Premierul va pleca cu mai mulți miniștri la Varșovia

Dăncilă, replică pentru Iohannis. „Adoptăm primul pachet de investiţii”

Dancila miting susținere

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de joi a Guvernului, va fi adoptat primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, printre care trei autostrăzi, dar şi ”oraşul medical universitar Complex Carol Davilla”.

”Adoptăm primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Mă refer la autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov, autostrada Tg. Mureş -Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat. Avem apoi oraşul medical universitar Complex Carol Davilla, care se va construi în zona de nord a a Capitalei, lângă aeroportul Henry Coandă. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va cuprinde Spitalul Republican, Facultatea de Medicină, campus universitar şi medical, institut de cercetare medical şi zonă comercială şi de agrement”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern de joi.

Operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR

Ea a mai spus că tot în parteneriat public-privat va fi şi operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR.  ”Studii de fundamentare necesare se vor finaliza în maxim trei luni începând de astăzi”, a conchis Dăncilă.

Iohannis a cerut socoteala kilometrilor 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a spus joi, la uzina Dacia de la Piteşti, că dacă am avea km de autostradă promişi de politicieni, am avea „autostrăzi cât China”, însă în realitate situaţia este una gravă, atât pe drumuri, cât şi pe călile ferate.

„Cred că dacă am aduna promisiunile de km de autostradă făcuţi de toţi guvernanţii am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada Bucureşti- Piteşti). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuţie sunt proiecte fazate, gândite pentru exerciţiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia şi au fost trecute în actualul exerciţiu”,a spus Klaus Iohannis, la Piteşti.

Dăncilă va pleca cu mai mulți miniștri la Varșovia

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, în ședința de guvern, că după amiază va pleca împreună cu mai mulți miniștri la Varșovia.

„În această după amiază, imediat după ședința de guvern, voi pleca alături de o serie de miniștri pentru a participa pe data de 25 mai la Varșovia la primele consultări inter-guvernamentale România-Polonia din istoria relației bilaterale. Consultările au loc în contextul în care cele două state celebrează anul acesta centenarele naționale, Marea Unire în România și redobândirea independenței în Polonia. Discuțiile vor aborda stadiul și perspectivele relației bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, precum și colaborarea la nivel european și internațional”, a spus Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

  1. „alaturi de o SERIE de ministri”- asa ceva eu n-am mai auzit!

    • Aceasta oportunitate se numeste serendipitate si PSD o foloseste din plin, prin contraargumente sustinand ca nu este adevarat ce i se reprosaza public si toxic.

  2. trei autostrazi si un oras medical…impresionant! Ma duc sa-mi pregatesc masina si halatul pentru cand vor fi gata. Probabil in curand 🙂

  3. Vorbe goale. Ateptam sa declare ca s-au facut, nu ca se vor face. Povesti din astea am auzid cu miile de la PSD, banii au fost totusi investiti, dar banii au disparut si investitiile nu s-au facut decat la nivel de haritie fara valoare, asa zisele studii de fezabilitate copiate dupa alltele mai vechi. Asa va fi si acum. Nimic nou sub soare, declaratii ca se da liber la sifonat bani.

  4. adoptăm primul pachet de investiţii şi-l botezăm în apa belinei; naşii sunt veve şi joiannis, n-ar mai fi…

  5. Alta blasfemie ! Cum, se duce Dancila in Polonia, in loc sa se plimbe Johannis ? Pai nu sunt, nu au fost si nu vor fi nemtii/sasii fratii polonezilor ? Repede, nea Ludovique, ia matale un pix si scrie: „Seee-si-za-reee…”

  6. Un prim pachet de investitii pentru continuarea studiilor de fezabilitate, topografice etc.

  7. Apoi , de promisiuni neonorate, suntem satui pana peste cap ! Daca ne hraneam cu astfel de promisiuni , romanii ar fi fost un popor de obezi ! Ati vazut , ca la sfarsitul vreunui mandat , vreun guvern sa-si ceara scuze pentru ca i-a mintit pe romani cu promisiuni mincinoase ? Nu ! Desigur , nu este obligatoriu , romanii inghit orisice , dar era si este o chestiune de bun simt ! Da , dar trebuie sa ai asa ceva , ca de unde nu-i , nici Dumnezeu nu cere ! Pentru mine totul este extrem de simplu : nu cred nimic , si in primul rand nu cred in termenele de executie asumate , sau, ma rog , care vor fi asumate !

  8. Astazi coana Veorica a comis-o din nou ! Ziua si traznaia ! In cursul sedintei de Guvern de joi , Doamna prim-minstru Viorica Dancila vorbind despre modificarile aduse Legii achizitiilor publice , a afirmat : ,, Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia…ăăăăă… birocraţia.” . Pai nu-i mishto ! Se pare ca pesedeii au o idee fixa ! Coana Veorico , asteptam cu interes sa vedem ce porumbei vei mai lansa la Warshowia ! Nu de altceva , ca noi nu avem nimic cu matale , da’ sa ne mai radem si noi si sa ne simtem bine !

  9. In ce priveste posibilitatea de a se realiza programul de investitii cel mai mult ma ingrijoreaza lipsa fortei de munca, chiar daca angajatorii vor da salarii apropiate de cele din vest.As miza mai mult pe antreprenorii romani care inca mai exista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.