2014, anul vorbeţilor social-democraţi şi liberali

Gabriela Vrânceanu Firea crede că USL-ul ar trebui să se rupă în luna martie, pentru că în luna aprilie va începe campania pentru alegerile europarlamentare. Vicepreşedinta PSD e de părere că alianţa social-liberală nu-şi mai justifică existenţa pentru că liberalii au încălcat protocolul încă din prima zi a existenţei USL.

Cristina Pocora spune că dacă PSD consideră încheiată misiunea Uniunii, atunci social-democraţii trebuie să-şi asume public desfiinţarea alianţei social-liberale. În comparaţie cu vicepreşedinta PSD, purtătoarea de cuvânt a PNL afirmă că liberalii şi-au respectat toate angajamentele, „atât faţă de cetăţeni, prin programul de guvernare, cât şi faţă de partenerii noştri”.

Cătălin Ivan consideră că declaraţiile Gabrielei Vrânceanu Firea reprezintă „o opinie personală a unui lider al Partidului Social Democrat, dar o opinie care nu este singulară în PSD”. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor afirmă că „sunt foarte multe nemulţumiri legate de modul în care funcţionează Uniunea Social-Liberală şi parteneriatul cu liberalii”.

Florin Ţurcanu a anunţat că va propune organizarea unui Congres extraordinar al USL, pentru a fi reconfirmată candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţia României. Preşedintele PNL Botoşani, care este şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional, a explicat de ce este nevoie de un Congres extraordinar: „Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale”.

Gabrielele şi Cătălinii din PSD vor continua să vorbească despre cât de serioşi sunt social-democraţii şi despre cât de lipsiţi de cuvânt sunt liberalii, iar Cristinele şi Florinii din PNL vor vorbi despre cât de mult îşi doresc liberalii să menţină USL şi despre cât de interesaţi sunt social-democraţii să rupă alianţa. La fel ca în 2013, şi în 2014 doamnele şi domnii din PSD şi din PNL vor vorbi mult şi vor face puţin din ceea ce ar trebui să facă o alianţă care a primit 70% din voturile populaţiei. Însă, cum 2014 este un an electoral, vorbeţii din cele două partide vor vorbi şi mai mult şi vor face şi mai puţin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 758 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.