Ultima oră ??????? ????? ?????? ??????̦?? ?̂? ?????????

România va avea în Repower EU ?? ??????? ????? ?̂? ??????̦?? ???? ??̆ ???????̆ ??????? ?????? ???????? ?̦? ????????̦?? ?̂? ????????????? ?? ???????. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale.  Este anunțul făcut de la Bruxelles de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.
„Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare.
Tocmai de aceea, avem nevoie de o relație mai strânsă, aplicată.
Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU.
„Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene ?,? ???????? ?? ???? pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile“, mai spune Marcel Boloș.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Inainte de 1989 aveam irigatii facute de experti dupa un proiect national de amenajare hidrotehnica. Nu aveti decat sa-l scoateti de la naftalina, sa-l scuturati de praf si sa-l puneti in practica. Canalele pot fi resapate de minoritatea care capuseaza sistemul huzurind pe ajutoare sociale, aceeasi minoritari care a furat si a vandut la fier vechi tevile si pompele de irigatii…ce spun este un sf. Realitatea este ca vor veni bani de irigatii pentru fermele olandeze sau elvetiene pe sute de hectare de pamant romanesc…

  2. Romania o sa aiba un c..! De baza va ramane tot metoda japoneza Nakana-Yakana.

  3. Eu am lucrat la RAIF(regia autonoma pentru imbunatatiri funciare ) in 1995.Canalele de irigatii erau vraiste,toate dalele de beton de pe canal erau furate de sateni,statiile de pompare erau nefunctionale,numai reteaua electrica era functionala si la locul ei. Dancila a amanetat marea insula a Brailei arabilor care trebuie sa-si hraneasca camilele,pe timp de 50 de ani.Deci facem investitii …dar nu mai este pamantul romanilor.Despre ce vorbim ?Daea stie multe dar nu spune.Merge si asa !!!

  4. ^Marcel Boloș dă din trompă , Ur$$ula mai dă o bombă și Galina dă din pompă !^( folclor flamand)

  5. În regimul de tristă amintire când s-au făcut barajele de pe Olt se spunea că pe lângă energie electrică se vor putea iriga mii de hectare de teren agricol apa venind prin cădere liberă, cum vor acuma super deștepții de la UE. Barajele sunt, oamenii și-au recăpătat terenurile, dar irigații ioc. Ba mai mult în zona Avrig firma Geiger a fost lăsată de ministerele de mediu și agricultură să transforme terenul agricol, dau un exemplu al satului Săcădate, unde creștea grâu, porumb, cartofi, în imense gropi din care se scoate BALAST care este trecut da ani buni cu basculante de 40 t la care nu le măsoară nimeni încărcarea peste barajul Avrig. Sute de camioane zilnic!!! Deci domnule ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș incercați ca să nu se rezume la o strângere pentru poză ???????ul ????? ?̂? ??????̦??.

  6. Parca si constructia socialismului lu Ceashka suna mai putin a esec decat panouri solare flotante sau ce-o scrie acolo.

    Dancila, Dragnia, Nastase si Ponta rai rai ca trag spre Romania spre China.

    Ursula cu duamna Galina investim pentru a produce energie sigură, durabilă cat relațiile cordiale cu Xi Jinging șî Partidul Comunit Chinez. Cand n-or mai fi cordiale mai vedem.

  7. au pus pe butuci toate statiile de pompare ptr irigatii facute de ceasca,le-au lasat 30 de ani in paragina, la indemana hotilor si acum ce sa vezi,ii fute grija de fotovoltaice la agricultura pe tot felul de mafioti care nu stiu cum sa ciordeasca cu tot felul de onguri fonduri de la agricultura. Planta in final ramane tot neudata.S-au facut praf canale ,retele de distributie, toti buticarii in Dobrogea furau stalpii cu toate cele din reteaua de 20 de kv sa-si fac posturi de transformare la butic, militia le tinea de sase. Jigodii ipocrite. I-am pus la UE sa-si scoata fasolea la public sa vada lunmea cata veselie zace in el.Pana la fotovoltaice ne vom ocupa de ei sa mearga la canale sa refacem irigatiile asa cum a fcut ceasca cu stramosii lor,aia care furau tara cum o fura si astia de acum.

  8. ceva despre asta? „irigatii” pentru viitorul teritoriu ex-Romania depopulat de noi?
    **Datele privind ADN-ul românilor, predate Uniunii Europene. Pentru cercetare!
    Experiment periculos. Datele privind ADN-ul pot fi folosite și la crearea virusurilor.
    România va adera la inițiativa europeană ”1+ Million Genomes”, ceea ce presupune predarea datelor genetice ale populației către statele UE, în scopul declarat de dezvoltare a cercetării în domeniul medical. Proiectul, la care au aderat doar cinci țări europene, presupune accesul și stocarea datelor genomice, însă nicăieri nu se vorbește despre consimțământul informat al cetățenilor vizați.
    Guvernul a adoptat un Memorandum al ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, prin care se justifică semnarea Declarației de aderare a României la inițiativa europeană ”1+ Million Genomes”.
    https://ortodoxinfo.ro/2023/05/18/datele-privind-adn-ul-romanilor-predate-uniunii-europene-pentru-cercetare/

  9. DE CE NU NE OCUPĂ CHINEZII? SĂ VEDEȚI ATUNCI SISTEME DE IRIGAȚII,AUTOSTRĂZI,CĂI FERATE,SISTEME INDUSTRIALE PERFORMANTE,CENTRALE ELECTRICE,SISTEM DE EDUCAȚIE ETC-(dacă aveți îndoieli :UITAȚI-VĂ LA UNGURI!!!! –CĂ FAC ELVEȚIENII,OLANDEZII,ITALIENII,UNGURII… AGRICULTURĂ -E FOARTE BINE …ȘI AȘA 45% DIN SUPRAFAȚA AGRICOLĂ E OCUPATĂ DE TUFE DE MĂCES,PĂDUCEL,ARINIȘ,PLOPIȘ,MESTECĂNIȘ,STUF,PIPIRIGURI,AMBROZII DE NE INTRĂ URȘII-N VILE SAU COCIOABE!!!! REPEDE-DA DE UNDE !!!

  10. Guvernele MELE au dabotat la ordin continuarea canalului Siret-Baragan care ar fi ferit Baraganul de secete. La cate miliarde se cheltuie aiurea (de fapt se fura), finalizarea acestui mare proiect ceausist ar fi costat o bagatela. Interesant este ca si PSD-istii lui Ciolacu nu vor sa faca nimic in aceasta directie sabotandu-l pana si pe omul lor Daea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.