O nouă cercetare arată că persoanele care consumă de două sau de trei ori pe săptămână nuci îşi pot reduce riscul de a suferi de diabet de tip 2 cu aproape un sfert.
Studiul efectuat pe aproape 140.000 de femei din Statele Unite ale Americii a arătat că persoanele care consumă regulat porţii mici de nuci se bucură de protecţie împotriva acestei afecţiuni ce ameninţă să se transforme într-o epidemie la nivel global.
Femeile care consumau un pachet de nuci de 28 de grame de cel puţin două ori pe săptămână prezentau un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în comparaţie cu femeile care consumau rar sau deloc nuci.
Cele mai noi rezultate au fost publicate în Journal of Nutrition, însă acest studiu nu este primul care indică efectul anti-diabetic al nucilor, alte cercetări arătând beneficii similare. Cu toate acestea, noua cercetare este una dintre cele mai mari studii care atestă că un consum regulat de nuci poate preveni apariţia acestei boli.
citeste mai mult aici