Mazăre, „refugiatul”: Nu mă mai întorc

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, condamnat, miercuri, la 6 ani şi 6 luni de închisoare, a acordat un interviu Antenei 3 din Madagascar, în care și-a anunțat intenția de a nu se mai întoarce în țară.

Chestionat ce decizie va lua în privința viitorului său, Radu Mazăre a spus: „Decizia la viitorul meu am luat-o în momentul în care am decis să plec din țara asta capturată de către serviciile de securitate și să cer azi politic. Oriunde în lumea largă te duci și spui că ai fost judecat pentru același lucru, în doua dosare diferite, cu doua sentințe diferite, consideră că e ceva cel puțin în neregulă cu sistemul judiciar”.

Fostul primar a spus că indiferent dacă problemele sale din instanță se vor rezolva sau nu, nu vrea să se mai întoarcă vreodată în România.

„Nu, nu mi-e dor de România – nu m-aș mai întoarce”, a afirmat Mazăre. Anterior interviului, Radu Mazăre a transmis prin intermediul unei scrisori că se „felicită” că a plecat din țară: „În atare situație concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiția poate și achita și condamna o persoană în același timp, pentru exact aceeași acuzație, cu acelasi obiect, dar în doua dosare diferite!”, a arătat Mazare, în scrisoarea pe care a trimis-o

Mazăre a explicat în interviul pentru Antena 3, în ce privește sentința, că a rămas „fără cuvinte, pur și simplu”. „Ce reacție pot să mai am. Sunt acuzat de abuz în serviciu în care toți 20 și ceva de martori, fie că au fost consilieri locali, fie funcționari ai primăriei, fie evaluatuatori, și-au asumat documentele semnate, au spus că au fost în regulă și în conformitate cu legea, că au dus la îndeplinire hotărânea Consiliului Local și eu am semnat ultimul. Au fost cinci evaluatori care toți au spus ‘noi am făcut evaluarea, n-am vorbit cu Mazăre, nu l-am cunoscut pe Mazăre, noi ne asumăm valorile terenurilor”, a spus fostul edil.

Mazăre a susținut că nu înțelege cum e posibil să există două sentințe diferite pentru acceași cauză, dată de două instanțe diferite.

„Exact aceeași acuzație de abuz în serviciu, exact pentru același teren, terenul aferent Cazinoului din Mamaia – am fost anchetat de DNA București și trimis în judecată pentru vânzarea terenului subevaluat. Acolo am fost achitat în dosarul respectiv de Curtea de Apel București. În dosarul făcut de DNA Constanța pentru exact același lucru, am primit astăzi condamnarea de 4,6 ani de pușcărie”, a subliniat fostul edil al Constanței.

Tribunalul Constanța a dispus, miercuri, condamnarea lui Radu Mazăre la trei ani și șase luni de închisoare, respectiv la patru ani și șase luni de închisoare, pentru înstrăinarea unor terenuri din stațiunea Mamaia la prețuri subevaluate. De asemenea, el a mai fost condamnat la pedeapsa închisorii de doi ani şi șase luni pentru că nu a luat măsura suspendării unor funcționari publici. Instanța a contopit pedepsele cu închisoarea stabilite și i-a aplicat lui Radu Mazăre pedeapsa cea mai grea, de patru ani şi șase luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse – de doi ani, în final el având de executat pedeapsa închisorii de șase ani şi șase luni, executare în regim de detenție.

Fostul primar a plecat din țară în Madagascar la sfârșitul anului trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8515 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Probabil Măzărică nu a auzit încă despre decizii luate pe baza unor probe suplimentare!

  2. „probe suplimentare…”! Stii ceva in acest sens „dan doran”~ Daca da, spune ! Daca nu, ce ti-as mai astupa si inchide pentru totdeauna gura aia spurcata si veninoasa…?!

    • Mai bine le-ai astupa pe-a lui Mazare si pe-a lui Ghita…. Dupa care pe a ta !

  3. Ne-am linistit, nu se mai intoarce Mazare decat sub forma de fasole!Urmeaza sa fuga si Antena 3,ca toti eroii lor de prim time au taiat-o! Sa dam cu banul:Costa Rica sau Madagascar?Serbia nu ,acolo e concurenta!

  4. Ce era Mamaia – care scoate astazi sute de milioane de euro pe sezon – inainte ca Mazare sa se ocupe foarte mult de tot ceea ce s-a facsut acolo???

    Acum toti – cei ce n-au fost in stare sa faca nimic in viata lor – dau nu cu piatra, ci cu toporul.

    Cum sa-l condamni pe Mazare ca ar fi dat un teren…. A scos terenul din palarie si a spus ia-l ? Sau a trecut prin toate aprobarile…?

    Cum sa nu vezi ca Mazaare a facut niste casute pentru oamenii strazii si sa sstrigi ca au fost supraevaluate ?

    Pai uite acolo aia ce au luat intreprinderile tarii – muncite de noi – si le-au facut fier vechi si teren pentru tot felul de dormitoare construite in blocuri de mantuiala – si astia nu se gasesc ?

    Cum sa nu te intrebi de mii de ori de cei ce au luat bogatiile tarii – vezi apele minerale – nu platesc nimic statului roman (si se aud strigate mereu despre pensii si salarii!!!)?

    Cum sa nu gandesti de ce redeventa pentru cei ce au luat petrolul si gazele din subsolurile tarii este de numai 4 la suta Pentru cine se fac jocurile ?

    Mazare trebuia decorat ca dintr-o statiune jalnica a reusit sa faca una dintre cele mai cautate statiuni nu numai de romani ci si de straini.

    Bataia de joc continua. Depinde cine judeca si pe ce linie a gradatilor sta.

  5. Justitie de toata jena, o sfideaza toti transfugi („curati” lacrima – dar doldora de lovele palmate) din Madagascar, Costa Rica, Serbia … . Dar bine ca statul de drept e erect si aparat de ceilalti viitori transfugi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.