Elena Udrea, neurotoxina şi Costa Rica

Elena Udrea se compară cu spionul rus Serghei Skripal. Fosta blondă de la Cotroceni a făcut această comparaţie într-o postare pe Facebook, scrisă după apariţia în presa din Costa Rica a unui material cu titlul „Românii fugari aleg Costa Rica pentru refugiu”. În articol se vorbeşte despre Elena Udrea şi Alina Bica, care au cerut azil politic în Costa Rica.

 Elena Udrea scrie că se duce o campanie împotriva sa, întrebându-se dacă acum „or să trimita pe cineva cu neurotoxină, după modelul încercării de asasinat de la Londra din martie, impotriva fostului spion rus Serghei Skripal”.

„Referitor la articolul de presă apărut în Costa Rica, în care se vorbeşte despre mine şi care a fost preluat astăzi în presa din România, fac următorul comentariu, ca urmare a solicitărilor jurnaliştilor romani: Materialul respectiv nu este unul întâmplator, aşa cum nu întâmplător au mai apărut alte articole în presa online şi o amplă ştire tv în săptămânile din urmă. Dacă cele de data trecută citau DIGI Tv, cel recent, despre care vorbim acum, citează Rise Project, din partea căruia au şi fost aici reprezentanţi. Mă întreb cine plăteşte această costisitoare deplasare a unui obscur site de ştiri livrate de Securitate??? Deci, nu sunt atât de relevantă pentru presa costaricană încât să se obosească să scrie despre mine„, scrie Elena Udrea, pe Facebook.

Fostul ministru susţine că este victima abuzurilor şi acţiunea din media împotriva sa îi dă dreptate în demersul său de a cere protecţie internaţională.

„Sunt însă extrem de importantă pentru Sistemul din România, care acum se zdruncină din temelii şi care face eforturi disperate să reziste. Şi asta în ciuda demascării tuturor abuzurilor şi încălcărilor de lege pe care le-a săvârşit, demascare care culminează cu apariţia Protocoalelor dintre SRI şi toate instituţiile care contează pentru ca Sistemul să poată pune mâna pe putere în România. Mă întreb ce urmează? Or să trimită pe cineva cu neurotoxina, după modelul încercării de asasinat de la Londra din martie, împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo? Această acţiune a Securităţii din România în Costa Rica nu face decât să îmi întărească argumentele hărţuirii şi abuzurilor la care sunt supusă de trei ani de Coldea, Kovesi şi toţi cei care au slujit şi slujesc acest Sistem de putere ilegală şi abuzivă. Abuzuri care m-au determinat să aleg să cer protecţie internaţională într-un stat care are un respect real, o legislaţie adecvată şi coerentă şi o solidă practică în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertaţilor fundamentale ale omului” mai scrie Udrea.

 Cotidianul Diario Extra a publicat un material cu titlul „Românii fugari aleg Costa Rica pentru refugiu”, în care vorbesc despre Elena Udrea şi Alina Bica, care au cerut azil politic în Costa Rica.

Această ţară nu are vreun tratat de extrădare cu România, la fel ca şi Madagascarul, acolo unde se află Radu Mazăre, notează jurnaliştii. Cotidianul precizează şi că fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este un personaj extrem de controversat în ţara ei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.