Ludovic Orban, atac la Guvern: Dăncilă e pe post de mobilă

„Dăncilă e pe post de mobilă. Jandarmul care o păzeşte are mai multă putere. Sunt criticile uluitoare aduse sâmbătă dimineaţă, la Tulcea, de liderul liberal Ludovic Orban. Politicianul susţine că premierul este o marionetă pentru PSD, iar alţi membri ai Cabinetului au fost aleşi fără a fi recomandaţi de performanţele anterioare, ci de raportarea la şeful partidului.

„Nu cred că a existat dupa Revolutie atâta prostie în guvern. Cum să pui premier profesoară de lucru manual, ministrul de Interne-măcar o punea pe cealaltă că aia a fost secretară la şcoala din Videle, ministrul Economiei să te uiţi ce diferenţă are între scoală si facultate, i se spunea Debilul, asta era porecla lui, să îl pui la Economie, este ceva de noaptea minţii.

Dragnea este paranoic, nu suportă decât oameni mai proşti decât el. Dacă îi spune unul la ureche ca Fifor vrea să îi ia locul, îl execută instant. A distrus orice logica de numire. Nu mai conetază criteriile de competenţă, cât de prost să fii, dacă asculţi poruncile lui Dragnea, eşti bun pentru orice poziţie în România.

Să nu ne mirăm, dacă o fie, Doamne fereste, să desemneze comisarul european, o desemnează pe Dăncilă. Oricum au trimis-o la Parlamentul European, unde nu a deschis gura că nu a avut cine sa îi scrie textele, acum vedem ca are cine, dar nu ştie să le citească (…) Acest guvern e condus de Dragnea, Vâlcov, Sheidehh, Stănescu”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea.

Liderul PNL a criticat şi ultima intervenţie televizată a premierului.

„Dăncilă e pe post de mobilă. Cred că şi jandarmul ce o păzeste are mai multe putere. (…) Nici măcar în interviu regizat în care exista sufleor ca la teatru, doamna Dăncilă la Ciutacu avea un sufleor, nici măcar aşa nu au fost în stare să o împiedice să facă iarăşi nişte gafe. De asta am şi spus, am o uşoară milă, dacă are familie care o iubesc, sper să aibă, prieteni să îi spună să meargă acasă”, a mai spus Orban.

Liberalul mai spune că este nevoie de o reformare a aparatului administrativ, în prezent fiind prea multe agenţii şi ministere, dar şi angajaţi „luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copaci” care ocupă posturi pe alte criterii decât competenţa.
„Nu poţi ţine 160 si ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură- seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criza pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele planatate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea.

Liderul PNL spune că este nevoie de o remaniere guvernamentală şi de reducerea numărului de ministere la o treime.

Este o zăpăceală în administraţie cum nu a existat niciodată. Trebuie să facem reformă. Guvernele PNL aveau 8-9 miniştri. În Europa media e de 13-14 miniştri. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătături şi îşi inventează atribuţii„, a mai declarat Orban.

Aflat în vizită la Tulcea, liderul PNL a afirmat că nu înţelege scepticismul unora din PNL, dar partidul este pregătit să preia guvernarea în 2020. PNL nu a avut, la ultimele consultări de la Palatul Cotroceni pentru formarea Executivului, nicio propunere de premier .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

31 de Comentarii

  1. Cate sa mai indure si Opozitia:le-a marit salariile la parlamentari,le-a marit pensiile,zilnic baatalioane proaspete intra in plata pensiilor speciale,se confectioneaza legi numai pentru poolitruci,cate sa mai rabde si Orban…

  2. Cum poate acest „vaut rien”, acest superficial fără idei și fără o profesie!!! să vorbească despre alții, oricare ar fi ei?
    Cât îi mai merge? Liberalii chiar vor să se sinucidă în bloc sub bagheta acestui 0?

    • Bratianu, Poate foarte simplu, pentru ca ii lipseste bunul simt, masura si spiritul obiectiv!

  3. Sunt mandru , ca sunt contemporan cu Ludovic Orban! Cata cultura , ce talent de a aprecia oamenii si faptele lor , cata onoare si cata cinste , cata delicatete , cum se pricepe el la toate , mai ceva decat Monica Tatoiu ! N.B. Desi am mai spus-o , o mai repet odata , ca sa nu fiu acuzat de vreun partizanat , pentru mine politica se imparte in doua : a mea si a celorlalti .

  4. Cred ca in Romania s-ar impune ridicare unui monument al IMPOSTURII. Asta, daca vrem sa respectam si sa recunoastem adevarul ca Romania e plina de impostori. Iar Ludovic Orban ar fi modelul IDEAL pentru sculptorul care ar realiza acel monument.

    • in spatele acestui impostor se afla hida Securitate care il santajaza!

  5. Ca Dancila nu o fi buna pentru functie de premier si ca asculta orbeste de ordinele lui Dragnea o fi adevarat. Orban ca lider al opozitiei are dreptul ba chiar si obligatia sa critice guvernul si pe seful sau. Ceea ce este insa inacceptabil este faptul ca liderul PNL a criticat numirea in functia de premier a unei profesoare de lucru manual. Asta este o mare insulta la adresa profesorilor de aceasta specialitate care conform lui Orban nu ar avea dreptul sa devina premieri.

    Functia de premier este una pur politica si nu sunt necesare un anumit tip de studii pentru a o ocupa. Premierul este ales de partidul, alianta sau coalitia care are majoritatea in Parlament, aceasta entitate raspunzand politic in fata electoratului pentru functionarea executivului. Premierul Suediei de exemplu este un fost sudor fara studii superioare. La fel cum oricine poate deveni presedinte, oricine poate deveni si premier.

    Cred ca aici vorbim si de discriminare a profesorilor si autoritatile competente ar trebui poate sa se ausesizeze.

    • O opinie echilibrata si demna!
      Sper sa imi permiteti sa adaug: nivelul la care se coboara un sef de partid arata cum este abordata „politica’ in acel partid.
      In cazul de fata, impotenta PNL contamoinat de sectanti si securisti (multi basisti, adica borfasi de profesie) de a „produce” un Prim-Ministru face ca prostiile debitate de pseudo-romanul Orban sa reduca din masa electorala a PNL. Bunul simt arata ca nu este doar nesimtire [politica] dar si rautate iar romanul SIMTE cand e vorba de ceva rau.

  6. Vai de capul tau Orbane. Tu vorbesti de mobila? Pai tu mandolinistule care ai facu praf PDL-ul pardon PNL-ul, ca fug oamenii tai ca furnicile? Inca putin si ramai sa chitai singur.

  7. Comentariul meu asteapta Cenzura dupa ce a aprut odata?
    Omenii inteligenti si redactiile care se repecta nu respig opiniile critice si recomandarile

    • Ma refer la primul comentariu nu la cel de al doilea, care vad ca a parut. Domnul orban vad ca ise publica si ignirilrile la o femeie Prim ministru al guvernului si asta in mod repetat!

    • Presupunerea ta „deranjata” ca Orban ataca o femeie este incorecta.
      O femeie nu are ce cauta [si] in acest tip de management – de asta merg toate spre distrugere, ca mai sint prea putine femei si prea multe barbate – da’ cred ca feminismul, pardon -marxismul cultural a deturnat destul de multe „capete” spre aroganata unei false egalitati, draceasca.
      Faptul ca arata lipsa de respect pentru persoana care ocupa legitim si legal o functie este injositor pentru el, nu doar ca sef (dezastruos) de partid.

  8. rade ciob de oala sparta, si-a gasit cine sa tina lectii! duteeee baaa si mai bea una mica si mai zdrangane la chitara ca suntem lamuriti de ani de zile si de tine!

  9. nu-i un personaj prea simpatic,dar are dreptate. dragnea se vrea lider absolut, inconjurat numai de slugi credincioase, preferabil blonde.

  10. Cand PROSTIA are microfonul in mana,vocea celorlalti nu poate fi auzita.
    Saraca ROMANIA noastra ce a ajuns!
    Nu putem nici macar sa spunem ceva rau de comunismul asa de nedorit,pentru ca
    ce este clar ca ziua este tziganie.

    Cum poate PRESEDINTELE sa reuseasca ceva pozitiv pentru tara si popor cu
    astfel de obscuritate imprejurul lui!?

    • Comentariul ăsta e din categoria „puțul gândirii”. ? Potrivit pentru MARELE MUT.

  11. Dacă Orbanski are o intuiție precum ca Draknea nu supora decât prosti mai mari ca el, apoi sa se pregătească Orbanul pentru viitoarea remaniere! Va deveni sigur și el ministru și încă foarte iubit de Dragnea.

  12. – si enele alaturi de esedalde
    – sigur au scos din inimile lor national din denumirea organizatiei

  13. Ce s-a abținut Iohanu’ să spună despre Dăncilă, s-a repezit Suburbanu’ să zică.

  14. ,,,,,in urma cu 27 de ani regretatul Liberal „”CAMPEANU”””eticheta trei ,patru,, tineri liberali printre care si domnul ORBAN ,,, „”MANJII sunt viitorul de aur al PARTIDULUI LIBERAL””‘ SE PARE CA DOMNUL ORBAN NU A REUSIT SA TREACA EXAMENUL —INTELEPCIUNEA POLITICII LIBERALE NU-L CARACTERIZEAZA,,,POLITICA LIBERALA APARTINE POLITICIENILOR VIZIONARI,,,NU CELOR FARA DE CARACTER ,,,AMEN

  15. Ceva despre șeful lui Orban, purtătorul gecii roșii, se poate spune ceva? Sau „subiectul” nu #rezistă?

  16. Teleormanizarea guvernului nu e un accident, ci dovada vie că „piovra” poate urca de la nivelul unui judeţ la nivelul României.
    Fidelitate oarbă, încârdăşire, dispreţ şi dorinţa de-a rupa coloana legii – iată instrumentele de lucru ale guvernului român în anul douăzeci-optsprezece.

    Să nu fim naivi.
    Viorica Dăncilă e o ţintă facilă fiindcă ăsta e rolul ei.
    A fost prezentată ca o fire neconflictuală şi face tot de depinde de ea ca să intre în pielea personajului.
    Nu ripostează când e comparată cu o naşă la o nuntă de mediu rural, când e sfătuită să nu se mai îmbrace cu draperia sau când e întrebată de limbile străine pe care le vorbeşte, în afara daco-gesticii. Nu se enervează, nu ridică tonul, nu-i ceartă pe ziariştii insolenţi sau băgăreţi.
    Repet, ăsta e rolul.
    Cu majuscule: ĂSTA E ROLUL.
    Avem deplina libertate să râdem şi să ne izbim cu palmele peste pulpe când o auzim şi când o vedem. Şi exact asta facem.

    Momeala e atât de apetisantă, încât ne dăm coate în burtă ca să prindem cât mai mult din ea. Iar în spatele ei păpuşarul râde pe sub mustaţă şi îşi vede liniştit de planuri.
    Teleormanistanul trimufa!!!!!!!!!

    • Grupul de la Cluj triumfa…. De astia nu mai scapam in veci. orban (nu merita majuscula nici el nici urmatoarele nume din text) ar putea sa o analizeze la fel de critic de exemplu pe turcan sau gorghiu sau supercompetenta kövesi ca si ele sunt femei si toate numai una si una!

  17. Cu astfel de sloganuri, jigniri si injuraturi, nici o șansă la următoarele alegeri. Stimați pnl-iști, schimbați-vă strategiile, altfel…

  18. Magda Colgiu Multumesc pentru postarea mea , nepublicata . Tot inainte , noul comunism se apropie cu repeziciune , mult mai oribil decit cel de pina-n `89 .

  19. Domnul Orban glumeste desigur, face caterinca, ma intelegeti ce zic? O doamna atat de bine dezvoltata precum Vasilica Dancila e mai degraba imobila, decat mobila.

  20. Nu inteleg cum se poate face cu atat habarnamism o apreciere categorica negativa la adresa Vioricai Dancila. Din alb negru si din negru alb, politica liberala plus PD, asta-i explicatia.Orbetele, neinvatat cu doamne, considera ca numai limbajul vulgar si tinuta de mahala, plus varsta pana in douazeci de ani caracterizeaza o doamna autentica. Ah, da, daca e posibila si o chitara agatat de gat, e perfecta miss.Eleganta Elenei Udrea este de neegalat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.