Ziua Mondială a Teatrului, dedicată construcției Teatrului Grivița 53

Oana Pellea, Marius Manole, Maia Morgenstern, Marian Râlea, George Ivașcu, Rodica Mandache, Ilona Brezoianu, Adriana Trandafir, Vlad Logigan, Medeea Marinescu, Tudor Aaron Istodor, Iuliana Vîlsan, Maria Miu, Chris Simion – Mercurian sunt  doar câteva dintre numele pe care publicul urmează să le vadă pe scenă de Ziua Mondială a Teatrului, sâmbătă 27 martie, de la ora 18 la ora 21, într-un spectacol al cărui scop este strângerea de fonduri pentru construcția teatrului Grivița 53, primul teatru construit împreună de la zero.

33 de artiști care urcă pe aceeași scenă având același scop: să invite spectatorii să se alăture comunității G53, comunitatea celor care au ales să construiască un teatru de la zero. Ultima inițiativă privată de o asemenea amploare a fost semnată de Liviu Ciulei în 1946. Acum este momentul ca și generația noastră să lase moștenire un astfel de exemplu de solidaritate atât pentru copii, nepoți, familie și prieteni, cât și pentru societate.

Spectacolul G53 din 27 martie nu are o poveste prestabilită, se naște singur. Este gândit sub forma unui puzzle. Fiecare actor vine cu o parte din sufletul lui, fiecare moment are ca miză să devină un statement, un manifest G53. Cu siguranță construcția unui teatru nu va opri pandemia, nu poate schimba sisteme politice, nu poate opri atrocități, nu poate schimba lumea, însă poate schimba vieți și oameni. Și mai poate ceva esențial, poate da speranță, bucurie, emoție, poate crea întâlniri magice, poate aduna oamenii și îi poate ține împreună” Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului.

Fondurile care se strâng atât din biletele la spectacol, cât și din cărămizile care vor fi vândute în timpul spectacolului, se duc în construcția Grivița 53, primul teatru construit împreună de oameni. Campania “Vindem cărămizi. Construim un teatru” se va derula pe parcursul întregului an. În prezent, mai sunt 32.000 de cărămizi care așteaptă să fie achiziționate. Fiecare om care își cumpără o cărămidă devine ctitor, alături de artiștii implicați în proiect, având numele beneficiarului trecut în foaierul teatrului. Detalii pe www.grivita53.ro

Pentru achiziția de bilete, accesați: https://streamerse.net/event/impreuna-g53

Despre Teatrul Grivița 53

Proiectul Teatrului Grivița 53 s-a născut în 2017, din inițiativa regizoarei și scriitoarei Chris Simion – Mercurian. Cu banii câștigați din vânzarea casei moștenite de la bunica sa, Chris Simion – Mercurian a cumpărat terenul de pe Calea Griviței nr. 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. Ultimul demers de acest fel i-a aparținut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. Acest lucru se întâmpla în 1946.

Până în prezent proiectul Grivița 53 a reușit să strângă 300.000 Euro, plus materiale de construcții. Investiția totală se ridică la două milioane de Euro. Împreună reușim!

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială, grivita53.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.