56 de candidaţi eliminaţi din examen la ultima probă a Bacalaureatului

Ministerul Educaţiei a anunţat câţi candidaţi au fost eliminaţi din examen ca urmare a unor tentative de fraudă, vineri, la ultima probă a bacalaureatului din sesiunea de toamnă, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Potrivit ministerului, 56 de candidaţi au fost eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului din sesiunea de toamnă. La probă s-au prezentat 41.661 de candidaţi din totalul celor 51.234 înscrişi, peste jumătate dintre ei optând să dea examen la biologie, precizează ministerul.

Elevii eliminaţi au fost prinşi utilizând telefoane mobile, dispozitive auditive sau materiale auxiliare nepermise, conform sursei citate.

Duminică, 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile, în intervalul 16.00 – 20.00.

Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.