CSM, pentru Moraru și Daniel Dragomir – ciumă, pentru Rădescu, mumă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins marți solicitarea procuroarei Mihaiela Moraru Iorga, revocată în vară de la DNA, de numire în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu, ea rămânând astfel procuror.

Potrivit unor surse, decizia a fost luată cu 11 voturi la 9.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat că afirmațiile colonelului SRI Daniel Dragomir, făcute la un post de televiziune, sunt de natură să afecteze independența, prestigiul și credibilitatea sistemului judiciar în ansamblu. Plenul CSM a admis marți raportul Inspecției Judiciare în acest caz.

Pe 13 septembrie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut Inspecției Judiciare să efectueze verificări cu privire la situația constatată în legătură cu afirmațiile făcute pe 11 septembrie, la un post de televiziune, de Daniel Dragomir. „Astfel, numitul Daniel Dragomir a lăsat să se înțeleagă faptul că rechizitoriile Direcției Naționale Anticorupție nu se sprijină pe probațiunea instrumentată de procurori în baza dispozițiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajații unei alte instituții, respectiv SRI, iar rolul procurorilor DNA s-ar rezuma la semnarea și trimiterea la instanță a rechizitoriilor”, se arăta într-un comunicat al DNA.

Pe de altă parte, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis marți cererea de apărare a reputației profesionale a procurorului Elena Rădescu, coordonatorul echipei de control la Direcția Națională Anticorupție.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Foarte bine !!! Adica nu mai era buna de procuror , dar era buna de judecator ! Directia sectorul privat madam , sa vezi si tu cum se castiga o paine !

    • auzi tupeu de …după ce a fost ani de zile Mâna Dreaptă a luluței …

  2. Când este vorba de persoane pe funcție, respectiv doamna Kövesi și doamna Rădulescu, Consilul Superior al Magistraturii este foarte grijuliu să repereze reputația profesională. Doamna Moraru Iorga ar trebui să știe ca se înscrie la învinșii cu “ nulam sperare salutem”. Cu ce lucruri inferioare se ocupă acest Consiliu Superior al căror membrii au salarii mai mari decât miniștrii. De ce mai susținem, cu banii cu care s-ar putea finanța spitale speciale pentru copiii cu probleme, instituții ca CSM, DNA, ANI, DIICOT, Avocatul poporului cu eficiență zero pentru ce au fost create și adevărate celule de presiune și acțiune în deturnarea satului de drept și promovatea intereselor străinilor prin dictatura SRI? Bleaga guvernare PSD nu-i înstare de nici o măsură radicală.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.