Cine e Sistemul?

Șeful Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) a pus în exercitare o sentință definitivă a Justiției: actualizarea prețului de referință al gazelor naturale. Acest preț influențează redevențele plătite statului român de către cei care exploatează, în România, aceste resurse. La gaze naturale, prețul, stabilit din 2008, este de 45 euro/mc. Pe bursă azi gazele se vând cu 89 de euro.

Așadar, redevențele încasate de statul român sunt plătite la jumătate față de cât ar trebui să fie.

Ce s-a întâmplat după ce șeful ANRM (cu acorul premierului) a pus în executare sentința definitivă a Justiției? Noul preț de referință a fost stabilit, de către experții români, la 91 de euro. ANRM a emis un ordin și l-a înaintat Secretariatului General al Guvernului. SGG urma să-l trimită la Monitorul Oficial spre publicare și, prin consecință, spre a intra în vigoare. N-a mai apucat să-l trimită. De ce? A intervenit Liviu Dragnea. Șeful PSD a oprit ordinul șefului ANRM și a luat Monitorul oficial din subordinea Guvernului, trecându-l în subordinea Parlamentului. Mai mult, șeful ANRM a fost eliberat din funcție!

Nimic mai clar: Tudose vrea dublarea redevențelor, Dragnea le vrea cum sunt, la jumătate de preț. Guvernul nu poate fi tras la răspundere când nu aplică o sentință definitivă. Ce rezultă de aici? O fi Tudose omulețul sistemului, dar Dragnea este omul Sistemului. Sistemul (cu S mare) bate sistemul cu s mic. Acela cu S mare este condus de marile corporații, iar Dragnea nu are curajul să-l înfrunte. Mai din topor, Tudose are acest curaj. De ce este Dragnea cum e (laș) are legătură cu dosarele lui de la DNA și cu visul de a deveni președinte al țării.

Cert este că acest incident l-a înfuriat rău pe Tudose. A provocat convocarea CEx, convingând-o pe Doina Pană să demisioneze. Așa a devenit necesară convocarea acestui for politic al PSD, unde premierul vrea să pună în dezbatere prietenia lui Dragnea cu Sistemul.

Ce va ieși de aici? E de urmărit în ce măsură PSD-ul va ține cu lașitatea lui Dragnea ori va alege să stea alături de curajul premierului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Vai de mine, livache omul sistemului ?? Oare cum de nu il vad pe tariceanu luptind pe baricade impotriva acestuia ca reprezentant al …oare al cui ?

  2. Foarte interesant ! Datorita articolelor dlui. Buduca (alaturi de cele ale lui Calin M.)citesc Cotidianul.

  3. Eu am inteles ca-i taman invers…oricum,fara a-l apara pe Livache,care spera a face parte din „sistem”,fiind in stare sa faca si pe macelarul de godaci pentru a intra in gratiile acestuia,a gresit adresa kk-urilor,fiind privit de dupa gard inca de pe atunci sub acoperire,de Mihaita,care bifa inca o misiune indeplinita,chiar daca mirosul apetisant de sorici nu l-a facut sa sara gardul…

    • Așa știam și eu! Că Tudose l-a demis pe șeful ANRM, dar poate că pe nea’ Ioan îl trage de ațe sistemul ăla cu s mic!
      De ce n-a urlat Mihăiță în gura mare că nu-l lasă Liviu să ajusteze redevențele la gaze? Acum era erou național.

  4. Dupa articolul asta, Dragnea va iesi la Romania TV si va declara senin ca asa „e mai bine pentru romani”!!!
    Pentru „mandrii” lui romani!
    Pariem ca asa va face?
    Acum, sinceri sa fim, cati dintre noi au crezut bazaconiile lui Dragnea care in campanie ataca la greu „strainii si multinationalele” promovand „produsele romanesti”!
    Campania electorala a trecut, Redeventele PROMISE a fi MARITE sunt tot la fel, multinationalele isi vad acum linsitite de treaba(l-ati mai auzit pe Dragnea sau pe vreun PSDist sa spuna ceva despre „straini si multinationale”?!
    NU.
    Importam la greu PAINE, Importam aluat si PAINE Congelata, aproape JUMATATE din PAINEA consumata e din IMPORT!
    In timp ce Romania EXPORTA Subventiile cu care se lauda Daia, primite de la UE pentru fermieri!
    Asta facem, exportam materie prima, nici paine NU mai producem suficienta, IMPORTAM
    Iar bazaconiile din campanie cum ca in supermarketuri vor fi 50% produse romanesti au MURIT, Legea respoectiva cu care s-a laudat Dragnea in campanie NU functioneaza, e moarta!9NU are nici macar Norme de Aplicare!)
    Minciuni, manipulare, dar au castigat alegerile ca sa scape Dragnea de Jilava.

  5. Au fost sterse comentarii care aratau ca Tudose l-a demis pe seful ANRM fiind publicat in Monitorul Oficial din 29 dec 2017.

  6. Balamuc total…. iar noi cei multi, usor de manipulat am devenit chibiti…Tara asta este pe cale sa realizeze visul lui Orwell….

  7. Felicitari domnule Buduca. Nu suntem mereu pe aceeasi lungime de unda, dar cu acest articol m-am lamurit ca aveti oarece grad de independenta. Articolul m-a uns la inima. Dupa ce ca dam sa ne axploateze resursele absolut fara nici o logica economica sau politica de unii care nu reprezinta nimic pentru noi, sa le mai dam si gratis, cand e demonstrat istoric, avem capacitatea sa le exploatam si singuri? Atunci de ce sa le dam degeaba, de ce sa le umplem buzunarele banditilor astora internationali? Dati-ne un motiv plauzibil, altul decat coruptia factorilor de decizie care au gasit calea imbogatirii pe seama ruinarii tarii? politicienii astia atia ar trebui nu impuscati ci spanzurati in piata publica in sunet de tobe!

    • @ Pulheria: Deontologule, daca era invers si Tudose s-ar fi opus maririi pretului la gaze, te-ar „mai fii uns la inima” articolulul d-lui Buduca, „cel cu oarece grad de independenta?” Dupa gandirea voastra de suporteri de fotbal care urati din toti rarunchii pe cei din echipa adversa, tot ce face Tudose este bine doar pentru ca il percepeti ca pe dusmanul lui Dragnea. Cu gandirea asta de „alba-neagra” o sa bateti pasul „tot pe loc, pe loc, pe loc” pana rasare Busuioc (cel numit de Dragnea la Curtea de Conturi si care in curand il va lua la puricat pe Tudose-al-tau). Hai sa fii iubit/ De partid calauzit!

    • @CONSTANTIN GHERGHINOIU
      Nu e vorba de partizanat in cazul meu. Dar Dragnea este un mare corupt care s-a imbogatit din furt si acum distruge totul in cale cu scopul unic de a-si salva pielea, libertatea si averea pe care a furat-o. Cu un asemenea obiectiv nu are cum sa mearga bine treaba in Romania.Dumneata ce ai dori, sa ma extaziez in fata unor corupti ca Dragnea, Tariceanu, Nastase, Udrea, Voiculescu si care or mai fi fost? Nu nenica, nu merge asa, sa plateasca pentru furaciuni, ca doar n-au furat o conserva ca sa fie iertati, au devalizat statul, pe langa ce au furat au si distrus enorm! Ei sunt si cei care au dat pe nimic tara si resursele strainilor, ei au avut si au puterea pe care au folosit-o la furat pentru ei si mafia lor. Asa ca slabeste-ne cu comentariile tale ingaduitoare la adresa marilor delapidatori. Cand au fost alesi au fost alesi sa apere tara si interesele ei, nu sa o jefuiasca in interes personal. Iar ei au tradat. Ce merita tradatorii?

  8. Du-te bă, Pulheria, la furat! Păi dacă averea din furat a lui Dragnea te freacă, atunci să fie deposedat de ea! Nu să facă câțiva ani de pușcărie și să rămână cu averea! Dar ce să vezi, nimeni nu vrea să deschidă Cutia Pandorei! Cum și-ar justifica profesorul de fizică cele 6 case, că bănuiesc că n-ai pus boticul la harneala cu meditațiile?

    • Ai o gandire de pungas. Una este sa dai meditatii, asta inseamna munca si calificare si alta este sa furi milioane sau miliarde de la stat, fara sa ai nici un merit in afara de tupeul hotului. Tu esti croit din acelasi material cu Dragnea, tupeist si pungas.

    • Mă Tudore, oi fi eu pungaș dar tu dai dovadă de maximă credulitate, asta așa, ca să fiu politicos. Nu că meditațiile n-ar fi profitabile, dar dacă te uiți un picuț la personaj îți dai seama că nu prea este în stare de așa ceva, bașca, neamțului îi place loisir-ul, mu-și pierde el timpul liber să-și bată puțintica materie cenușie cu plozii altora!

  9. Premierul interimar Fifor l-a reînscăunat pe demisul șef de la ANRM. Acum vom vedea cine este cu sistemul cu S mare și cine este cu sistemul cu s mic!
    Eu bănuiam că sistemul cu s mic lucrează în folosul sistemului cu S mare, dar cine sunt eu să-i demontez intoxicările lui Buduca!
    Chestia că Mihăiță o convinge pe Doinița să demisioneze doar pentru a se reuni CEx-ul este gogonată rău!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.