Reuniune la nivel înalt la Palatul Victoria

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi pe prim-miniștrii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov.

Viorica Dăncilă a găzduit, marți, la Palatul Victoria, o nouă reuniune cvadrilaterală la nivel înalt România, Bulgaria, Grecia și Serbia.

„Acest format de consultări oferă o bună oportunitate pentru consolidarea dialogului şi identificarea modalităţilor de cooperare în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice. Am discutat astăzi despre cooperarea economică, despre proiecte concrete pe care cele patru state le pot dezvolta, despre formatul 16+1, despre o întâlnire în care să concretizăm proiectele pe care astăzi le-am avut doar în discuţie”, a declarat Dăncilă, în cadrul declaraţiilor comune de presă cu preşedintele Serbiei şi şefii Guvernelor Greciei şi Bulgariei.

Declarații comune de presă după reuniune

Executivului a comunicat anterior că dezbaterile din cadrul reuniunii de la București se vor concentra pe proiectele de interconectare regională, stadiul aderării Serbiei la UE și perspectiva europeană a întregii regiuni.

„În acest context, vor avea loc consultări la nivel înalt între prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, ​președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, și prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov”, menționa Guvernul.

La începutul şedinţei de Guvern de marţi, Dăncilă a declarat că întâlnirile în formatul România – Bulgaria – Grecia – Serbia şi-au dovedit utilitatea şi valoarea adăugată pentru promovarea obiectivelor comune la nivel european.

„Îmi face o deosebită plăcere să găzduim astăzi (marţi – n.r.), la Palatul Victoria, o întâlnire la nivel înalt România – Bulgaria – Grecia şi Serbia. Întâlnirile în acest format şi-au dovedit utilitatea şi valoarea adăugată pentru promovarea obiectivelor noastre comune la nivel european”, a spus Dăncilă.

Reuniunea cvadripartită cu participarea premierilor Bulgariei și Greciei și a președintelui Serbiei este cea de-a treia ediţie a acestui format, după cele organizate în octombrie 2017, la Varna și în decembrie 2017, la Belgrad.

Foto: Realitatea.net

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8520 Articole
Author

4 Comentarii

  1. „Vasilica pentru noi/Este Cleopatra doi !Toti o iubeste,el ii uraste….

  2. „Valoarea adaugata”??
    Oare stie Vsilica Viorica ce inseamna Valoare adaugata?
    NU o cred in stare sa explice, fara sa citeasca dupa vreun biletel scris de consilieri!!!!!!
    Rusine, o semianalfabeta!

    • Păsărica, iar le-ai amestecat pe alea albe cu cele-n dungi… In plus, recomandarea ferma era ca bem apica multă după si evitam stările de scremere intelectuala. La orice temere, te așteptam pe etaj.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.