALA vechiul PLAN „Aurora Zorilor”, clocit intre 1918 si 1940 si PUS la Pastrare intre 1945-1990 …
  Cu CINSTEA si MORALA deOsebita, pecifica pe care o ehibeaza mereu, au facut din VICTIMA Romana, Mihaila Cofariu,Victima UNNGARA …
  Asistati de Reporteri JAVRE Straine, care erua PreeGtiti din Timp in Camere de Hotel sa FILMEZE exact in Zona InCaierarilor …

 9. Cu Ocazia Lovilutiei Maghiare din 1848,
  Secuii „VITEJI” au UCIS UCIS UCIS 40 000 de Romani, in Majoritate Femei, Copii, Batrani.
  PatruZeciDeMIIDeRomani!
  PLUS alte Peste 30 de MASACRE Salbatice specifice LOR, intre 1940 – 1944, d
  in CARE Blegovanii SPERIATI de Istorici, Paznici, Politicieni ROMANI le fac UITATE din Tembelism PUR,
  da’ botezat narod Simt POLITIC.
  IN TINMP CE UNGURII nu se sfiesc sa consume CacAMaci despre NOI, Romanii si Istoria NOASTRA, vezi pe Dobbitockuu’ SINSTRU de mai SUS, „QWE” …

 10. BAaaa, QWE Esti OTRAVIT de ALIENuu’ intrat in TINE pe Calea STIUTA din Film, Primuu’ FILM …
  Esti BOLNAV de URA a NePutincioasa, tubarta, covarsitoare, torturanta.
  PRECIS NU mai ai InDREPTare la Argument si D’Aia o dai Cotita „vietjindu-te” pe Forum, dar … 🙂 sa vezi, chiar in Stil de PUNJAB, pe care il dispretuiesti desi si AIA sunt OAMENI.
  Rasist MIC si Pricajit NU mai ai CE face …:)
  Turbeaza linistit, la LOCuu’ tau, cu Slugile, ca DOMN NU poti a fi …
  Si Maghiarii tai, te primesc in CASELE lor pe Scara dn DOS, a Slugilor … 🙂
  MIROSI a Neam NAROD, mai rau decat NEAMuu’ PROST !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.