Șeful statului a întrebat, premierul i-a răspuns

Dăncilă îi dă replica lui Iohannis. „Vă spun că avem bani de salarii şi pensii!”

Dancila miting susținere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite. Reacția premierului a venit după ce şeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt aceşti bani până la finalul anului.

„În mod sigur există salarii pentru pensii şi salarii şi aş vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii şi pensii. Domnul preşedinte poate să spună, e opinia dumnealui, dar eu vă spun că avem bani de salarii şi pensii (…) În 2016 nu avea acreditate autorităţile de management. Am pornit de la 0 absorbţie şi avem 16% faţă de media europeană de 18%. Avem în spate ţări precum Germania sau Italia. Am făcut eforturi mari cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ceilalţi miniştri. Domnul preşedinte s-a referit la 2014-2020”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit România Tv.

Întrebată dacă nu ar trebui să discute cu şeful statului situaţia, Dăncilă a răspuns: „Nu îmi permit să chem eu preşedintele la o discuţie”.

Ce a declarat Iohannis în legătură cu subiectul pensiilor și salariilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

„Din păcate până şi cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinţează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce ţintesc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Unii îşi pun întrebarea dacă aceşti bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiţi în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii ? Mai aveţi bani pentru pensi şi salarii până la sfârşitul anului?”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a atenţionat Executivul Dăncilă şi cu privire la absorbţia de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că ţara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

24 de Comentarii

  1. „Vă spun că avem bani de salarii şi pensii!” Asta nu inseamna ca aveti SI BANI DE PENSII, ci doar ca aveti pensii, pe care vi le-ati mai facut si speciale, nu dupa contribitivitate, ca in toata lumea.

    • ”Va spun ca avem salarii pentru pensii si salarii” a spus apasat premierul marioneta spre amuzamentul presei. Nu este prima data cand nu retine o lectie a unui consilier, nu stie nici sa citeasca un text. Bine a spus CTP ca avem un premier analfabet institutionalizat.

  2. Daca ai bani de pensii … cu PILONUL2 ce aveti? Care este logica? Urla toata tara, se face scandal, dar inca nu ne-a lamurit de ce se tot ciupeste pilonul 2. Care e motivul economic?

    • Fura banii azi ca sa scape cu bani la tescherea. Ce va fi dupa noile alegeri pierdute nu conteaza. Acum e vremea de furat. Daca nu fura acum cand sunt la putere, atunci cand? Daca nu fura de la stat, cand toti au toti banii pe mana lor, atunci de unde? Restul e vrajeala. Tot PSD-ul este la furat de la stat, acum e momentul istoric. Ce va fi, vom mai vedea. Experimentul Mazare a reusit, in ziua procesului Dragnea nu e in tara si poate voiaja liber in Madagascar sau Brazilia, baronii si-au facut plinul pe seama prostilor de contribuabili la ANAF. Snantate multa la fraieri!

  3. Daca sunt atunci de ce va mai imprumutati? Sau, daca nu trebuie imprumutati banii de pensii si salarii, de ce nu investitii banii imprumutati. Cat despre pilonul II de pensii, acesta trebuie confiscat pentru a se putea plati pensiile speciale. Acestea se platesc din banii stransi pentru pilonul I de la …. celialti, care nu iau pensii speciale, si in schimb contribuie la fondul de pensii. Poate nu stiti, dar pensiile speciale nu sunt contributive.
    Deci e simplu (sau poate pentru Dna Dancila nu prea e?):
    Pilonul I este folosit AZI pentru plata pensiilor curente si a celor speciale. Pe masura ce trece timpul, datorita cresterii demografice negative, emigrarii, se vor strange tot mai putini bani, care trebuie impartiti la cei care azi contribuie, si la cei cu pensii speciale. De fapt intai la cei cu pensii speciale in sume fixe (parlamentarii), si ce ramane, in functie de punctul de pensie, stabilit prin lege, la ceilalti
    Pilonul II se acumuleaza si se investeste de catre administratori privati. Legea prevede ca trebuie investiti cu risc minim, deci este de presupus ca se investesc in titluri de stat. Adica, cei care contribuie la pilonul II, crediteaza partial si indirect statul. Prin descurajarea pilonului II, indirect se vor scumpi banii pe care ii imprumuta statul. Ne costa in viitor.
    Deci pagubim de doua ori, si nu gandim mai departe de varful nasului propriu.

  4. Tovarăsa Vasilica Docilă, PM-ul nostru distractiv,a sintetizat magistral spusele de ieri ale lui Orlando de la Finante respectiv Plumbului de la Fonduri Europene!Deci in loc de 1(unu) au raspuns 3(trei) la provocarea tovarăsului Presedinte!Acum si tov Presedinte are pretentii ,nu cumva vrea ca la o simpla intrebare sa ii raspunda Corul Alexandrov al Armatei Rosii?

    • Gudurau, ce poate comenta un gudurau? Ti-ai primit osul? Hai mars de aici acum, potaie!

  5. Sa va auda Dumnezeu desi, eu nu am incredere in voi nici cand spuneti „buna ziua”.

  6. Si atunci de ce va imprumutati la dobanzi nesimtit de mari?Va place sa dati din banii colectati bancilor?Voi,mandrii…latratori ?Ma cam indoiesc…

  7. Vă spun că avem bani de salarii şi pensii, din splendidul excedent realizat de superperformantul guv 0 al d-lui cioloş, vedea-l-aş julien ca ceapa…

  8. PILONUL 2 de pensii este administrat de FIRME STRAINE.Deja unii contribuabili s-au convins de binefacerile acestuia.Incercati sa va recuperati banii depusi!!!O SA AVETI O MARE SURPRIZA!!!

    • Surpriza sa fie! Ma angajez sa platesc eu scandurille, dar nu si manopera. Nu merita.

  9. Multa lume a observat ca d-nei prim ministru ii sta bine cu negrul. Numai sa nu o vada sotzul !!

  10. Titlul este inselator. A spus salarii pentru salarii si pensii, nu bani pentru salarii si pensii… Fiti onesti!

  11. „În mod sigur există salarii pentru pensii şi salarii şi aş vrea să nu creăm îngrijorări”….

    Am epuizat deja toate rezervele de a descrie un astfel de Premier al unei Tari membra a UE la anul de gratie 2018!
    Dupa atatea si atatea GAFE, Dezacorduri, Ineptii, Greseli de Exprimare si GRAMATICALE, nu pot sa nu intreb:
    1. Cum a Trecut de Examenul de Bacalaureat aceasta femeie?
    2. Ce spun AZI elevii care urmeaza sa sustina Examenul de BAC, cand ei vad in fruntea Guvernului Romaniei o doamna care NU are habar de Limbba Romana?!
    3. Ce CREDIBILITATE are acest Premier al Romaniei in fata Partenerilor Externmi(in Tara e oricum PRAF!), cand ea insasi a RECUNOSCUT, Indirect, ca e „ciuca batailor” in Romania, invitand jurnalistii la „un exercitiu de IMAGINE”?!

    Intr-o LUME tot mai competitiva, Romania isi permite la anul 2018 sa aiba un Guvern de semianalfabti si incompetenti, condus de un Premier de acelasi calibru.
    Fara comentarii.

    • 1- A DAT ŞPAGĂ LA PROFESORI.
      2-ELEVII SE PREGĂTESC SĂ IA ŞI EI BACUL CU ŞPAGĂ.
      3- NU ARE NICIUN FEL DE CREDIBILITATE, ŞI ABEA AŞTEAPTĂ SĂ O ŞTEARGĂ ÎNAPOI LA BRUXELLES, DACĂ DRAGNEA ÎI DĂ ÎN SFÎRŞIT VOIE!

  12. ,,,,GUVERNUL A PLATIT SALARIILE SI PENSIILE LA TIMP DE FIECARE DATA,,, BANUI CA SI COMENTATORUL SAU COMENTAOAREA,,””””lili”””DACA ESTE BUGETARA SAU PENSIONAR SI-A PRIMIT BANII,,,,, cat PRIVESTE COMENTARIUL ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,atentie !!!!!posibile greseli la scris, sau la exprimare ,sunt muritor ”totul est posibil ,,,,,,,si sa-mi placa de prinul ministru

  13. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că:„În mod sigur există salarii pentru pensii şi salarii şi aş vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii şi pensii.DE UNDE DOAMNĂ PREMIER AL ROMÂNIEI AVEŢI BANI PENTRU PENSII ŞI SALARII ???? DIN ÎMPRUMUTURI BANCARE,DIN BUGETUL ROMÂNIEI,DIN REDUCEREA COSTURILOR FISCALE???? AŢI SPECIFICAT SURSA DE UNDE ASIGURAŢI ACESTE PENSII ŞI SALARII???? NU::: DOAMNA V.DĂNCILĂ DOAR CĂ ÎN MOD SIGUR…..

  14. Sînt bani pentru pensiile uriaşe ale ştabilor PSD şi ale celor ce au susţinut PSD. Pentru astea, întotdeauna, indiferent de pilon!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.