Iga Swiatek, regina Madridului!

Poloneza Iga Swiatek este noua campioană a turneului WTA 1000 de la Madrid.

Lidera WTA a învins-o, sâmbătă seara, pe Aryna Sabalenka salvând trei mingi de meci, scor 7-5, 4-6, 7-6(7).

Poloneza şi-a luat astfel revanşa după ce fusese  învinsă  în ultimul act la Madrid anul trecut de sportiva din Belarus.

Iga Swiatek este campioană în premieră la WTA Madrid.

Despre desfășurarea meciului

Poloneza a câștigat după 3 ore și 15 minute cea mai frumoasă partidă a anului din tenisul feminin.

A dominat primul set accelerând când trebuie pentru a depăși o adversară nesigură la serviciu.

În setul 2 cea care preia ostilitățile a fost războinica Aryna Sabalenka.
La 3-2 pentru ea greșește si trimite în aut. Iga era ţintuită pe linia din spatele terenului și aștepta resemnata lovitura ucigașă
3-3.
Aryna merge și schimba racheta.
Meciul e spectaculos. Bielorusa face break-ul și 1-1 la seturi.
Ambelele jucătoare încântă publicul madrilen cu lovituri una mai frumoasă ca alta. A deschis terenul cu un lung de linie magic la colțul de lână linia din spatel, mai intai Iga, apoi a urmat-o Aryna cu 2 puncte care i-au adus break-ul și setul.
Echilibrul se menţine, adversarele sunt de valori egale.
Scorul e strans.
Break Sabalenka. 1-3.
A tot condus în ghemul ăsta cu  30-15, 40-30. Strigătele și forța  Arynei mențin atmosfera ridicată în arena Manolo Santana, care savurează momentele de tenis autentic oferit de cele două jucătoare cu un plus pentru Sabalenka. Iga Swiatek nu țipă, nu scrâșnește, nu se încruntă, chipul ei de liceeană inocentă te atrage și te face să o admiri că joacă și nu deranjează.
Nu s-a bucurat prea mult .
Rebreak Swiatek. 2-3.
Multe au fost clipele de frumos aseară. Loviturile năprasnice ale Arynei, pasările în cros ale Igăi, schimbările subite de direcție ale polonezei, așii cu al doilea serviciu al bielorusei.
După prima dublă greșeală a meciului și două mingi de meci salvate, Swiatek trimite partida in tiebreak.
Se joacă aproape la egalitate perfectă si după un al treilea set nebun, în tiebreak, se salvează mingi de meci de-o parte și de cealaltă, până Iga învinge.

Corespondență de la Madrid pentru Cotidianul.ro
Articol sponsorizat de magazinul de verighete și bijuterii cu diamante Charleroi http://charleroi.ro

 

Și portughezul Luis Figo a fost la finală

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Christos a inviat! Bun asa, Florine, tine-o tot asa ! Un text fluent, ritmat, dinamic, buna cunoastere a Limbii romane, buna cunoastere a Sportului Alb. O simpla observatie, daca imi permiti, valabila pentru noi toti- intrucat Google nu asigura mici diacriticele si nici ‘Spelling & Grammar’ in alte limbi, se impune mare atentie la editare pentru a se evita micile erori de typo. Bafta pe mai departe !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.