Un program Silvestri-Haciaturian-Ceaikovski cu Orchestra Națională Radio

noam-zur
Noam Zur

Dirijorul Noam Zur revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio vineri, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio, cu un program în care propune de această dată şi o lucrare românească – Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, pentru ca, în partea a doua a concertului, să ofere publicului bucuria reîntâlnirii cu Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36 de Ceaikovski.

Solistul serii va fi violonistul Armen Anassian care va interpreta celebrul Concert pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian.

Dirijorul Noam Zur cucereşte deja scenele lumii prin măiestria sa dirijorală şi talentul său muzical de excepţie. A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv desăvârşindu-şi formarea muzicală cu Zubin Mehta, Jorma Panula, Ilya Musin şi Neeme Järvi, totodată urmând cursuri în cadrul Forumului de dirijat al Deutscher Musikrat Germania.

Din anul 2018 este dirijor şef al Orchestrei Simfonice de Stat Salta din Argentina, din  2015 este director artistic şi dirijor şef al Tino Pattiera International Opera Arias Festival, iar în 2016 a fost numit dirijor principal invitat al Dubrovnik Symphony Orchestra din Croaţia. Totodată, Noam Zur este profesor la UNCUYO University din Mendoza şi la Universidad Nacional des Artes din Buenos Aires.

În perioada 2011-2015 a fost dirijor principal şi director asociat al Kammerphilharmonie Frankfurt, iar în trecut a mai fost dirijor rezident la Aalto Theater Essen, dirijor rezident principal şi director muzical adjunct la Opera şi Filarmonica din Heidelberg, asistent al maestrului Pierre Boulez şi consultant artistic la Lucerne Festival Academy Orchestra. A dirijat lucrări simfonice şi vocal-simfonice, iar dintre titlurile de operă abordate amintim Madama Butterfly, Don Giovanni, Bărbierul din Sevilla şi Nunta lui Figaro.

Alături de Orchestra WDR, Noam Zur a înregistrat Caietul I al Preludiilor de Debussy în orchestraţia sa.

Noam Zur a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Israel, Orchestra Radio şi Orchestra de Cameră din Ierusalim, Orchestra Filarmonicii din Johannesburg, Volksoper  Viena, Opera din Viena, Orchestra simfonică din Xalapa, cu Baltycka State Opera Gdansk, Brandenburg Symphony Orchestra, Orchestra I Pomeriggi Musicali (Milano), Filarmonica din Belgrad, Louisville Orchestra, Philharmonie Südwestfalen, Orchestre d’Auvergne, Filarmonica Arthur Rubinstein, Filarmonica din Belgrad, iar în România colaborează cu Filarmonica George Enescu, Opera Română din Cluj-Napoca, Opera Română din Bucureşti şi cu Opera Naţională Iaşi.

Armien Anassian

Armen Anassian a studiat în Statele Unite ale Americii şi Germania cu Rainer Kussmaul, Sidney Weiss, Dorothy DeLay, Henrik Anassian, Michael Zearott. În Los Angeles a fost concertmaestru şi concertmaestru invitat al Pacific Symphony, Santa Barbara Symphony, California Philharmonic, Pasadena Pops, Burbank Symphony, Riverside Philharmonic, Inland Empire Symphony, Long Beach Symphony, Glendale Symphony, Los Angeles Opera.

A susţinut numeroase concerte în Franţa, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Canada, Mexic, Armenia, Statele Unite ale Americii. În calitate de solist a concertat cu Glendale Symphony, California Philharmonic, Pacific Pallisades Symphony, Santa Clarita Symphony şi a interpretat concerte de Brahms, Ceaikovski, Haciaturian, Sibelius, Prokofiev, Şostakovici, Bartók, Korngold, Stravinsky.

În prezent Armen Anassian este violonist în Orchestra Operei din Los Angeles şi în această calitate a concertat sub baghetele unor dirijori renumiţi precum: Placido Domingo, Esa-Pekka Salonen, Valery Gergiev, Gustavo Dudamel. Totodată, înregistrează pentru industria de film piese muzicale semnate de John Williams, James Horner, Randy Newman, John Debny, Howard Shore ş.a.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.