Data referendumului pentru familie, sub semnul întrebării

Data referendumului pentru familie este pusă sub semnul întrebării de…părinţi.

Federaţia Asociaţilor de Părinţi cere ministrului Educaţiei să intervină pentru schimbarea datei referendumului, propusă pentru 10 iunie, pe motiv că a doua zi începe Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a. „Având în vedere că Evaluarea Naţională va avea loc, conform ordinului de ministru, în data 11 iunie, vă rugăm să acţionaţi în consecinţă şi să transmiteţi la nivelul autorităţilor competente că este nevoie de schimbarea datei pentru referendumul menţionat„, reiese dintr-o notă transmisă ministrului Educaţiei de către Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi. Solicitare vine în contextul în care pentru pregătirea unui referendum este nevoie de blocarea mai multor săli de clasă pentru amenajarea urnelor de vot, ceea ce ar însemna un dezavantaj pentru elevii care urmează să susţină Evaluarea Naţională.

Părinţii mai cer, de asemenea, eliminarea zvonului conform căruia Guvernul intenţionează să lege  zilele libere de Rusalli de ziua de 1 iunie, ceea ce ar însemna o minivacanţă de nouă zile pentru elevi.

 „Anul acesta au fost suspendate cursurile din cauza vremii nefavorabile. Recuperarea făcută este, din păcate, numai la nivelul prezenţei elevilor, fără să ajute la consolidarea cunoştinţelor, cum s-ar fi întâmplat dacă orele se desfăşurau conform calendarului stabilit. În acest sens, vă adresăm rugăminte să nu daţi curs unui asemenea zvon, practic unei minivacanţe de 9 zile care ar dăuna pregătirii elevilor pentru Evaluarea Naţională„, se mai arată în nota FNAP.

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţei, a declarat, joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat un vot în acest sens.

 

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. Sa anunte dupa ce tocmai s-a desfasurat…ei sa-si ia banii,prin sifonatorii lor ,noi ramanem cu praful de pe toba.Mai bine ar acorda burse copiilor din zonele defavorizate de 40milioane euroi.

  2. Referemdumul este inutil. Constitutia nu are habar de gay si alte alea…Prezenta la vot, undeva peste 16%.

  3. In mediul rural ,prezenta la vot va fi mica,din cauza repulsiei fata de tema referendumului. Absentza galetzilor agraveaza situatzia.[ baciul ardelean cu maciuca pana-n extravilan ]

  4. Eu propun ca toti initiatorii referendumului: civili, culte religioase si politicieni sa plateasca din propriul buzunar organizarea acestuia, iar daca referendumul nu este validat prin absenta la vot, initiatorii politici in frunte cu PSDragnea urmati de ALDE, PNL si PMP sa plece acasa din Parlament. Sifonam niste sume imense de bani cu care s-ar construi niste spitale pentru organizarea unui referendum ca sa interzicem ceva ce este deja ilegal in Codurile legislative ale tarii!!!

  5. No ,pai daca copiii vostri vor deveni homosexuali din cauza ca ”legea permite” ce-o sa mai ziceti?Nu vedeti ca lumea merge spre rau?
    Oricum poporul roman a fost intotdeauna tolerant din fire dar anumite tendinte e bine sa fie descurajate.Prin urmare acest referendum e absolut necesar si tocmai in mediul rural va fi prezenta cea mai mare!Si sa stiti ca nu ”doar ortodocsii si BOR” ci toate cultele crestine vor fi prezente la acest referendum!Adica orice om constient,care vede cum merge lumea asta!

    • Mai intai, referendumul despre INTEGRITATEA ALESILOR !!! Dupa asta,binenteles, urmeaza toate referendumurile din lume…Dar mai INTAI, cel cu INTEGRITATEA !!!Ca tocmai asta vor sa evite unii ( ei e vita! )

  6. REFERENDUMUL ASTA E INUTIL SI PROPAGANDISTIC.ASA SPERA DRAGNEA CA MAI POATE LUA NISTE VOTURI PENTRU PSD.CAT DE AFECTAT E EL DE MARELE PERICOL LA ADRESA FAMILIEI TRADITIONALE, O ARATA FAPTUL CA E DIVORTAT SI INCURCAT CU O PITIPOANCA DE 20 SI CEVA DE ANI, CU TREI DECENII MAI TANARA.CRESTIN SI TRADITIONAL, NU-I ASA DRAGNEO!MAI MULT, DACA SE INSCRIE ASA CEVA IN CONSTITUTIE, RISCAM O PROCEDURA DE INFRIGEMENT DIN PARTEA UE, CU AMENZI SI TOATA DISTRACTIA, DEOARECE SE CONSIDERA CA SUNT INCALCATE DREPTURILE ASTORA DIN COMUNITATEA LGBT.REVENIND LA CHESTIUNE, SCOLILE SUNT SI ELE IN PROCEDURA DE EXAMEN INCA DIN 9 IUNIE, MONITORIZATE VIDEO,INTRUNIREA COMISIE ETC.REFERENDUMUL IMPUNE DE ASEMENEA CA NIMENI DIN AFARA COMISIEI ELECTORALE SA NU AIBA ACCES IN CLADIRE.LA FEL SI IN CAZUL COMISIEI PT. EVALUAREA NATIONALA.NU SE POATE ORGANIZA UN REFERENDUM IN SCOLILE IN CARE SE DESFASOARA EVALUAREA NATIONALA.NU EXISTA DECAT DOUA SOLUTII: SCHIMBAREA DATEI REFERENDUMULUI SAU ORGANIZAREA SECTIILOR DE VOTARE IN ALTE CLADIRI, ADICA IN AFARA SCOLILOR GIMNAZIALE.

  7. Pana si jurnalisti de la Antena 3 au rabufnit la IPOCRIZIA lui Dragnea si Taricenau, chiar m-am intrebt nu o data cum pot inghiti jurnalistii Antenei 3 atata mizerie:
    „Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, lansează un atac neașteptat la adresa lui L. Dragnea și C. P. Tăriceanu, principalii promotori ai referendumului privind familia tradițională. Jurnalistul arată că nu crede în demersul politicianist al unor oameni pentru care familia tradițională are geometrie VARIABILA.(!!!)
    Ulterior realizatorul ”Punctului de întâlnire” de la Antena 3 a revenit și a ținut să spună că: ”Nu, nu este un atac. Da, este o opinie. Nu, nu am mentionat numele Dragnea si Tariceanu. Da, consider referendumul o manipulare in beneficiul politicienilor”.
    ”Despre referendumul privind familia traditionala: se incerca specularea politica a unor sentimente firesti pe care le are oricare dintre noi. Asta ma deranjeaza cel mai tare. Nu cred in demersul acesta politicianist din partea unora pentru care s-a dovedit ca familia traditionala nu e sfanta, ci are geometrie VARIABILA”, arată R. Tudor, pe pagina lui de Facebook.(!!)

    Cotidianul, va rog sa NU mai cenzurati!

  8. Cotidianul, unde e postarea mea?
    Iar a disparut?!!
    Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Traiasca alianta Cotidianul – PSD+ALDE!

  9. Aruncarea inutila cu banii tarii este oricum sportul preferat al tagmei dragnea-popescu, pe care nu-l cheama legal tariceanu. Cei cu inclinatii homosexuale, oricum nu si le vor schimba, din motive constitutionale. Iar a-i discrimina la drepturi de mostenire si asistenta medicala pe motive religioase si politicianiste, provocate tocmai de doua personaje dubioase din punctul de vedere al familiei clasice, personaje nealese de popor prin vot direct in functiile lor, prin care fac tara de ras, este foarte discutabila in clubul din care, cu chiu cu vai, mai facem parte. Vor urma sanctiuni peste sanctiuni, deci de pierdut va pierde tot poporul, care-i suporta pe cei doi. Ne meritam soarta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.