3 reguli de siguranță pentru trotinetele electrice

Trotinetele sunt la modă și din motive întemeiate. Sunt distractive, rapide și se găsesc aproape peste tot. Dacă ați luat decizia de a cumpăra una pentru familia dvs. și acum este timpul pentru prima plimbare cu noua trotinetă electrică, este important ca aceștia să cunoască regulile de siguranță ale trotinetei electrice.

Treceți prin aceste reguli înainte de a-i lăsa să facă prima plimbare. Anunțați-i ce se întâmplă dacă regulile sunt încălcate și reiterați de ce sunt importante. Siguranța trotinetelor electrice este necesară deoarece trotineta este un vehicul care trebuie manipulat cu grijă.

Uneori este dificil pentru copii să înțeleagă acest lucru, așa că fiți clar cu privire la ceea ce este și nu este permis, înainte de a-și începe aventurile cu trotinetele. Iată câteva reguli pe care copiii trebuie să le respecte pentru a fi în siguranță atunci când folosesc o trotinetă electrică.

1. Folosiți trotineta pe rând

Dublarea este un mare nu. Deși poate părea distractiv să folosiți trotineta cu un prieten sau un frate, este periculos, deoarece intervine în echilibrul trotinetei. Multe trotinete electrice sunt construite doar pentru a face față unui singur călăreț odată. Dacă mai mulți copii doresc să călărească, setați o limită de timp, astfel încât fiecare să poată folosi trotineta singuri. Dacă descoperiți că mai mulți membri ai familiei doresc timp suplimentar pe trotinetă, gândiți-vă să cumpărați alta, pentru a o face mai mult o activitate de grup.

De asemenea, nu lăsați pe nimeni să urce pe trotinetă în timp ce acesta este în mișcare. Nu țineți pe cineva în față sau în spate în timp ce o altă persoană călărește. Chiar dacă trotineta vine cu scaun, tot nu este sigur să aveți mai multe persoane călare. Oricine a avut vreodată un accident de bicicletă, lăsând pe cineva să se așeze pe ghidon sau să meargă pe anvelopele din spate, știe durerea care se simte atunci când cade pe asfalt sau pietriș.

2. Purtați o cască

Chiar dacă legea nu o dictează unde locuiți, atât adulții, cât și copiii ar trebui să folosească o cască când merg cu trotineta electrică. Deoarece legile se schimbă tot timpul și variază de la țară la țară, asigurați-vă că țineți la curent cu reglementările orașului dvs., atunci când vine vorba de siguranța trotinetelor. Căștile sunt esențiale, deoarece, ca și în cazul oricărui alt tip de vehicul în mișcare, există întotdeauna șansa unei coliziuni. Pentru a sprijini capul și gâtul în cazul apariției unui accident, asigurați-vă că călăreții își poartă casca în orice moment.

Aceeași politică este valabilă și pentru genunchiere și cotiere, dacă credeți că este necesar pentru copilul dumneavoastră. Pentru cei care merg cu trotineta pentru prima dată, este o idee bună să adăugați echipament de siguranță suplimentar, pentru a îi proteja de orice căzătură. Se recomandă o bluză cu mânecă lungă, pantaloni lungi și mănuși. De asemenea, călăreții ar trebui să poarte pantofi sport și să țină șireturile legate. Nu călătoriți niciodată desculți sau în sandale.

Pentru călăreții mai experimentați, este puțin probabil să cadă de pe trotinetă și să aterizeze pe pământ – deci o cască ar trebui să fie suficientă. Când aveți dubii, este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pare rău. Copiii sunt neînfricați când vine vorba de orice lucru pe roți, așa că oferiți-le echipamentul de protecție de care au nevoie pentru a se distra în timp ce se joacă în siguranță.

3. Aveți grijă pe unde mergeți

Este mai ușor să folosiți o trotinetă Xiaomi electrica atunci când există o cale liberă. Fie că este pe o alee, pe trotuar sau într-o parcare liberă, asigurați-vă că nu există nimic mare care să blocheze drumul. Trotineta electrică este destinată utilizării pe suprafețe plane, uscate, cum ar fi asfaltul sau terenul nivelat, fără obstacole, cum ar fi nisip, frunze, pietre sau pietriș. Suprafețele umede, alunecoase, accidentate, denivelate sau aspre pot afecta tracțiunea și pot contribui la posibile accidente.

Nu este întotdeauna posibil să controlați împrejurimile, dar începătorii ar trebui să se antreneze mai aproape de casă, înainte de a se simți confortabil să se aventureze mai departe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.