35 mil. euro pentru o hidrocentrală pe râul Buzău

Hidroelectrica a scos la licitație   un contract de 178 milioane lei pentru lucrări de finalizare a centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc din județul Buzău.

“Achiziție și montaj echipamente mecanice și electrice la CHE Nehoiașu II, extindere stație de transformare de 110 kV” este denumirea contractului scos la licitație de Hidroelectrica în SICAP.

Proiectul care va avea 55 MW putere instalată “implică, în principal activități de proiectare (întocmire documentatii tehnice pentru echipamentele mecanice, echipamentele electrice/obiect), fabricare/procurare, testare, ambalare, transport, livrare precum și  montarea echipamentelor si instalatiilor noi executate, probe si verificari, atît în fabrică cît și în amplasament,  punere in functiune si Instruire personal”, arată compania în documentația de licitație.
Noua centrală, un proiect mai vechi al Hidroelectrica, se referă la extinderea Amenajării Hidroenergetice Surduc-Siriu, care este amplasată pe teritoriul județelor Buzău, Vrancea şi Covasna și cuprinde amenajarea râului Buzău precum si amenajarea râurilor Bâsca Mare si Bâsca Mica.
Compania așteaptă oferte din partea celor interesați de acest proiect până la data de 30 mai.  Lucrările ar urma să fie finalizate în termen de 44 de luni.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1088 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Un proiect vechi de 40 de ani,redemarat de He, in insolventa 2012-2016,neterminat nici azi arata in clar INCAPABILITATEA conducerii He. de a realiza un proiect
    Au umplut He cu pafaristi in frunte cu maghiarul-director,amic cu Ponta de curse auto,fara pregatire inginereasca,doar membru UDMR

  2. 55 MW putere instalată?????
    -cate 1 bomba nucleara pe zi
    si se rezolva!

  3. Bah, daca traia nea Nicu, va batea cu cureaua uda. Nici dupa 30 de ani nu reusiti sa dati cu bidineaua pe ce a construit cizmaru, pafaristilor. Daca trebuia sa faceti Portile de Fier, va cufureati pe voi! Ca nu stiati cum sa faceti baraju si sa si deviati Dunarea in acelasi timp. Vai de mamaliga noastra!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.