Cum a păcălit o sportivă din SUA autoritățile din Ungaria și a ajuns la JO

PYEONGCHANG-GUN, SOUTH KOREA - FEBRUARY 07: Elizabeth Marian Swaney HUN poses for a headshot during the Pyeongchang 2018 Winter Olympics at PyeongChang Mountain Cluster on February 7, 2018 in Pyeongchang-gun, South Korea. (Photo by IOC/Karl Bridgeman)

O americancă devenită de curând cetățean maghiar a păcălit autoritățile de la Budapesta și a mers la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang chiar dacă nu se pricepea prea bine la half-pipe, probă la care s-a calificat. Elizabeth Marian Swaney și-a dorit foarte tare să participe la Jocurile Olimpice, deşi nu era specialistă la proba care presupune tot felul de trickuri. Convinsă că nu va reuși să intre în echipa olimpică americană, și-a luat cetățenia maghiară și a participat pe banii ei la tot felul de competiții de ski care îi aduceau punctele de care avea nevoie pentru Pyeongchang. A speculat astfel o prevedere a regulamentului care spune că un sportiv se poate califica la proba de halfpipe de la Jocurile Olimpice dacă reuşeşte să obţină un anumit număr de prezenţe in Top 30 la etapele de Cupă Mondială. Cum half-pipeul e o probă nouă, nu sunt extrem de multe concurente. Așa că Swaney a mers doar la concursurile în care  s-au prezentat mereu mai puţin de 30 de sportive la start, acumulând astfel puncte, deşi a terminat mereu ultima sau aproape ultima. Așa că a obţinut calificarea pentru Pyeongchag, unde nu a făcut nici măcar un trick pe planşa de halfpipe. Oficialii maghiari s-au recunoscut păcăliți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Nu e nici o pacaleala, exagerati.
    Nu este ieftin sa ajungi la concursuri sa le vezi, daramite sa te inscrii, sa-ti cumperi echipament, sa platesti transport, taxe, …
    A facut eforturi depsebite si a respectat toate regulile.
    Pacat ca batjocoriti un om corect care pe merit a ajuns la Olimpiada.
    Nu toti sint castigatori de medalii, nu-i asa?
    Cati romani s-au calificat la proba asta,…. noua … care nu are „EXTREM” de multi practicanti…???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.