Moţiune împotriva ministrului Olguţa Vasilescu

Luni,  în plenul Camerei Deputaţilor, va fi dezbătută moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de Partidul Naţional Liberal, urmând ca miercuri să fie dat votul.

„Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului”, se arată în  moţiunea intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”

PNL arată că peste două milioane de români au salarii mai mici.

„Nu mai încercaţi să scăpaţi, doamnă ministru, pentru că este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturaşul de salariu este dovada. Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte. Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei. (…) În ţări din Uniunea Europeană, miniştrii au demisionat pentru mai puţin, nu au fost dovediţi mincinoşi de milioane de oameni, aşa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care aţi afirmat că aţi semnat-o şi aţi depus-o la partid, să o trimiteţi la Guvern”, precizează semnatarii moţiunii.

Aceştia spun şi că au fost operate în Revisal, până în prezent, 2,9 milioane de contracte de muncă dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat, şi întreabă de ce instituţiile statului nu aplică prevederile legii.

Liberalii atrag atenţia că au crescut salariile parlamentarilor şi ale miniştrilor şi îi cer Liei Olguţa Vasilescu să explice cum i-a scăzut salariul, în condiţiile în care ei susţin că aceasta ia cu 1.000 de lei mai mult.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Extrem de inegala in principii. Fostul ei barbat care ii plateste pensie alimentara, a primit un post gras dupa niste audieri de tot rasul in Parlament. La APIA au scazut salariile. Nu si la ASF.Exista categorii de creatori care primesc indemnizatii, in cadrul acelorasi conditii indeplinite, cu diferente imense in abordare. Tot decizia ei. Rusine.

  2. Nu-i asa rau cum ar vrea “autistii”: PIB-ul Romaniei(cifre absolute)va depasi (cu actualul program de guvernare) pe cel al Cehiei, Portugaliei si Greciei in 2 ani, iar in 4 ani si pe cel al Finlandei. Romania va deveni cel de-al 12 stat ca forta economica in U.E. Apoi ar trebui sa depasim PIB-ul Danemarcei situata pe locul 11. Mai greu…Si la PIB / locuitor, in 5 ani vom ajunge Polonia si Ungaria. Nu-i rau , ha ?

  3. Initiativa PNL-istilor un fel hai la noi sa mancam … nimic, sau mai pe romaneste sa manance ceva moderabil ! Vai capul lor de politicieni liberali ” populari ” !

  4. Basescu a taiat salariile cu 25 % la toata massa de salariati ai Statului, iar la Putere se afla PD, voi chiar ati uitat ca aveti mortu’ in casa ? PNL pe vremea aia ce facea? Facea pe mortu’n papusoi ….. Asa ca bre , PD +PNL ar trebui sa scoateti in strada alea doua milioane de oameni care primesc salarii mai mici. Mobilizati-va si dati Guvernul jos! Sau nema putirinta? Atunci ce mai kikirez galceava? Hai, la furat cu voi, ca la asta va pricepeti !

  5. Vai de mama lor de p.n.l-ei, altoiți cu p.d.l-ei. Emană vorbe în vânt altceva nu ştiu. HALAL DE EI.-

  6. PNL+PDL SE FAC DE RAS CU ACESTE MOTIUNI DIN DOUA MOTIVE : S-A DOVEDIT CA MULTE FIRME NU A STIUT SA CALCULEZE CORECT, IAR A DOUA M.F TEODOROVICI A AFIRMAT CA VA DA OUG PT. CLARIFICAREA UNOR SITUATII DIN CAUZA MODIFICARILOR ASTFEL CA NIMENI SA NU PIARDA LA SALARIU.

  7. Ce mincinosi sunt acesti parlamentari din P.D.L.+P.N.L.!!!Ce salariati vin cu bani de acasa sa plateasca ,impozite,C.A.S.,sau alte obligatii,dupa o luna de munca?Minciuni si iar minciuni!!!Vor sa ajunga la putere pin alte mijloace,nu prin alegeri.Cand Boc si Basescu au taiat 25% din salariu cei din fostul P.N.L.au tacut.Acum ca s-a umblat la unele salarii „nesimtite” fac galagie pentru ca acolo sunt si oameni din gasca lor.E corect aplicat principiul ca pentru aceeiasi munca,aceeasi pregatire, sa fie toti platiti la fel indiferent de ministerul unde lucreaza.Nu este posibil ca un director general ,sa aiba salariu mai mare de cat un secretar de stat,sau un ministru.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.