Acuzații bombă la adresa lui Băsescu

basescu

Traian Băsescu, convertit anul trecut în președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova, i-a cerut demisia lui Siegfried Mureșan din Parlamentul European deoarece acesta l-ar deranja prin activitățile sale pe liderul PD, oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc, consideră vicepreședintele Partidului Liberal de peste Prut, Valeriu Munteanu, relatează Cotidianul.md.

Potrivit lui Munteanu, europarlamentarul Siegfried Mureșan, în calitățile sale de purtător de cuvânt al Partidului Popular European şi raportor al Comisiei Buget și Finanţe din Parlamentul European pentru asistenţa financiară de 100 milioane euro pe care UE doreşte să o acorde Republicii Moldova, l-ar fi deranjat pe Plahotniuc.

„De fapt Băsescu cere demisia propriului europarlamentar pentru că acesta îi încurcă lui Plahotniuc. Siegfried s-a opus acordării de către UE asistenţei financiare de 100 milioane euro aşteptată de Plahotniuc. Puterea de la Chişinău a refuzat să îndeplinească reformele pe care le-a promis la Bruxelles în schimbul primirii celor 100 milioane de euro. Guvernarea lui Plahotniuc nu a făcut ceea ce a promis pentru găsirea miliardului furat şi pedepsirea vinovaţilor şi măsuri privind întărirea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. Cred şi eu că Plahotniuc şi servitorii lui nu au făcut nimic din cele promise la Bruxelles în schimbul primirii celor 100 milioane. Doar nu sunt „naivi” să se sinucidă luând măsuri care în fond împotriva lor sunt îndreptate, pentru că ei patronează cancerul fărădelegilor din Republica Moldova”, acuză Valeriu Munteanu.

În opinia lui Valeriu Munteanu, „pentru a se scuza în faţa lui Plahotniuc pentru activitatea lui Siegfried Mureşan, Băsescu s-a dezis de propriul europarlamentar şi a dat comunicatul prin care i-a cerut demisia. După cum vede, în Republica Moldova, Băsescu mai mult cu Plahotniuc are treabă, mai puţin cu Unirea”.

Vineri PMP i-a cerut lui Siegfrid Mureşan să demisioneze din Parlamentul European. Potrivit unor surse, Mureșan se va alătura Partidului Național Liberal, ca urmare a apariției unor neînțelegeri cu Traian Băsescu.

PMP ar urma să rămână astfel fără reprezentare în Parlamentul European.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8543 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Bine, 100 de milioane nu sint un miliard („pierdut in ceata” pe la Chisinau), dar si la un comision „de obtinere” de 1% tot se face de un milion de euro ! … Asa, cum se pare ca s-a defectat ceva in „montaj” (probabil ca tot de bani e vorba) comisionul se indeparteaza …

  2. Acelaşi beţiv corupt şi demagog îşi dă cuprul pe faţă.
    Şi publicaţi şi ştirea cu Siegfried Mureşan la PNL, nu doar trombonelile pesediste cu primarii PNL.

    • Acelasi betiv corupt, pe care tu l-ai pupat in … ani de zile, pana l-ai iritat.

  3. Un sforar si atat…preocupat exclusiv de propria sa „cariera”politica…basescu o coada de topor al noilor stapani din afara, executantul fidel al experimentelor neoliberale in colonie avand scop disiparea statului national…

  4. Bantitul asta care apre pe la diferite posturi TV slugi platite la greu, dupa ce a indatorat Romania cu 20 de miliarde de euro pentru 1000 de ani ca sa-i cumperele pupilei pantofi de lac ar trebui sa-i putrezesca oasele vreo 50 de ani la Sighet la parter unde a stat Coposu. Nu de alta, dar ca sa-le fie invatare de minte mostenitoirilor functiei prezidentiale.

  5. pe fruntea lui băsel ar trebui aplicată o ştampilă cu Editat şi inscripţia „pericol de moarte”. Doar aşa ar mai înţelege unii, ce reprezintă monstrul ăsta pentru oameni…

  6. Ma distreaza cind vad ca majoritatea pupincuristilo lui Basescu din perioada „de glorie” acum sint oripilati de acest personaj jalnic ,care nu s-a schimbat de loc dar care acum nu mai are puterea necesara celor care-l tamiiau laudindu-l si ridicindu-i osanale. Sa va fie rusine ca respectivului personaj nu i se [poate suspecta asa ceva lipsindu-i organul bunului simt

  7. BAsescu,lupul in piele de oaie isi pune vestamantul de „patriot”vrand chipurile Unirea cu Rep Moldova desi timp de 10 ani n-a facut nimic !
    In realitate se dovedeste inca odata cat de lepra este, a mirosit banii lui Plahotniuc pt.ca pentru el n-au avut miros nici galbenii lui Bercea Mondialul !
    Lupul acesta stie sa faca slalom printre minciuni si adevaruri, ocoleste adevaratele sale ratiuni care sunt perverse si mercantile.
    Intr-adevar, acest monstru a indatorat Romania, aruncand-o in mana camatarilor internationali si acum apare ca un „justitiar”cand demult trebuia sa fie in cea mai neagra Jilava ,nu in lux si intretinut de poporul pe care l-a tradat,saracit si vandut .
    Personajul sinistru trebuie sa dispara de preferat intr-o celula plina de sobolani si plosnite asa cum a oferit el infractorilor,el fiind Iuda, vanzatorul si dusmanul prim al Tarii.
    Imi este sila cand il vad cum clampane „spre celel legale”la televizor, acest actor pervers, inconstient si periculos,uns cu toate alifiile si micinunile.Acest penal inca face politica ,la fel de daunatoare, trebuie stopat si pedepsit conform legilor incalcate de el si complicii sai-Isarescu,Boc,Blejnar,Stanciu,Oprea, Coldea,Kovesi,Macovei etc. toti cei care l-au sustinut pe ABERANTUL PERVERS,si au distrus tara.

  8. Ora 14.50 … 8 comentarii … si toate de „admiratie” si „dragoste fierbinte” fata de „conducatorul iubit” (fostul) ! Ma intreb doar ce-o pati daca i-o veni odata ideea sa iasa singur, nepazit, pe strada ? … Probabil citeva duzini de scatoalce dupa ceafa si riscul de a fi innecat intr-o „mare” de scuipati !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.