Avocatul Piperea: Isărescu nu joacă pentru români

Avocatul Gheorghe Piperea l-a criticat, duminică, la Antena 3, pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu privire la majorarea ROBOR și a inflației. Potrivit avocatului, ROBOR-ul se calculează „cartelar și subiectiv”.

„Subiectiv, pentru că la stabilirea acestui indice de dobândă la care se împrumută băncile între ele, nu particiă toată lumea din banking, ci numai 10 bănci, alea pe care le alege domnul Isărescu ca fiind băncile sistemice. 10 bănci, din 41.

Cartelar, pentru că în decursul istoriei – nu spun, pentru că nu am dovezi, deocamdată, că ROBOR-ul nostru este stabilit cartelar – dar, există un indice de dobândă interbancară, identic cu al nostru, LIBOR, cel care se stabilește la nivel globar, de 15 bănci, care a fost manipulat, în mod cartelar, ca să se facă niște zeci de mii de miliarde de dolari.

Părerea mea este că Mugur Isărescu nu joacă pentru români, pentru că începând din martie 2017, de la amvonul Băncii Naționale, domnul Isărescu a spus ‘trebuie să crească dobânzile’. Și în februarie 2018 a continuat spunând: ‘eu văd inflația, până la Paști, undeva la 4%’. A fost 4,75% și înainte de Paști. Ce a făcut domnul Isărescu când a spus acest lucru – nu are voie să facă asta – a invitat comercianții să majoreze prețurile”, a declarat Gheorghe Piperea, citat de site-ul televiziunii de știri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Author

31 de Comentarii

  1. Asa este Gheorghita, domnul Mugurel de cateva luni face „politica” iliberala, de economie de piata haotica adica „independenta” de tara si natiunea unde guverneaza financiar. Un fel de alan-dala si la futui masa, ce-am avut si ceam pierdut, boii de la bicicleta. Ne crede naivi, Gheorghita, are impresia ca nu-i vedem frustrarile personale si profesionale si invidia fata de actualul Guvern care a revolutionat si schimbat radical politica salariala, fiscala si de pensii din Romania,in sens pozitiv, pentru amaratul de popor roman. Vor sa le/ne arate ca el este Alfa si Omega…?! O sa plateasca cu varf si indesat nici-o grija ?!

  2. Ca avocat trebuia sa va informati inainte de a va da cu parerea. In ultimii zece ani Robor a avut si doua cifre, asa ca la 2,5 este inca bine si cum istoria este ciclica, intr-o zi ceea ce a fost va mai fi, esentialul este ca oamenii sa invete din trecut si asa va evita o situatie dificila…

    • Sarcinile de la marele Partid trebuie indeplinite la Antena 3, ce daca sunt minciuni gogonate, publicul Antenelor inghite orice!
      Rusine, dle Piperea, ceva PROBE de PROFESIONIST aveti?!
      Venti cu DOVEZI, sunt convinsa ca TOTI Romanii vor DOVEZI pentru ca Inflatia musca din Puterea de cumparare a tuturor romanilor, mai ales a celor cu Venituri mici, NU a celor de categoria PSD-ALDE, adica Dragnea si Taricenau care nici nu stiu cat costa Litrul de Benzina, de exemplu!!!!!!!
      Ca la Antena 3 se poate spune orice in favoarea marelui Partid stie deja o Romaniei intreaga, acolo mint de ingheata apele alde Dragnea si Vasilica si Olguta!
      Pentru tot tabloul DEZASTRULUI economic din Romania de azi sunt vinovati Ciolos, Basescu, FMI, UE, Johannis, Isarescu, oricine altcineva in afara incompetentilor din fruntea PSD-ALDE, adica Dragnea, Tariceanu!
      Rusine!

    • Absolut corect, in 2008, 2009, 2010, ajunsese si la 17-18! Sa zicem ca aia erau anii duri ai crizei, dar chiar si-n 2013 era pe la 6-7, si nu cred ca l-am auzit pe avocacatul asta zicand ceva. Dar acum are partidul nevoie de voci impotriva lui Isarescu.

  3. Cine are altă opinie , e naiv … , prinde muște , sau impostor de același calibru ca al guvului … , ori , trăiește în altă țară

  4. Nici o noutate. Este cert ca Isarescu nu joaca pt Romania. PROBABIL ca niciodata n-a jucat pt Romania. Explicatia este simpla: Romania nu stie nici sa-si rasplateasca partizanii nici sa-si pedepseasca inamicii. Ii lipseste doar discernamantul. In rest, vorba maidanezului: sa traiti bine??

    • Isărescu, în calitate de prim-ministru și Băsescu, în calitate de negociator șef au semnat acordul PSAL 2 cu Banca Mondială, actul de desființare a industriei românești (bună sau rea cum era), acord ce conținea lista tuturor întreprinderilor de stat ce urmau să fie privatizate sau lichidate. Că procesul s-a derulat în timpul guvernării Năstase este altă mâncare de pește, groparii industriei românești au fost Isărescu și Băsescu.

  5. Domnul avocat nu este specialist in finante si nici in economie. El comite un sofism atunci cand spune doar 10 din 41. Da.. la prima vedere doar 1 din 4 nu pare curat. Ce nu mentioneaza dansul nu este ce cota de piata detin cele 10 banci. Spre informatia publicului o banca cipriota care e aici pe piata pentru 5 business-uri nu o sa se poata compara vreodata cu un jucator mare precum BCR, Raiffeisen sau CEC. Sigur, nu este democratic, dar pana la urma deciziile mari le iau cei care detin 90% din piata si nu se vor impiedica niciodata de cei 10%. Asa este in toata lumea. Cat despre Isarescu si cum influenteza el personal cursul valutar si ROBOR – e o gluma amuzanta si o teorie plauzibila pentru chelneri cu patru clase si soferi de masini de gunoieri. Pentru cine a mai citit o carte, lucrurile stau un pic altfel.

  6. „Isărescu nu joacă pentru români”
    Chiar ? Nu-mi vine sa cred

  7. De ce ocoliti mereu subiectul GLOBALIZAREA SI CENTRALIZAREA MONDIALA A PUTERII…!!!??? Oamenii trebuie sa stie ca procesuk globalizarii este ireversibil , sa fie pregatiti pentru ce va urma, sa-si adapteze actiunile si dorintele , sa-si uneasva eforturile si sa mearga in rand cu toata omenirea de pe mapamond. Asta este menirea principala a presei …dar…UNA FUMAM SI ALTA VORBIM. …a zis MARELE ARGHEZI UNOR COMUNISTI DE VAZA IN PLENUL CONFERINTEI UNIUNII SCRIITORILOR DE ATUNCI….

  8. Desi BNR are un protocol incheiat prin incalcarea legilor tarii cu securistii care conduc tara catre dezastru, Mugurel actioneaza si dupa alte protocoale catre acelasi obiectiv, desfiintarea natiunii romane. Nimic nu va ramane nepedepsit, iar dintre tradatorii de tara Mugurel va fi in capul listei.

  9. Din moment ce veniturile Băncii Naționale provin de la băncile comerciale ce activează în România, ghici ciupercă ale cui interese apără Isărescu!

    • BNR este banca privata, ca si Federal Reserve din USA, dar la BNR actionariatul este secret. Dupa 1990 BNR nu mai apartine statului roman.

  10. Mare patriot dom´ Piperea! L-a prins pe domnul Isarescu ci cioara vopsita. Bravo! … de trei ori!

  11. intr-adevar, dl. Isarescu nu prea joaca pentru romani. Grupul din care face parte ii e mai apropiat d-lui Isarescu decat Romania. este si motivul pentru care e pensionar, dar nu vrea sa paraseasca BNR cu niciun chip. Ca si Kovesi, interese straine de Romania il tin legat de functie. Face parte din marele blestem cazut asupra Romaniei.

  12. Faptul ca nimeni nu se atinge de Isarescu spune totul, cine-l plateste si sustine comanda muzica, iar romanii joaca ca prostii!

    • Românii nici măcar nu joacă, sunt doar proști! Evident, mă includ printre ei.

  13. Miroase de la o posta ca, Isarescu nu joaca in favoarea prostilor de romani. De ce nu emite titluri pentru prostime cu 2,25% cat le da la straini??

  14. In urma cu ani de zile, la o sindrofie actualul/pensionatul guvernator al BNR, Mugurel Isarescu, anunta fericit ca vinul sau a fost ales drept „vin de protocol” de cateva banci comerciale. Marele finantit Isarescu vedea in asta o recunoastere a calitatilor vinului sau. Eu vad in asta un mod discret al bancilor comerciale de a-l rasplati pe domnul Isarescu pentru truda domniei sale.
    Si de unde atata respect pentru un economist mediocru?
    Chiar am uitat cu totii cum am taiat 4 zerouri din coada leului? Adica de 29 de ani tot cadem in cap … dar Isarescu e ala priceput si guvernantii sunt aia rai. Chiar am uitat prestatia sa penibila in calitate de premier? Premier in timpul liber!
    SICTIR!

  15. Si totusi de ce Romania nu ia de 10 ani cele cca. 8 miliarde de euro la care avem dreptul de la UE fara sa dam un cent inapoi ? ‘Ha ? Uite-asa , sa-i faca in necaz lui Isarescu ! Bre , cateii lu’ domnu’ Livu , la toate prostiile va repeziti ca turbatii , dar nu v-am auzit pe niciunul sa evaluati ce ar fi insemnat ca Romania sa fi luat an de an de la UE cele aproape 8 miliarde de euro la care avea dreptul ! Si sa va repeziti , tot ca turbatii , la gatul alora care n-au miscat un deget pentru asta ! Asta e problema , bre astia , nepotii catelului Samurache ! Voi chiar nu realizati ce paguba au creat Romaniei derbedeii astia care pentru ca nu puteau sa-i fure au preferat sa nu-i aduca in tara ! Banii astia ar fi compensat foarte , foarte mult din ,, jaful” la care ziceti voi ca a fost supusa Romania ! Asa-i ca nu intelegeti ?

    • Nu inteleg ba, saracii, ca mai sunt si prosti, simultan! Si tocmai de-aia voteaza cu aia de-i prostesc pe prosti: Partidul Scursurilor Democratiei.

  16. Din totdeauna Isarescu n-a jucat pentru Romania. Ati uitat dezastrele provocate intentionat de BNR in anii 90 pentru a-i imbogati pe unii si a-i saraci pe altii, spulberand economiile populatiei, salariile si capitalizarea bancilor? Lovitura de incepere a dat-o Stolojan care sub pretexte mincinoase a confiscat valuta intreprinderilor lasandu-le fara capital. Ramase fara devize stabile (fara valuta) intreprinderila au fost preluate in vizor de Isarescu care le-a decapitalizat si in moneda nationala ducandu-le la faliment si numai bune de preluat gratis de clientela lui Isarescu si Stolojan (cu puternica sustinere PSD sau cum se numea el cameleonic la vremea aia) sau de vandut tot clientelar la fier vechi. Asta a fost scenariul, asta s-a intamplat, nimeni nu poate spune ca a fost altfel.

  17. Parca numai BNR nu joaca pentru Romania?
    Spuneti-mi o institutie a statului roman care joaca pentru Romania!
    Numai lichele si tradatori in toate institutiile statului roman!

  18. cine este Gheorghe Piperea in primul rand ? a realizat ceva, a construit ceva, sau din ce pozitie vorbeste ca sa pot sa inteleg articolul. Multumesc

    • Mai intai cauta sa vezi cine esti tu. E mai simplu. Si mai vezi si daca ceea ce faci justifica mancarea pe care o mananci si hainele pe care le imbraci, doar atat pentru inceput.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.