Liviu Dragnea – două fețe

Ca să mă lămuresc dacă Liviu Dragnea este un mare luptător sau un farseur de politician, un panglicar și un difuzor de vorbe goale, am așteptat cu nerăbdare proiectul de buget al României pe anul 2019. El m-a ajutat să înțeleg un lucru rămas neclar pentru mulți dintre susținătorii și adversarii săi. Toți cei care au citit declarațiile teleormăneanului s-au întrebat, oare sunt adevărate sau sunt simple vorbe goale? Și au sperat. Ce ascund ele? Urmează o schimbare de atitudine a PSD față de SRI și de SPP? Dar față de DNA? În diverse împrejurări, Liviu Dragnea a făcut declarații care pe unii îi îngrozeau, iar pe alții îi umpleau de speranțe. Reproduc cîteva dintre ele. Puteam să selectez un volum de tipărit. Reproduc numai cîteva:
„Ce ar pierde SRI? Eu am mari respecte pentru miile de ofiţeri SRI, nu pentru conducere, pentru că aceşti oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate, conducerile la aceste Servicii au ieşit din matca constituţională şi au acţionat într-un mod subteran şi obscur. Sigur de ce nu le-ar plăcea să rămână PSD la guvernare? Pentru că am anunţat că vrem să modificăm toate legile securităţii naţionale şi vor reveni în matca lor şi nu vor mai putea să facă şi să desfacă parchete, să trimită sentinţe în plic” (L. Dragnea, Antena 3).
Nici parchetele nu au scăpat de atacurile lui Liviu Dragnea:
„Conducerile parchetelor au ce pierde (n.r.: dacă rămâne PSD la putere). O putere îngrozitoare pe care au exercitat-o în mod odios, nelegal şi neconstituţional, multi ani şi au o teamă mare de ideea de audit. Ca cineva va face o analiza a abuzurilor care au condus la oameni condamnaţi nevinovaţi, la destine frânte, oameni din presă, politicieni, oameni de afaceri oneşti, parlamentari, aleşi locali au o teamă, pentru că dacă PSD rămâne la guvernare rămâne posibilitatea ca şefii de parchete să fie realizate, nu pe baza unor înţelegeri oculte, ci numiri recomandate de competenţa acelor procurori numiţi şi dorinţa lor de a lucra într-o justiţie corectă” (L Dragnea, 9 sept 2018).
„Pentru a nu continua acest program care este abia la jumătate, au început cu atacuri, m-au demonizat, dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea, m-au condamnat, au încercat cu dosare, au încercat cu cătuşe, la mulţi membri PSD au încercat cu promisiuni mieroase, acum au mers cu ideea de a încerca din interior”.
Și declarațiile despre SPP au fost critice și nemiloase:
”Atâta timp cât Pahonţu e acolo, eu nu am încredere. Principala sa preocupare era să facă raportare la fiecare ofiţer care îl însoţea. ( L.Dragnea,5 august, 2018)
„Mult timp am făcut greşeala să spun că e o vorba de o inteligenţă malefică superioară. Nici vorbă! E un grup de oameni care fac parte din această structură parastatală. Au două obiective: să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului. Sigur, stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă. Pahonţu le gândeşte. Sunt câţiva lideri politici care trebuie blocaţi, condamnaţi. De asemenea, să susţină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene, să facă scandal, ca să spună că nu e acela adevărul, vă arătăm noi care e, ca lumea să nu mai înţeleagă nimic.” (L.Dragnea 27 dec 2018).
Amenințarea cu noile legi ale securității naționale a murit și ea. Audierile de la Comisia de Supraveghere și Control a SRI s-au dezumflat și ele. S-au transformat într-o chinuită și plictisitoare poveste televizată. A mai rămas bugetul.
Ce ne spune Proiectul de Buget al României pe 2019? Ca să rămîn în sfera citatelor, reproduc după Mediafax:
”Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%”. (Alaltăieri, vineri, 1 februarie, a.c.).

Duminică, după ultimul CEx, a cerut reducerea bugetelor serviciilor secrete. De ce? Să pară mai departe un luptător, să aibă ce negocia sau să lase lucrurile așa cum sunt?

Ce s-a ales de afirmațiile lui Liviu Dragnea, socotit de mulți dirijorul nemilos al Executivului Dăncilă și al majorității parlamentare? Un mare și lustruit zero! Este cea mai convingătoare probă că Liviu Dragnea se face că joacă împotriva sistemului și, în același timp, îl protejează, negociază cu el, se teme să-l înfrunte pînă la capăt și amînă deciziile care ar putea clinti poziția dominantă a serviciilor secrete și a parchetelor din România.
Altceva nici nu mai merită adăugat!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

43 de Comentarii

  1. Domnule Nistorescu,cu tot respectul pe care il am pentru faptul ca permiteti si postarile inconvenabile PSD sa treaca,sunt convins ca l-ati”citit”pe Dragnea din prima clipa in care s-a manifestat politic la scara Romaniei,nu a judetului sau,un judet pierdut si neinteresant! Dar incepuse in 2017 ca mare reformator pe Justitie,cu bolovanul ala de gat pus aiurea”condamnarea la un an cu suspendare”,o razbunare mizera alui Basescu!Dar au venit dezvaluirile cu Tel-Drum,cu lacul Belina,cu hotelul din Turnu Magurele,cu femeile de serviciude la PSD Teleorman,cu Brazilia,cu 10 august 2018 si cate si mai cate..unele pe care nici presa nu le stie!Au culminat cu aceasta uluitoare gafa ,Dragnea s isi critica bugetul propriu,cu propaganda polulista de doi bani!Sa va spun ce cred eu: serviciilor li se rupe ata de bugetul lui Dragnea controleaza atat de bine tot ce inseamna „buget/bugetari” incat isi vor primi banii necesari cand vor ordona sefii lui Dragnea pe linie informativa, la prima rectificare,la a doua ,etc… Dragnea e „ingaduit”sa isi faca jocul populist,sa plateasca niste polite in lupta pentru putere dintre diversele grupari din interiorul SIE/SRI/Justitie,institutii care merg ca toata lumea pe maximizarea profitului!Chiar nu are de la un timp cu cine sa mai negocieze,a devenit agentul electoral a lui Iohannis,ii e frica si de Tariceanu si masonii sai…Vorba aia :fara confruntare/PSD-ul moare!

    • Un analist egal cu sine si cu noi plasa un semn al intrebarii titlului insidios! Dar in capitalismul secu nu rezisti fara compromisuri. Normal,limbajul lui Dragnea e duplicitar in inclestarea cu Secu mult mai duplicitara! Un joc de amenintari/concesii in care omul partid pareaza loviturile venite de peste tot si chiar le raspunde. Cu hidra Secu nu te lupti ca-n basme! Si acolo lupta e de durata,capetele hidrei fiind retezate pe rand inaintea loviturii finale… din decembrie!
      Incercarile hidrei securiste care autorului nici macar in vis nu-i apare, somnul sau fiind profund, au fost axate
      pe blocarea guvernarii si a reformei in Justitie in scopul fortarii „guvernului lui Tac-Su” fara de care nu poate sa-si aranjeze prin frauda un nou mandat!In 2014 alogenul l-a avut pe Ponta organizator al FRAUDEI mascate in diversiunea Diaspora si limbajul agresiv al titirezului NKVD.
      Unora nici daca le repeti de mii de ori niste adevaruri nu le intra in cap si pace! Un adevar decisiv referitor la Dragnea e ca Secu nu l-a atins doua decenii,altfel securisti de „dreapta” nu aveau ocazia sa-l acuze de coruptie! Si dupa ce Secu a pornit asaltul contra sa, in 2012, niciun dosar nu a vizat milioanele pretins fraudate! Ce sa fie oare altceva decat o atentionare sa se potoleasca? Sa lase moarta reforma Justitiei si decapitarea Secu! Daca pana si camaradul Tariceanu lanseaza in spatiu steagul alb pentru incetarea „ostilitatilor mimate personal”,diversiunea cu PUNCTUL ZERO, ADICA STERGEREA VINOVATIILOR, pentru „un nou inceput” mult mai benefic lor, de la zero pornind numai amarastenii!?
      „steluta rosie”, ai uitat „secera si ciocanul”! Acoperitul Teodorovici nu a devenit astfel doar pt o amarata de diploma, iar marirea bugetelor Secu a comis-o pentru a-i prilejui lui Dragnea, vorba autorului, sa-si arate fata de LUPTATOR. Te intreb, MA-TA/TAC-TU reuseau ALTCEVA in lupta cu STATUL SECURIST PARALEL care prin Natziman BLOCHEAZA TOATE LEGILE SI REVOCARILE INCALCAND CONSTITUTIA?

    • „Istudor”, in sfarsit te autodenunti drept prostac securist de „dreapta”, asa cum te-am banuit de la bun inceput contrar discursului tau duplicitar. Toate „dezvaluirile” insirate cretinoid sunt simpla propaganda securista, fara acoperire in dosare, cele doua pe rol fiind facaturi ordinare ale camarazilor tai!!!Si mai ai si tupeul sa recunosti ca dosarul lasat cu suspendarea de doi ani a fost o razbunare a lui Basescu si inca una mizera.
      Tocmai ca la inceputul lui 2017 Dragnea uitase total de reforma din Justitie, iar despre revocarea Infractoarei Kövesi a spus de cateva ori clar ca: „nu s-au castigat alegerile cu un program care sa prevada debarcarea procurorilor sefi”, nominalizand-o expres pe cucuveaua Securitatii.
      Atunci l-am criticat dur, dar si-a revenit din noile lovituri, alte facaturi ale Justitiei securiste!!!Si apropo, lasa
      marota cu masoneria care te tradeaza ca un securist infam, aceasta fiind pentru bolsevici o ultima acoperire pentru situatia ca li se afla contactele cu Kominternul!
      „Fara confruntare marxistul/bolsevicul moare”, vrei sa spui si astia sunt camarazii tai din Opozitie,Securitate si din Deal care din 2015 au dat foc Romaniei…

    • „Subtirel”, te-a intrebat cineva de „buna-ziua”? Tocmai corectam „afirmativul” adoptat de autor in titlu, in analiza trecand la interogativ, ceea ce se exclude mai ales pentru ca nu ajunge si la o concluzie care sa justifice in vreun fel titlul!!! E o chestiune de nuanta si subtilitate, domenii in care inca ma descurc fara sprijin din afara…
      Nu vreau sa te supar, dar tonul didactic inadecvat imi da frisoane…Autorul putea de exemplu sa fie si mai direct in denigrarea lui Dragnea, transcriind titlul: „Dragnea-cu doua fetze” sau „Dragnea are doua fetze”, dar isi asuma niste riscuri punitive, de aceea a apelat la un subterfugiu care dupa reactia ta se dovedeste ca i-a reusit pe deplin!
      Daca titlul suna: „Dragnea-doua ipostaze” cred ca-l si felicitam pe autor, asa cum am facut-o cu naivitate de multe ori in trecut, intre timp oferindu-mi suficiene argumente pentru a-l critica permanent…

  2. Traduc eu: adica, un escroc!
    De acord, nici nu am spus vreodata altfel!!!

  3. Mărirea bugetelor SRI, SIE, STS , SPP de către acoperitul Teodorovici (răsplata pentru diploma de master primita de acesta cadou prin posta de la academia SRI) este o dovada clara ca „lupta” PSD ALDE cu statul paralel este o MARE MINCIUNA: in 2 ani de guvernare reforma in justiție lipsește cu
    desăvârşire, nu au abrogat ordonanța 6 prin care Pruna făcea din SRI instrument organ de urmărire penala, nu au de-secretizat protocoalele, răspunderea magistraților si securiștilor lipsește , după 10 ani de justiție făcuta in mod ilegal masurile sancționatorii lipsesc cu desăvârșire, la fiecare apariție tv ne promit iară si iară aceleași minciuni iar apoi cauta fel de fel de motive de amânare, tergiversare,(Manda, Tudorel … ) etc pt a nu le duce la bun sfârșit, iar acum după toate dezvăluirile despre SRI care a lucrat împotriva romanilor PSD ALDE ca recompensa le măresc bugetele?!

  4. Domnule Nistorescu știți cât de puternic este SRI, ce posibilități nelimitate să pună în funcțiune o uriașă masă de manevră, cei definiții la sondaje “nehotărâții”. Nu cei care nu ce duc la vot ci cei care nu știu ce să răspundă fiincă ei fac ce li se ordonă. Sigur probabil nu pe gratis. Și “Cotidianul” este o afacere și ca atare trebuie să dea satisfacție prin ce scrie la cât mai multe tipuri de cititori. La fel și dl. Dragnea are pe cap numai nesătui, de la instituții la persoane fizice, și toți vor fi “capra croitorului” țipând ca au rămas flâmânzi or cât îi îndoapă. Ce este de neînțeles de ce SRI care derulează și controlează atătea afaceri sigure fără concurenți mai cere bani de la stat. La fel STS sau SPP care prestează și servicii plătite de beneficiari de ce nu se finanțează din munca lor? Nu s-a spus cât sunt salariile din banii alocați. Și stați că după adoptare în Parlament începe circul la Președenție. Dai mai puțin Președinele Iohannis trimite înapoi Bugetul că pică “siguranța națională”. Dai mai mult “nu v-ați consultat cu mine, Sănătatea, Învățatul periclitează viitoriul” și îl respinge. Nu vorbiți nimic de dezmațul iresponsanil de promisul 2% la Armată. Probabil ala e ca votca “rămâne cum au stabilit”. Cine? Cum cine noi românii platim care pâtim . Să sperăm câ vom avem Buget aprobat până la Paștele Blajinilor!

    • #Emile – Sa ne fereasca Dumnezeu de ziua in care serviciile nu vor mai avea nevoie de banii statului. In clipa aceea statul de drept va inceta sa existe, democratia va inceta sa existe, iar Romania va intra in epoca „Big Brother King” – ordine, liniste si libertatea de a face si a vorbi doar ce ti se va permite. Totusi, eu am convingerea ca, pe de o parte, serviciile nu sunt asa de puternice pe cat iti imaginezi tu, iar pe de alta parte, nu sunt chitite sa preia conducerea tarii. Nici nu au cum, nici nu au de ce sa o faca. In viata reala lucrurile nu merg asa cum fantasmeaza imaginatia morbida a unora dintre cei care posteaza pe acest site. Si sa speram ca in servicii sunt si oameni cu capul pe umeri care, la o adica, sa-si faca treaba, adica sa intervina in momentele de derapaj si sa preintampine o nenorocire. Atitudinea lui Dragnea are si ea o explicatie logica si destul de simpla. Dar asta este o alta poveste.

    • Pt Omul care trece. Ce vorbesti tu? Dar ce,tara asta aparține serviciilor? Din ceea ce spui tu reiese clar ca serviciile din Ro au stapanire peste vietile oamenilor. Concluzia: aceste servicii trebuie desfiintate urgent,pana nu e prea tarziu. Se pare ca sunt mult mai distructive si toxice pt tara decat ce credem noi.
      Ps pt Omul care trece: stai sa vezi cand populatia tarii nu va mai suporta toata mizeria asta securista, toata zoaia si dictatura serviciilor. Atunci sa vedeti o adevarata vanatoare de vrajitoare.

  5. I-auzi una! Dl Nistorescu,la varsta lui,s-a lasat amagit de dragnea,un politician de slaba factura intelectuala.Si vrea sa fie crezut? Face acelasi joc ca dragnea. Isi asigura o scapare,sa zica,nu v-am zis eu? Cat de prost sa fii sa inghiti gulgutele dragniste? In doi ani, cu majoritate in parlament, modificai toate legile sigurantei nationale,puneai serviciile,,in matca constitutionala,, reduceai nr.imens de angajati,recreai un serviciu intern,unul extern si armata cu serviciul ei.Ce a facut dragnea doi ani? A incercat sa negocieze doar pt.el,si atat.

    • #Psd – Mai, neispravitule, de doi ani va straduiti din greu sa rasturnati coalitia PSD-ALDE de la putere sau macar sa-l inlaturati pe Dragnea din viata politica. Va zvarcoliti ca pestii pe uscat, scoateti din voi tot felul de aiureli despre Dragnea, Guvern, „Veorica”, ministrii, si politicienii din PSD si ALDE, fara sa tineti vreo clipa seama ca batjocorindu-i pe cei care conduc legitim tara, batjocoreati tara insasi. L-ati acuzat pe Dragnea de orice, ca fura, ca Tel-Drum, ca Belina, ca femeile de servici, ca rezerva valutara de la BNR, ca Brazilia, ca …. dracu’mai stie. Orice. Si!?! Cu ce rezultat? Zero. Zero lustruit, cum zice dl Nistorescu. Si esti atat de orb si de arogant incat postezi aici ca Dragnea ar fi un politician de slaba factura intelectuala. Cu ce probe sustii aceasta aberatie jignitoare. Stii tu care este nivelul intelectual al lui Dragnea? Pana una-alta economia este in crestere, financiar ne-am descurcat, au crescut un pic si veniturile populatiei (pacat ca niste spurcaciuni au determinat imediat o umflare nejustificata a preturilor ca nimeni sa nu se bucure cumva de ce a primit), in general s-a creat un climat aproape acceptabil. Dar voi nu aveti liniste. Pe voi nu va intereseaza adevaratele probleme ale tarii si ale populatiei. Pe voi va intereseaza doar sa fie asa cum vi s-a cerut de cei care va mana: sa dispara Dragnea, sa dispara PSD-ul. Ma-ntreb pana cand o sa mai lungiti pelteaua. Si incerci sa justifici totul cu incapacitatea de a profita de detinerea majoritatii pentru a face schimbari legislative. Ai uitat ce s-a intamplat in ianuarie 2017? Ai uitat secventa „Guvernul scoate ordonante noaptea ca hotii”? Te faci ca uiti tambalaul permanent pe care l-ati facut pentru orice, iar cand nu se facea nimic inventati voi ca s-ar pregati sa se faca ceva, ca sa nu slabiti taraboiul. Pe urma vine unul ca tine sa spuna ce-ar fi trebuit sa faca PSD si Dragnea. Sa-ti fie rusine, tolomacule!

  6. Cum isi bate joc Dragnea de Veorica:
    „Diversiunea lui DRAGNEA pentru Premier. „ÎŞI BATE JOC de Viorica Dăncilă” E PREA MULT, s-a ajuns prea departe. Dezvăluiri şi acuzaţii.
    Fl. Cîțu, a susținut, miercuri seara, că „Raportul de fundamentare a aderării României la euro” confirmă faptul că România NU poate adera la moneda europeană mai devreme de 2028, și nu în 2024, așa acum a declarat premierul Dăncilă.

    „Dragnea își bate joc de Dăncilă.
    Astăzi, Dragnea avea nevoie de o diversiune.
    Nici astăzi nu a venit cu Bugetul și avea nevoie de o știre.
    Așa că a pus-o pe Viorica să spună că își asumă adoptarea monedei euro în douzeci-douzeci și patru. Viorica a ascultat și a anunțat marea știre.
    O prostie și o minciună.
    Dragnea a uitat că a înființat o Comisie de aderare la zona euro. A pus-o șefa peste comisie pe…, exact, Viorica. Dar niciunul dintre ei nu a citit Concluziile din Raportul final”.
    „Raportul de fundamentare a aderării României la euro” înseamnă, pe românește: aproape imposibil să aderăm la zona euro până în 2028. Poate Viorica nu înțelege că Dragnea și-a bătut joc de ea.”

    https://evz.ro/dragnea-dancila-buget-2019-florin-citu.html

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22950888-document-autoritatile-publicat-raportul-privind-planul-national-adoptare-euro-vezi-obiective-avem-atins-mai-putea-dura-10-ani-pana-cumparam-painea-romania-euro-nu-lei.htm

  7. Bai Livache, daca ii faci pe toti securisti si acoperiti- ai uitat de statul paralel- tu cine esti ma ? Cui le faceai gratare la inceputul carierei politice ? Mai Livache vremea ta a trecut . Tot ce ai distrus tu poate fi recuperat de poporul roman care este conducatorul suveran al tarii de la care ai furat de ai uitat de gumatii in care erai cand taticul tau sef de post in Gratia ii batea la talpi pe tarani sa intre la colectiv. Ai uitat ma ? Poporul roman va reactioan ca la referendumul cu familia . De acolo ti se trage tot. Rusilor le trebuie alt militian, mai finut cam ca Ponta.Asta are padure , vaneaza , soata – sa e ducesa de Bruxelles cu doamne de onoare.

  8. Da domnule Nistorescu Drac-nea e un ZERO LUSTRUIT, adică un nimeni! Deci PSD+0=RO asta suntem! Păcat!

    • Bun, asta e acum, dar ce este de facut in continuare? Sa lasam lucrurile asa, cu dictura lui Dragnea la putere?

  9. Pai o sa-l voteze cucu cand o sa stea cu mana intinsa….

  10. E minciuna gogonata pe ambele fete ale bătrânului verde (adică dezmățat boșorog care se arata ca la 20 de ani). Doar el a publicat poza cu cei cinci chinuiți în durerile facerii bugetului scriind ca ,,…cu cifrele pe masa viitorul arata bine…”. Acuma a ieșit la rampa și le-a transmis instituțiilor de forță ca tot el e mare domn și ca de el depind toate, inclusiv vitaminele copiilor în creștere. E dispus la negociere. Asa ca sa-i mulțumească aceste instituții și sa-l pună președinte peste tara dacă cumva creșterea rămâne. Cate face Livulica pentru servicii… Si ne arata tot el ca DNA și DIICOT îl baga la închisoare din răzbunare ca le-a luat din bani. Altfel Livulica e curat ca lacrima și inocent ca Sfânta Fecioara, mai ales proaspăt întors din Maldive unde a ținut post negru la toate: mâncare, băutură și plăceri trupești. E cam ofilit la fata.

  11. Sau, Dragnea CHIAR SE LUPTA, dar nu prea i se alatura nimeni. Oare, de ce? Chiar nu stii Nistorescule cine a pereluat puterea in Romania in ’89? Chiar nu stii cine cu cine s-au batut in Romania, si se bat in continuare? Chiar nu stii ca majoritatea romanilor sunt ambarcati pe corabiile taberelor care se bat pt ciolan? Oricine a incercat sa faca ceva, a cazut rapus de ciocan. Sau, unii, s-au suit si ei in una din corabii. Asta e. In Romania, daca nu esti cu „ei” esti mort.

  12. PARTEA a I a : Asa este! Domnilor, ce este greu de inteles? Gruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanarie pe justitia romaneasca nu are decat o singura cale : hartuirea, haituirea si tragerea de timp pana la viitoarele alegeri! Ei stiu prea bine ca, in aceasta legislature(chiar daca azi sau maine mai fura cate un parlamentar cu “ochi albastri”) nu pot face nimic, deoarece electoratul a stabilit altfel decat si-ar fi dorit ei, iar o noua lovitura de stat pentru a instala un nou „guvern al meu” nu mai tine! Miza este in primul rand impiedicarea adoptarii unor acte normative imperios necesare datorita demonstrarii nelegalitatilor si abuzurilor savasite si apoi a dorintei de erodare a actualei majoritati parlamentare dornica( declarativ macar) de stopare si indepartare a acestor abuzuri si nelegalitati! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurilor de judecata au fost nelegal constituite!

  13. PARTEA a II a : Aveti toate argumentele sa adoptati in regim de maxima urgenta : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea completurilor de 5 judecatori; 03. Guvernul sa invoce la CCR nelegalitatea completurilor de 3 judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. OUG pentru amnistiei si gratierii pentru cauzele in care au functionat protocoalele nelegale. Din pacate cel mai mare dusman al guvernarii este ministrul justitiei! Acesta nu a facut nimic pentru stoparea si eliminarea gravelor abuzuri savarsite si constatate de CCR si de clasa politica responsabila! El, nu face decat sa arunce pe piata bombe care vizeaza nelegalitati savarsite, fara sa-si asume nicio responsabilitate a actelor normative care sa inlature aceste nelegalitati! Acesta este calul troian al guvernarii! Prin tot ceea ce (nu)face, face jocul gruparii de tip mafiot si criminal! Rolul sau este de a crea scandal

  14. PARTEA a III a : Solutionarea acestor urgente va pune capat luptelor politice existente. Probaibil ca vor vocifera cateava zile insa, in baza evidentelor care vor rezulta in urma adoptarii actelor normative(clamate chiar si de ministrul de justitie vinovat), vor trebui sa inceteze si sa accepte existenta nelegalitatilor si gravelor abuzuri care au distrus familii, cariere si au epurat politic zeci si zeci de cetateni romani de rand nevinovati! Procedand altfel nu veti face decat sa le faceti jocurile murdare si in acest sens nu merita decat sa va transmitem : PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

    • Maria Ta, suntem în secolul XXI. Ai murit de câteva sute de ani. Nu-ți mai chinui mintea odihnita. Si nu ne chinui nici pe noi cu asemenea nerozii.

  15. Dragnea, ca si majoritatea politicienilor, are prea multe de pierdut pentru a deveni un erou. Sa riste inchisoarea, chiar inainte de nunta cu „nepoata” lui? Pentru a face ordine in servicii si justitie e nevoie nu numai de un barbat de stat, ci si de atributii constitutionale. Fara imunitate, e sinucidere curata sa te pui cu institutiile de forta.

  16. Domnule Nistorescu, unul mult mai destept ca mine a spus mai demult o vorba inteleapta si anume ca singurul lucru demn de remarcat care s-a intamplat in dec 89 este victoria securitatii asupra PCR. Deci, cine ce sa faca? Baietii e-n toate, e-n cele ce rade la soare…!

  17. Corect Dle Nistorescu. Asa am zis si eu cand am vazut ca bugetul da bani in plus serviciilor.
    Dragnea este un Ponta mai batran. Una zice si alta face, exact ca si „amicul” sau. Din pacate PSD este un grup de fricosi micinosi. Conteaza pe haita de infometati ai tarii aduse in stadiul de sclavagism. Nici macar Ev Mediu. Ei nu sunt in instare sa-si rezolve problemele nici macar in partid: ii terfeleste Firea si Negoitza cum vor ei si astia intorc si celalat obraz. Daca astia sunt conducatori, atunci raspusul unei populatii indobitocite este unul singur: sa nu mai participe la jocul de-a votarea. Cum ar suna alegeri cu participare sub 10%? Caci tot nu mai avem nimic de pierdut.

  18. Cind ati scris concluzia, dle Nistorescu, nu erati in situatia lui Dragnea: condamnat defintiv in dosarul referendumului, condamnat in prima instanta on dosarul cu fetele din Teleorman, cu alte dosare deschise! Asa ca judecata dta este neplauzibila! Daca ar fi cum spuneti dvs., Dragnea nu ar face declaratii oficiale la adresa serviciilor si procurorilor! Gresiti flagrant! Veti vedea! Dragnea risca totul: ori la bal, ori la spital! Iar la chestia cu bugetul, nu va luati dupa papagalii Catzu, Ponta, Barna, Orban si slugile lor!

  19. La gafa monumentala ,”reduc banii serviciilor sa dau vitamina B la copii”care arata infantilismul lui Dragnea de a nu pricepe ca el e prost,nu romanii,ii recomand sa isi trimita consilierii israelieni in Arctica sa vanda frigidere la pinguini!De unde sa stie taranul asta ca un abuz de vitamina D duce la o osificare precoce, și copilul, în loc să crească mare și frumos, va rămâne mic și nu tocmai drăgălaș?!:)))

    • #Dadaistul – Pai, hotaraste-te, mai, genialule. Dragnea vrea sa dea copiilor vitamina B, iar tu ii dai, taraneste, cu toroipanul in cap, spunandu-i ca nu cunoaste despre consecintele abuzului de vitamina D si pentru aia ar fi prost. O fi el prost, dar cand se uita la tine ii creste inima. Cat despre consilierii israelieni si propunerea ta comerciala (se vede ca le ai pe alea cu negustoria, doar la viata ta ai vandut multe piei de closca) ii las pe ei sa judece ce-ar fi mai potrivit sa ti se intample.

  20. Dragnea e de al noastru 100% (politician de al nostru) ma explic: il doare in cur de toti si de toate – afara de propriile interese (pentru evitarea raspunderii in justitie sacrifica si partid, si tara, si …); e lipsit de rigoare si onoare – bugetul trebuia intocmit si votat pana la sfarsitul anului trecut, asa spune legea, dar de cand are impresia ca legea e chiar el, isi ia in bataie de joc o luna de concediu si isi plimba fetita prin lume (urmand fara jena exemplu altor „decidenti” pentru treburile tari trec intotdeauna pe plan secund in fata mofturilor muierilor); ca-i necinstit si cu n fete – nu exista exemplu mai bun decat negarea legaturilor evidente (demonstrate cu parangheliile cu liderii) cu serviciile si justitia; mimeaza seriozitatea si corectitudinea – pare desuet, dar cat de serios si corect poate fi unul (nici nu amintesc varsta) care lasa sa i se destrame familia demonstrand apucaturi de adolescent imatur? … . Cu asemenea lideri, inutila orice argumentatie, speranta, ca aceasta tara sa devina normala, trebuie sa mai astepte.

  21. Daddy are o singura fata: aceea de arivist, fara prea multa educatie si inteligenta insa dispus la orice sa reuseasca in viata. Si-a destramat familia, a fost traseist trecand din PD in PSD, a falimentat fabrici in Teleorman, a fost chelner, a fost carator de valize, a fost hot de voturi si de banii ai orfanilor, doar, doar va reusi sa aiba o avere cat mai mare si privilegii cat mai multe!

    • Si finalul „povestii de succes” va fi la Jilava!!
      Irinuca va avea grija de el sa aiba tot ce-i trebuie la puscarie, vezi modelul Borcea si Pelinel!!

    • #misu (pi.su) – Chiar crezi ca toate minciunile si noroaiele pe care le-ati aruncat asupra lui Dragnea au devenit, peste noapte, adevaruri? Chiar crezi ca lumea ia in serios joaca voastra cu dejectii verbale? Daca voi chiar credeti asta inseamna ca sunteti dusi cu capul. Ceea ce, daca ma gandesc bine, ar fi foarte normal.

  22. Daca Nistorescu scrie contra lui Dragnea, inseamna ca acestuia ii sunt zilele numarate, iar Editat parasesc corabia.

    • #atenianul – Corect este „una peste fata, doua peste dos”. Dar nu-i prea clar la cine te referi si de ce.

  23. UN CAMPION AL IPOCRIZIEI, CURVARASELII, BINOMULUI, SISTEMULUI, IMPOSTURII, PARVENIRII, PARSIVENIE

  24. Liviu Dragnea are fete din belsug, creierul si caracterul ii lipsesc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.