Valoare pe care nu a mai atins-o din noiembrie 2013

Indicele Robor, un nou MAXIM din ultimii patru ani și jumătate

Indice Robor maxim

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut joi la 2,79%, de la 2,77% miercuri, valoare pe care nu a mai atins-o din noiembrie 2013, informează BNR.

Indicele Robor la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândã variabilã, a crescut la 2,92%, de la 2,89%, potrivit informațiilor mediafax.ro.

Indicele Robor la 9 luni, care reprezintã rata dobânzii plãtitã la creditele în lei atrase de cãtre bãncile comerciale de la alte bãnci comerciale pentru o perioadã de nouã luni, a crescut la 2,98%, de la 2,94%.

Ce reprezintă indicele Robor 

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,03%, de la 3,01%.  Robor reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmeticã a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Deja se vad efectele urmarite de BNR. Prima casa e la jumatate de an si abia au ajuns la jumatate din suma data de stat, in 2016-2017 au trebuit suplimentate. Euro a inceput sa scada. Daca mai mareste BNR RPM la 2,75 sa vezi ce frumos creste ROBORUL. Singurii afectati sunt romanii cu credite si cei mai multi sunt cei pentru creditele ipotecare, acolo sunt sumele serioase. Acum, cine cunoaste Constitutia poate sa constate cat de neconstitutional este acest ROBOR, prin modul alambicat si ocult al stabilirii valorii lui.

  2. Ce tot ne intoxicati cu gargara asta legat de ” robor ” care nu intereseaza pe cititorii la gazeta este o gaselnita sa isi justifice Guvernatorul BNR domnul Mugur Isarescu chibitatul domniei sale cu actuala Opozitie si sotul doamnei Carmen ! Incetati cu circul asta ieftin sa ne faceti capul mare cu notiunile astea care tin strict de o clientela de specialitate din domeniul financiar bancar.

  3. Ce tot ne intoxicati cu gargara asta legat de ” robor ” care nu intereseaza pe cititorii la gazeta este o gaselnita sa isi justifice Guvernatorul BNR domnul Mugur Isarescu chibitatul domniei sale cu actuala Opozitie si sotul doamnei Carmen ! Incetati cu circul asta ieftin sa ne faceti capul mare cu notiunile astea care tin strict de o clientela de specialitate din domeniul financiar bancar. –

  4. Lasati gargara asta ieftina cu ” rubor ”, in fapt este o notiune stricta de specialitate financiar bancara care este speculata pentru a justifica chibitatul BCR -ului cu actuala Opozitie si cu sotul doamnei Carmen, ca asa dicteaza unii smecherii din exteriorul tarii care jefuiesc tara ROMANIA de 29 de ani ! Sa fie de capul lor !

  5. Lasati gargara asta ieftina cu ” rubor ”, in fapt este o notiune stricta de specialitate financiar bancara care este speculata pentru a justifica chibitatul BCR -ului cu actuala Opozitie si cu sotul doamnei Carmen, ca asa dicteaza unii smecherii din exteriorul tarii care jefuiesc tara ROMANIA de 29 de ani ! Sa fie de capul lor !-

  6. cadeeee, da-te bahh ca cadeee!
    bravo natiune, bine baieti, asa asa, tot in sus, tot in sus! Hai ca se poate, la ce preturi avem in romania la ap/case/vile, se poate muuult mai bine!

    Rezonabil un 5-6% sa simta toti ce inseamna sa ai un credit in RON! Ca de avut credite in alte valute, am vazut cu totii ca ne-ati tras-o! Hai, ca se poate si la RON! Tot mai sus!

  7. Lasati gargara asta ieftina cu ” rubor ”, in fapt este o notiune stricta de specialitate financiar bancara care este speculata pentru a justifica chibitatul BCR -ului cu actuala Opozitie si cu sotul doamnei Carmen, ca asa dicteaza unii smecherii din exteriorul tarii care jefuiesc tara ROMANIA de 29 de ani ! Sa fie de capul lor !- –

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.