Toader a cerut CSM să procedeze la sesizarea Inspecției Judiciare

Apelul lui Toader! Ministrul cere protecție pentru procurorul care îl anchetează pe Onea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, cere protecție pentru Elena Iordache, procurorul de la PICCJ care a început urmărirea penală pentru fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea.  Reamintim că marți procurorul-șef al DNA Prahova a fost pus sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă. Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Mircea Negulescu „Portocală”, potrivit informațiilor Antena3.

Toader a explicat că Justiția scârtâia din toate încheieturile în urmă cu un an, dar acum, odată cu achitările de la ICCJ, dar și cu problemele din interiorul DNA, lucrurile încep să iasă la iveală și justiția să se regleze.

”În primul rând, acum un an și ceva când am devenit ministru al Justiției, la primul interviu am zis următoarele: justiția scârțâie din toate încheieturile. Astăzi, privind în urmă, afirmația are parcă și mai mult sens.  După un an, ne aflăm în etapa în care adevărul începe să iasă la suprafață, o etapă în care justiția începe să funcționeze.

Dau un exemplu: dacă nu cu mult timp în urmă procurorul șef al DNA mergea la CSM să-i apere onoarea procurorului Negulescu, acum procurorul Negulescu a fost exclus din magistratură, este urmărit penal pentru represiune nedreaptă și face chiar plângeri împotriva procurorului șef al DNA. Au început procurorii să-și arate, ei însiși, problemele din Sistem.

Tocmai din acest motiv, am solicitat CSM să procedeze la sesizarea Inspecției Judiciare să procedeze la verificarea a eventuale fapte, acțiuni care ar putea încălca independența procurorului Elena Iordache Ștefan”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Onea și-a  dat demisia din funcția de conducere de la DNA Ploiești

DNA a transmis marți seară că „procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti Lucian Onea a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti”. „În cererea menţionată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”, mai arată DNA.

Cererea şefului DNA Ploieşti a fost transmisă Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, s-a prezentat, marți, la Parchetului General, unde a fost citat în calitate de suspect. „Mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic”, a declarat Onea.

Șeful DNA Ploiești a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete, au declarat surse judiciare.

În aceeași cauză este vizat și Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploiești, spun sursele citate. Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Vlad Cosma, dezvăluiri despre Negulescu și Onea

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

9 Comentarii

  1. Bre nea Todirica,e clar ca-nceput rezbelu’cu mafioții din sistem.Pt.d-na procuror Elena iordache ar trebui asigurata protecție si paza militara permanenta ,ambele asigurate ori de jandarmerie,ori de armata,cu militari care-au făcut frontu’ prin Afganistan,Irak,Cosovo etc.Aia nu se sperie de niște gunoaie ,indiferent de rangu lor.Nimeni n-ar trebui sa se apropie de doamna procuror fără sa fie ligitimat și controlat în timpu’ serviciului și acasă.Am auzit ca d-na procuror e un om integru si curajos,dar nu trebuie lasata singura.Tot timpu’ar trebui sa poarte aparatura de înregistrare asupra ei ( știu specialisti cum sa faca asta) ,totul e sa le dați tema. Ar trebui sa nu mearga nicaieri neinsotita,aștia sunt în stare de orice numai și numai pt a rămâne pe poziții. E buna și sesizarea IJ sau la CSM,dar e prea puțin, cu mafioții infiltrati peste tot nu tine .Trebuiesc masuri excepționale de protecție pt un om care a avut curajul sa-i ovească-n moalele capului pe torționari.

  2. Zici ca e Yorkshire Terrier,atat e de fitos TiTi ,manca-l-ar mama de baietel cuminte!

    • Dragoș, mă adresez numai ție, antevorbitorii sunt ilogici. N-am nicio treabă cu vreun partid politic, nu sunt plătit
      că intru să postez pe-aici, când și când. Dacă scriu pe-aici, o fac numai din convingere, cu cele mai bune intenții.
      Aștept cu nerăbdare ziua când va ieși la iveală tot adevărul despre Statul Paralel, Macovei, Cheoveși et Comp. Ai un like
      pentru chestia cu purgatoriul. Super…

  3. „justitia incepe sa functioneze”- adica a inceput sa asculte ordinele partidului (adica dragnea -a3)

  4. Un ministru al justitiei care minte de ingeata apele romane, un bolsevic de rit vechi care nu se sfieste sa foloseasca tehnicile de manipulare si dezinformare. A mintit cand a afirmat ca procuroarea a fost amenintata, a mintit cand a afirmat ca Negulescu ar fi denuntat-o pe LCK pe 50 de pagini. Este in logica celor doua posturi de propaganda de tip fascist ale ciumei rosii.Este regretabil ca un om al justitiei, sa se coboare pana acolo, ar trebui sa i se ceara demisia. Precizez ca nu am facut si nu fac politica, nu am votat si nu voi vota, nu voi legitima nici un partid la putere prin votul meu.

    • Daca vrei un personaj care minte foarte, foarte mult, nu trebuie decat s-o urma-
      resti pe Kovesi. Am inteles ca nu faci politica, dar pe
      la casierie treci des?

    • Este un proverb, Hotul de furat se teme. In aceasta logica rezulta ca primesti tain pentru postari, nu este de mirare. Este o obisnuinta la ciuma rosie sa cumpere voturi, postaci, jurnalisti, analisti, de-alde TeTei, sa scoata castanele din foc cu mana altuia, sa incarce arma si sa puna niste ageamii sa o descarce, sa dea vina pe burenista si decebal pentru toate relele facute si nefacute de ei. Eu postez ce gandesc libertatea de exprimare este un drept la care nu renunt pentru un pumn de techini.

  5. Habar n-am ce e ala tain. Tu stii cu siguranta, e clar ca ai acces la asa ceva. Sa-ti
    fie de bine. Altfel, ramane cum am stabilit. Este de do-
    meniul evidentei fratia dintre minciuna si sefa DNA. Doar un surd ar putea sustine contrariul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.