Obiecte ale cuplului Ceauşescu, vândute la licitaţie

Zeci de obiecte care au aparţinut soţilor Ceauşescu au fost vândute, la o licitaţie organizată de Artmark. Licitația şi-a propus să redea o imagine realistă a vieții cotidiene în perioada „Epocii de aur”. Au fost vândute atât obiecte personale ale fostului şef de stat cât și materiale din traiul cotidian. Printre cele mai scumpe produse vândute au fost cizmele de vânătoare şi costumul lui Nicolae Ceauşescu, achiziţionate cu preţul de 700 de euro, fiecare. De menţionat că preţul de la care a pornit licitaţia pentru cizme era de 100 €.

1200 de euro a fost costul unui satin chinezesc, primit de soţii Ceauşescu, la ultima vizită efectuată în China, în 1988. Preţul a fost de 12 ori mai mare decât cel de pornire. Pentru 1600 de euro a fost vândut un covor din lână reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu.

Contra sumei de 800 de euro, un cumpărător a intrat în posesia unei pălării  marca ‘Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie’, care a aparţinut Elenei Ceauşescu. Un set, plic şi pantofi din piele de culoare verde, tot al Elenei Ceauşescu s-a vândut cu 600 de euro. De asemenea, a fost vândută cu 175 de euro, o casetă pentru țigări, având sculptat portretul lui Nicolae Ceaușescu. Preţul de pornire al acestui obiect a fost 50 de euro. Nu a rămas nevândut un Radio Electronica S631T, în husă originală, precum şi fotografia-reclamă a aparatului cu Margareta Pâslaru (anii debutului). Preţul de adjudecare al acestui obiect, 200 de euro, a fost de aproape cinci ori mai mare decât cel de pornire- 45 €. Inedit este faptul că, la aceeaşi licitaţie, s-a vândut cu 150 de euro, o fotografie de presă care îi ilustrează pe Regele Mihai şi dr. Petru Groza, în Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.