București

S-a stabilit: Cu cât cresc impozitele

Primăria Capitalei a anunțat, miercuri, că instituția trebuie să indexeze nivelurile impozitelor din București la rata inflației, astfel că din 2020 bucureștenii vor plăti mai mult la impozite pentru locuințe sau autoturisme.

„Primăria Capitalei are obligația legală să modifice taxele și impozitele în funcție de indicele de inflație (…) Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituția noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite și taxe locale pe anul 2020 ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor și taxelor locale cu un coeficient de inflație de 4,6%”, se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri, de Primăria Capitalei.

Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei, din 2020, creșterile vor fi următoarele:

Creșterile pentru locuințe persoane fizice rezidențe sunt de 4-7 lei garsonieră; 4-9 lei apartament cu 2 camere; 7-12 lei apartament cu 3 camere; 9-18 lei apartament cu 4 camere.

Creșterile pentru mijloacele de transport se diferențiază în funcție de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creștere, întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creșterile variază, între 10 și 294 de lei

Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, întrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 și 95 din O.U.G. nr.79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015.

„Mai mult decât atât, facem precizarea că, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparență decizională în administrația publică, proiectul de act normativ este necesar a fi adus la cunoștință publică, cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre analiză, avizare și adoptare de către autoritățile publice”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Propun sa fie ultima data cand Firea a fost aleasa intr-o functie publica!Adica sa platim mai mult sa arunce banii pe concerte in aer liber cu parandarat asigurat,sa cumpere case de la sot,Oprea, tata Puiu si alti_dezvoltatori”din banii bucurestenilor, sa adaposteasca medicii „saraci”???

  2. Vai, dar nu se poate asa ceva!
    Veorica, la numirea ca Premier analfabet:
    „Dăncilă, primul discurs în Parlament: NU va fi introdusă nici o Taxă nouă.
    În discursul susţinut în plenul Parlamentului în care a cerut să fie votat guvernul pe care urmează să îl conducă, premierul desemnat Dăncilă a garantat că Executivul ei va avea succes prin a CITI din Programul de guvenare.(!)
    Creşterea investiţiilor pentru infrastructură, creşterea veniturilor românilor şi reformarea administraţiei şi reducerea birocraţii sunt principiile anunţate de Dăncilă pentru guvernul pe care îl va conduce.
    Premierul desemnat a promis că în mandatul său de premier nNU va fi introdusă nicio taxă nouă şi se vor face demersuri pentru ca TOATE plăţile să se poată face online.(la Sfantu asteapta!)
    În domeniul infrastructurii rutiere şi feroviare, Dancila a promis 350 de kilometri Austostradă şi 250 kilometri cale ferată. Ea a vorbit şi despre Contruirea a 8 spitale regionale şi a unuia republican şi despre dotarea acestora cu aparatura de ultimă generaţie.”(!)
    https://www.b1.ro/stiri/politica/viorica-dancila-primul-discurs-in-parlament-nu-va-fi-introdusa-nicio-taxa-noua-renuntam-la-formularul-600-211126.html

    MINCIUNI grosolane, Programul de guvernare e UITAT deja cu Virgula cu tot!
    https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

    Saracia si noroaiele domina judetele votante de PSD:
    Uite ce spun Romanii la Starea natiei, aseara!
    https://www.youtube.com/watch?v=Vi-qI5WJsak

  3. Adica: Conform Legilor PSDiste, ca v-a DAT PSD bani destui!

    „Reprezentanţii municipalităţii anunţă că Indexarea e prevăzută de Codul Fiscal şi trebuie făcută ANUAL, până la 30 aprilie, iar speculațiile potrivit cărora primarul general al Capitalei intenţionează să majoreze taxele sunt ”tendenţioase şi nereale”.

    Primăria Capitalei anunţă că are Obligaţia legală să Modifice Taxele şi Impozitele în funcţie de indicele de inflaţie, şi consideră că ”aserţiunile potrivit cărora Primăria sau primarul general intenţionează să majoreze taxele sunt tendenţioase şi nereale”.

    ”Pentru corectă informare a opiniei publice, va aducem la cunoştinţă faptul că potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adopta Hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor. Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se Indexează, anual, PANA la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţînând cont de Rata Inflaţiei pentru Anul fiscal ANTERIOR. Având în vedere faptul că prevederea legală e Imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2020 ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6%”, a transmis, miercuri, Primăria Capitalei, potrivit News.ro.
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/bucurestenii-vor-plati-taxe-mai-mari-cu-cat-cresc-impozitele-pe-apartamente-si-masini.html

    PSD v-a DAT, PSD va IA!
    Rusine, escroci ordinari!

  4. Ce-i cu porcariile de blocuri-turn din fotografie? cine-a-ndraznit si de ce sa construiasca asa ceva? si pentru ele sa se mai si plateasca impozite? când autorii ar trebui, ei, sa plateasca daune-interese pentru distrugerea pentru a fi dat iama-n banul public în scopul distrugerii calitatii de viata a locuitorilor? în loc sa fi pastrat spatiile verzi, care, macar, sunt focare de sanatate ! si sa nu fi distrus monumente istorice si cladiri de prestigiu ale Capitalei! culmea! Si madam Firea, complicea lui Nastase Adrian, n-a vazut nici bloacele construite fara autorizatie prin centrul orasului ! Si nici dracu’ n-o pune, PE EA, sa plateasca! Mai ales ca instantele au ordonat darâmarea lor. Firea-i chioara, nu vede? si de ce nu da ordin ca porcariile insaubre si fara autorizatie sa fie demolate? ce-i asta? de unde „platit” impozite, când Bucurestiul e insalubru, ba chiar promiscuu, plin de focare de infectie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.