Aşa ceva?

Președintele Comisiei SRI a fost mințit chiar de șefa Direcției juridice din SRI

Încercînd să afle geneza protocolului dintre SRI şi Parchetul General, Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI din Parlament, a făcut miercuri o vizită la Direcţia juridică de la Serviciul Român de Informaţii, după care a declarat: „Am întrebat dacă persoana care este de un an şi jumătate la conducerea Direcţiei juridice a mers vreodată în instanţă, sub motivul de a vedea ofiţerii cum se implică, de a vedea poate alte lucruri. Răspunsul a fost: niciodată nu a fost în instanţă“.

Persoana la care se referă Claudiu Manda este Coralia Panainte (foto), şefa Direcţiei juridice a SRI, care l-a minţit în faţă pe senatorul ce conduce Comisia parlamentară de control al SRI, întrucît, aşa cum veţi auzi într-o înregistrare audio, chiar dînsa a fost în instanţă!

Astfel, pe 4 decembrie 2014, cînd Coralia Panainte era locţiitorul celebrului general Dumitru Dumbravă, cel cu „cîmpul tactic“ din justiţie, a fost personal în sala de judecată la ÎCCJ, unde se judeca recursul în dosarul 37955/3/2010, în care erau chemaţi în instanţă George Maior, Florian Coldea şi alţi directori din SRI, pentru ordine nelegale emise impotriva col. SRI (r) Ion Dedu! Coralia Panainte l-a înlocuit atunci pe Viorel Golban, consilierul juridic al cauzei.

În înregistrarea audio se aude foarte clar cum Coralia Panainte solicită instanţei să respingă toate probele solicitate de Ion Dedu, iar instanţa – evident – s-a conformat imediat! Contactat de către noi, col. SRI (r) Ion Dedu ne-a spus: „Doamna respectivă a mai fost în sala de şedinţă şi în 2015-2016, în căile extraordinare pe care le-am exercitat la ÎCCJ, revizuire şi contestaţie în anulare, dar am pierdut. Ea superviza aportul juridic al colegului său Viorel Golban în instanţă, stătea în spate în băncile sălii de judecată, deci cum a putut să spună că nu a fost vreodată în instanţă la ÎCCJ? Minte şi ea ca şi Dumbravă, fostul său şef! Deci doamna este director al Direcţiei juridice SRI UM 0198 Bucureşti“. Înregistrarea audio în care apare doamna Coralia Panainte vorbind la ÎCCJ este postată pe YouTube şi poate fi ascultată integral mai jos:

În aceste condiţii, Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI, ar trebui să mai facă o vizită la SRI sau s-o cheme la audieri pe Coralia Panainte pentru a afla de ce aceasta l-a minţit atunci cînd a declarat că nu a fost niciodată în vreo sală de judecată. De altfel, Coralia Panainte a fost cea care a participat şi la şedinţele CSM în care s-a pus la punct protocolul dintre SRI şi CSM, amănunte despre bucătăria încheierii acestuia fiind publicate de Cotidianul încă din 31 martie 2017, unde am publicat şi acest document:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Ion Spânu 1818 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Cred ca toți cei de buna credință sunt de acord ca este firesc si normal ca cea in cauza, care este consilier juridic al instituției, sa facă si reprezentare in instanța, instituția fiind parte in acel proces.
    Aceasta atribuție sigur ca face parte din fisa postului sau, aspect ce poate fi verificat de către Comisia comuna de control, iar acceptarea acesteia ca reprezentant al instituției de către completul de judecată s-a făcut pe baza de delegație, așa ca totul nu este decât “un foc de paie”.

    • Ce vorbești Franz … ? De cănd cu protocoalele , foarte ușor se poate identifica SRI-ul cu un oarecare SRL … ! Și , ai putea să nominalizezi cine sunt ,, toți cei de bună credință ” … ?

    • Iulica, te bagi ca musca-n lapte, raspunzand la o intrebare care nu s-a pus! Intrebarea era „daca a mers vreodata in vreo instanta…”. Putea sa raspunda simplu: da, in virtutea „fisei postului…”. D-na Coralia s-a speriat si s-a pierdut cu firea, mintind. Noroc cu tine, probabil un „patriot” versat, care ai scos-o din incurcatura, concluzionand ca nu este decat „un foc de paie”.

    • da de unde stii care a fost intrebarea exacta Cataline? Atata timp cat ciuma rosie minte, dezinformeaza, manipuleaza, dami voie sa cred ca Manta minte si manipuleaza. De fapt ce ancheteaza comisia parlamentara? Cumva daca SRI a fost chemat in instanta vreodata, daca a fost dat in judecata? Si de unde stie Spanu cu atata precizie si intrebarea si raspunsul? A fost prezent in momentul respectiv sau i s-a sugerat sa faca un articol de defaimare?

    • Cine-i mandea , cine-i coralia ? Sint niste amariti de pioni scosi la sacrificiu .Jocurile se fac departe de ochii amatorilor .

  2. Romania ar trebui sa solicite PROTECTIA SUA in ceea ce priveste deep state! Sigur ca SUA au initiat astfel de practici cu „partenerii ” sai dar nu au semnat ei insisi aceasta adevarata constitutie paralela sub care suntem subjugati: TOATE PROTOCOALELE TREBUIESC IMEDIAT DESECRETIZATE SI FACUTE PUBLICE! Iar cei care le-au semnat alaturi de cei care le-au redactat sa fie judecati pt tradare …tradarea statului de drept asa cum este el definit prin CONSTITUTIE. SUA daca vor un „partener” stabil politic social si economic TREBUIE sa INTERVINA si sa dea un semnal CLAR DE ASANARE…Altfel tara asta va fi distrusa !

  3. @Catalin
    Nu știu cine ești dar nu îmi place sa mi se spună iulica! Momentan, nu îmi amintesc decât de doi foști camarazi cu numele CATALIN, dar sunt convins ca la modul in care ai replicat postării mele, nu ești niciunul dintre ei, dar si asa te salut!
    Daca erai in locul Coraliei tu nu mergeai sa reprezinți instituția?

    • @Iulius
      Evident ca mergeam, dar spuneam: „Da, domnule, am mers!”. Fii sigur ca nu ma ascundeam dupa cires mintind ca nu am fost. Referitor la apelativul „Iulica”, ia-o ca o mangaiere pe crestet. Asta e motiv de suparare, stimabile?

  4. Are o mana la femei Mand(a)ela al nostru,sora cu Aron Pumnul!Toate il mint,toate il inseala,acum si barbatii!Singurul care i-a plans in poala comisiei si l-a iertat, e Horia Georgescu,un blond bine facut de servicii, ca si Claudiu Mandela!Cine se pricepe,claudiu e diminutivul de la clown?

  5. D.le Spanu , inainte de a scrie articolul , ati luat legatura si cu d.na consilier jurudic , pt. un punct de vedere ?

    • Și la ce ar folosi punctul de vedere al doamnei care a mințit o Comisie Parlamentară?

  6. citind cu atentie declaratia domnului Manda:am intrebat persoana care este de un an si jumatate in postul respectiv”daca a fost vreodata in instanta.De aici se intelege daca respectiva doamna a fost in ultimul an si jumatate prezenta intr-o instanta.Dinsul a precizat persoana care este de nu an si jumatate.Capacitatea domnului de a pune intrebari nu este prea elocventa.

  7. pt. KLAUS W….Ar folosi la multe lucruri , dar in primul rind asa este deontologic pt. un ziarist ! Adevarul si dreptatea se afla cercetind si audiind toate partile , dintr-o situatie litigioasa ! Pe de alta parte , nu stiu ce pregatire profesionala si ce cariera are d.l Manda , dar pare total depAsit de functia de presedinte de comisie SRI ! Fara suparare !

    • După 70 de ani de securism stalinist nu-i nicio supărare. Fără supărare, ați expirat.

  8. pt. K. W. Nu ai raspuns la postarea mea , de fapt …pt. ca nu stii sa raspunzi la argumente , cu argumente ! Asa sunt toti propagandisti ciumei rosii ! Tatal meu are 71 de ani , asa ca ma tem ca expirat este altcineva ! Scuteste-ma de raspunsul tau …

  9. eu tot aud de *ciuma rosie* si nu stiu ce inseamna! cand e vorba de inflatie, e vorba de *ciuma rosie*! cand e vorba coruptie, iar se spune ca de vina este *ciuma rosie*! cand e vorba sanatate, tot *ciuma rosie* e de vina! daca citesti Scanteia din anii 50, toata vina pentru orice nu merge bine apare acolo ca fiind a regimului burghezo-mosieresc si a exploatarii clasei muncitoare! de unde se vede ca schemele gandire din spatele discursului sunt aceleasi de 70 de ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.