Permiteți să raportez: Am strâns peste 2.000 de câini

Peste 2.000 de câini au fost ridicaţi anul acesta de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de pe străzile Capitalei, a anunţat, sâmbătă, primarul Nicuşor Dan.

Câinii sunt cazaţi în adăposturi, unde sunt îngrijiţi şi promovaţi spre adopţie, a precizat el pe Facebook.

„Echipajele de capturare ASPA au intervenit în situaţii foarte diverse şi în acest an, pentru ridicarea câinilor abandonaţi, salvarea câinilor căzuţi în canale sau în râul Dâmboviţa, preluarea câinilor în urma decesului proprietarilor sau salvarea câinilor răniţi ori accidentaţi. Câinii au fost capturaţi folosindu-se metode şi instrumente de capturare non-traumatice şi au fost transportaţi în cuşti de transport confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor”, spune primarul general.

Colaborarea cu cetăţenii – subliniază edilul – este esenţială în procesul de capturare şi ajută echipajele de capturare în stabilirea metodei de capturare, precum şi în identificarea surselor câinilor care ajung pe domeniul public.

Totodată, primarul a precizat ce investiții au fost finalizate în 2023 pentru București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. mai bine spus HINGHERII de la ASPA,mi-au luat catelul ,un pekinez,din curte,aveam poarta deshisa,m-au chemat sa-l iau si catelu avea un dinte rupt ,plus o amenda la care au renuntat cand au auzit ca au fost inregistrati cand au luat cainele din curte

  2. Are bani Primaria Generala sa-i plateasca reclama acestui „neica nimeni”, fara numar.
    Bineinteles, bani luati cu japca de la bucuresteni.

  3. „au fost capturaţi folosindu-se metode şi instrumente de capturare non-traumatice”

    -sa vezi cum te umfla Politia Romana…..

  4. @Bravos, Natiune ! „Bineinteles, bani luati cu japca de la bucuresteni.”

    Primăria Capitalei va contracta un împrumut de 283 de milioane de lei
    21 dec. 2023 · Conform raportului de specialitate, bugetul local al Municipiului Bucureşti are un grad „redus” de îndatorare, de 10,50% aferent anului 2023, …

  5. A asigurat gratarul pentru bucuresteni de sarbatori, acest infect politic de lux.

  6. Scria USR pe cei adunati? Cititorii au crezut ca este vorba de semnaturi pentru vreo initiativa a ciufulitului. Dar daca-i vorba de caini, astia s-au impuiat in ultimii trei ani de ordinul a zeci de mii. Oricum sobolanii Clotildei au sporit mult mai spectaculos.

  7. Din păcate au ratat capturarea maidanezul „ number one”, adică pe cel care se laudă cu o asemenea ispravă. Că este bine sau rău, nu știu, dar știu sigur că aceste „rezultate” au fost obținute de alții, maidanezul șef al Bucureștiului având doar meritul de a nu pune bețe în roate, așa cum face de obicei, desfășurării acțiunii. Se laudă ăsta cu munca altora, ca musca la arat, dar și cotocodăcește, ca mare realizare, ca găina, când a găsit mărgica. Bucureșteni, poate-l alegeți și la anul, ținând cont de această mare realizare. La mulți ani.

  8. Aiurea, caini maidanezi nu prea mai sunt, iar hingherii ca sa-si faca norma si sa-si ia banii vaneaza cainii de prin curti sau de pe langa blocuri, care nu se poate spune ca sunt ai nimanui si de cele mai multe ori sunt deja castrati; asa ca aceste declaratii ale lui Plicusor trebuie luate la justa valoare- declaratii de politruc triumfalist cu realizari zero.

  9. Daca tii caini,tine-i la curte,ca nu sunt obligat sa ascult urlete si latraturi la orice ora,urina si fecale in lift si in bloc,miros de imputiciune!

  10. Moda cu câini ținuți în apartamente de bloc e o exagerare. Canidele au nevoie de spatiu mare, pentru spațiul unui apartament e mai potrivită pisica. Chiar și gestionarea dejecțiilor celor două animale are specificități diferite. Pisica se „ezolva” la tăviță cu nisip, iar calnele se „rezolva” pe trotuar. A mintesc tuturor că nu toți stăpânii de câini de agreement curata dejecțiile animalelor.

  11. Haitele de cîini maidanezi au devenit un adevărat flagel, după Revoluție. Nemaifiind controlați și pedepsiți, diverși indivizi cu mintea dusă au ajuns să se erijeze în reprezentanți ai moralității publice și au creat o veritabilă mafie a maidanezilor, inventînd mereu noi metode de a duce mai departe și de a amplifica acest fenomen, în ciuda opoziției tranșante a majorității cetățenilor români, care s-au săturat să fie în insecuritate pe drumurile publice. Au fost adresate și mușcate milioane de persoane, în treizeci de ani, au fost sfîrtecate milioane de animale ale unor proprietari, au fost inclusiv răniți deosebit de grav și chiar uciși oameni, dar demenților cu javre în cap nu le pasă! Nesimțirea lor e uriașă, ca si iresponsabilitatea primarilor, care trebuiau trimiși la săpat canale dacă mențineau pe teritoriul comunei lor asemenea haite!
    Nicușor a făcut ceva treabă, dar încă nu a pus în mișcare un plan de exterminare a câinilor vagabonzi și de tratamente psihiatrice obligatorii pentru maniacii maidanezilor! Care maniaci văd că se produc și pe acest forum, și sînt la fel de inconștienți ca și în afara lui!

  12. Imu place cum chelalaie maidanezii lui Firoglu cea sadica. Stiu ca au pierdut partida dar le mai da Pandele un os de ros. Iubita voastra Firea sanse zero la primarie, ea este cea care a infiintat si condus centrele de exterminare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.