Până aici i-a fost! Divorț irevocabil

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exclus luni posibilitatea dialogului cu reprezentanţii mişcării de protest „Vestele galbene” după violenţele produse sâmbătă la Paris, relatează Le Figaro.

„Situaţia demonstrează că există un nucleu dur de 40.000-50.000 de persoane şi că singura reacţie posibilă este una de securitate”, a declarat Macron.

Preşedintele Franţei a subliniat că este „foarte determinat” să oprească violenţele. „Dialogul nu este posibil cu un nucleu dur şi extremist”, a subliniat Macron.

Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees, după distrugerile provocate pe celebrul bulevard parizian la ultimul protest al ”vestelor galbene”, desfăşurată sâmbătă, a transmis luni un oficial al preşedinţiei franceze, relatează Reuters.

Faimosul restaurant Fouquet, un magazin de produse de lux, mai multe chioşcuri de ziare şi maşini au fost incendiate în timpul protestelor de sâmbătă.

După aceste proteste, care au amintit de confruntările violente din decembrie dintre protestatari şi poliţie, Emmanuel Macron s-a angajat să ia „măsuri ferme” în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de ciocniri sâmbăta care vine.

Sâmbătă a fost cea de-a 18-a zi de mobilizare a ”vestelor galbene” în ultimele patru luni împotriva politicii sociale şi fiscale a preşedintelui Emmanuel Macron.

Cel puţin 151 de persoane au fost reţinute în urma protestelor violente desfăşurate sâmbătă în capitala Franţei. Premierul Edouard Philippe a dat asigurări că ordinea va fi restabilită.

În cursul confruntărilor au fost răniţi 42 de protestatari şi 18 membri ai forţelor de ordine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Domne, daca vrei „securitate” iti dam noi, ca avem aici in Romania sa dam si la export ! Da’ eu zic ca cel mai bine tot e s-o trimiti pe „domnisoara” Macron pe Champs Elysées cind vin aia la manifestatie, cind or vedea-o fug de maninca Pamintu’ !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.