Inspectori OPC Braşov, agresaţi la un control

Inspectori OPC Braşov au fost agresaţi sâmbătă, în timp ce  controlau un restaurant pregătit pentru un botez.

Angajaţii OPC susţin că incidentul a avut loc după ce au descoperit în bucătăria localului mai multe produse expirate sau fără elemente de identificare.

Potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul unui control efectuat la un restaurant din Braşov, unde era pregătit un botez, aici fiind găsite, de echipa de inspectori din care făcea parte, produse expirate.

„Sunt aici, la restaurant, unde lucrurile au degenerat foarte mult. Este un restaurant foarte vechi şi renumit, cu tradiţie. Ei ţipă că au peste 20 de ani de experienţă, lucru care nu s-a văzut în bucătărie, iar în momentul în care a venit patronul, lucrurile au degenerat. A sărit efectiv să ne agreseze fizic şi verbal, ne-a obstrucţionat controlul, au chemat oamenii de pe terasă sa le arate că din cauza noastră nu mai pot să-şi ţină botezul. Când au văzut şi acei oameni ce s-a găsit în bucătărie, au plecat de bunăvoie. Discutăm despre zeci, poate peste o sută de kilograme de produse alimentare neconforme, unele expirate, unele cu modificări, unele fără elemente de identificare, unele a căror stare termică s-a modificat, altele care au fost depozitate incorect. Carne, peşte, ouă, cât şi produse finite, ciorbe. Pregăteau un eveniment”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Susanu, comisar-şef CRPC Braşov.

Inspectorii au decis să închidă temporar restaurantul, iar produsele care urmau să fie folosite au fost confiscate.

 „Toate produsele neconforme au fost sigilate şi indisponibilizate de la comercializare. În acest moment se aplică sancţiunea de oprire temporară a prestării serviciului pâna la remedierea deficienţelor, iar luni va trebui să se prezinte agentul economic la noi cu un alt set de documente”, a mai spus Florin Susanu.

Potrivit acestuia, în timpul controlului atât el, cât şi un alt coleg au fost agresaţi, iar personalul restaurantului a încercat să ia cu forţa produsele confiscate, astfel că şeful CRPC a sunat la Poiliţie.

„Am fost agresaţi fizic, în sensul în care a vrut să ne ia telefonul din mână, să ne lovească, iar verbal au fost acuzaţii şi nu s-au adresat injurii de nivel fascist, acuzaţii. A încercat să ne ia cu forţa produsele pe care le indisponibilizam”, a povestit şeful de la Protecţia Consumatorilor Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Ionuţ Marin, a declarat, însă, că în urma verificărilor, după apelul inspectorilor OPC, nu au fost aplicate sancţiuni.

„Pe fondul unui control efectuat de OPC, personalul aparţinând restaurantului şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la anumite aspecte ce făceau obiectul activităţii. Reprezentanţii OPC au apelat 112, la faţa locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Secţiei 2. Nu au fost aplicate sancţiuni, întrucât nu a fost tulburată ordinea publică, fiind vorba de discuţii minore purtate în contradictoriu”, a spus Marin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Si inspectorii sunt oameni,li se facuse foame si aia se dadeau ocupati cu botezul,nu le-a servit nici macar cate doi mici si o bere!

  2. Interesant, se cam bate cap în cap declarația celor de la OPC cu comunicatul Poliției. Aș fi curios și de punctul de vedere al restaurantului. Poate descoperim trei ”adevăruri” distincte. Oricum părerea mea este că s-au dus la un pont, probabil s-au comportat cum se poartă ei de obicei iar patronului i-a sărit muștarul având și un eveniment pe cap.

  3. Probabil ca inspectorilor, ca in celebrul film cu Louis de Funes, li s-a pus intrebarea, ca sa aleagă : Aripioară sau picior ? Vă luăm de aripioară, ca sa va aruncăm afară, sau preferati un picior in fund ?

  4. Daca nu dati numele restaurantului, articolul nu are nici o valoare, iar unitatea nu va avea de suferit si va continua practicile periculoase. In acelasi timp vor fi suspectate si vor avea de suferit toate restaurantele din Brasov.

  5. Minunată concluzia celor de la secția de poliție nr. 2 Brașov! Angajații unei instituții de control a statului, în exercițiu funcțiunii sunt îmbrânciți, agresații verbal, și împiedicați să-și exercite atribuțiile conferite de lege, dar fiind s-a întâmplat într-o bucătărie de restaurant, “nu a fost turburată ordinea publică”. Trebuie schimbat statutul OPC din Autoritate în Gardă. Cum este Garda de mediu și Garda financiară așa trebuie să fie Garda de Protecția Consumatorului!

  6. Deci dupa motivatia lor , la un restaurant vegetarian nu ar fi nevoie de nici o inspectie deoarece din legume naturale nu se poate imbolnavi nimeni . Dar nu grija populatiei e problema lor , ci terorizarea negustorilor …Un inspector de restaurante a zis odata ca daca vor ei , tot gasesc ceva , un motiv sa amendeze negustorul , oricit de bine ar sta lucrurile . Nu trebuiau agresati inspectorii , ci scosi afara civilizat , nu au ce cauta in proprietate privata daca nu sint chemati de proprietar . Cine accepta sa manince la un restaurant maninca pe riscul lui . Eu unul nu merg la nici un restaurat , maninc numai acasa si sint vegetarian dar nu sint de acord cu terorizarea comerciantilor .

  7. Pentru Nicu Cohen…ești complet pe arătură…tot ce este destinat vânzării către consumatorul final este supus controlului…prin auto-sesizare sau…sesizare… dacă acel patron oferă un serviciu destinat consumatorilor trebuie sa respecte regulile sau…închide…nu-l obliga nimeni sa deschidă restaurantul…închide și nu îl mai întreabă nimeni de…sănătate…așa ca…studiază și apoi…exprima o opinie… deocamdată ai picat la…logica…libertatea cuvântului implica și responsabilitatea asupra opiniei exprimate…mai încearcă…poate îti iese.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.